ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μάτι – Νέο πολεοδομικό σχέδιο: Κατεδαφίζονται 141 κτίρια και 339 μαντρότοιχοι (vid)

Μεγάλες αλλαγές στο Μάτι προβλέπει το νέο πολεοδομικό σχέδιο της Κυβέρνησης για την περιοχή και θα αρχίσει να υλοποιείται σε 3 με 4 χρόνια.
Μάτι – Νέο πολεοδομικό σχέδιο: Κατεδαφίζονται 141 κτίρια και 339 μαντρότοιχοι (vid)

Μεγάλες αλλαγές στο Μάτι προβλέπει το νέο πολεοδομικό σχέδιο της Κυβέρνησης για την αναμόρφωση της περιοχής. Στόχος είναι η περιοχή να αναβαθμιστεί προκειμένου να μην ζήσουμε ξανά καταστάσεις όπως την «τραγωδία» του 2018 όταν κάηκαν πάνω από 100 άνθρωποι στις φονικές πυρκαγιές.

Όπως έγινε γνωστό, στο Μάτι οργανώνεται χωρικά μια περιοχή περίπου 8.000 στρεμμάτων, από τα οποία τα 2.600 πολεοδομούνται για πρώτη φορά. Οι περιοχές που προστατεύονται με τη δασική νομοθεσία ή άλλες διατάξεις, φθάνουν τα, περίπου, 4.250 στρέμματα.

Το υπόλοιπο της συνολικής έκτασης περιλαμβάνει τις ήδη εντός σχεδίου περιοχές που αναπλάθονται (6%), αιγιαλό και παραλία (2%), κατασκηνώσεις (2%), και διάφορες άλλες περιπτώσεις (4%).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξάνθη: Καλλιεργούσε κάνναβη στο σπίτι του και συνελήφθη

Ειδικότερα στα περίπου 2.600 στρέμματα που πολεοδομούνται, θα οικοδομηθούν 710 στρ., 1.060 στρ. θα είναι ιδιωτικοί χώροι πρασίνου (ακάλυπτοι), και 830 στρ. αποτελούν την εισφορά σε γη, αυξάνοντας τους κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους στην περιοχή.

Μια παράλληλη επιδίωξη του ΥΠΕΝ, είναι η ελαχιστοποίηση των κατεδαφίσεων κτισμάτων και βοηθητικών εγκαταστάσεων που είναι αναγκαίες για την εφαρμογή ΕΠΣ.

Τα κτίσματα που εμπίπτουν σε ζώνες απομάκρυνσης είναι 141 με χρήσεις Α ή Β κατοικίας, εστίασης και τουρισμού, ενώ σε 339 οι ιδιοκτησίες κατεδαφίζονται μαντρότοιχοι.

Η υλοποίηση του μεγαλόπνοου σχεδίου αναμένεται να ξεκινήσει σε τρία με τέσσερα χρόνια.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ για το Μάτι

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μάτι – Νέο πολεοδομικό σχέδιο: Κατεδαφίζονται 141 κτίρια και 339 μαντρότοιχοι (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.