ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μάτι: Όλο το σχέδιο ανάπλασης της περιοχής

Ξανα-γεννιέται από τις στάχτες του
Μάτι: Όλο το σχέδιο ανάπλασης της περιοχής

Ξεκινάει τάχιστα το νέο χωρικό σχέδιο για την ανάπλαση της περιοχής στο Μάτι μετά την φονική πυρκαγιά του περασμένου Ιουλίου, με την ψήφιση της σχετικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Το νομοσχέδιο προβλέπει τη σύσταση αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας, «ΜΑΤΙ ΞΑΝΑ», με σκοπό την εφαρμογή σχεδίου δράσης για την περιοχή, με αυξημένη συμμετοχή εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας, αλλά και θεσμικών φορέων, όπως το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Αναλυτικότερα, προβλέπει ότι πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας θα τοποθετηθεί εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής, προερχόμενος από τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Super League 2: Ομάδα με πλαστή ενημερότητα – κίνδυνος αποβολής!

Η εταιρεία θα διοικείται από 14μελές Διοικητικό Συμβούλιο, αποτελούμενο, μεταξύ άλλων, και από πέντε μέλη με κοινωνική και πολιτιστική δράση ή με γνώσεις συναφείς με τους σκοπούς της εταιρείας, τα οποία θα υποδεικνύονται από τα Σωματεία της πληγείσας περιοχής που ανέπτυξαν κοινωφελή δράση μετά την πυρκαγιά της 23ης/7/2018.

Η Εταιρεία θα λειτουργεί για την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, αλλά σύμφωνα με τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας. Για λόγους ταχύτητας, αποτελεσματικότητας και ευελιξίας, θα επιτρέπεται να αναθέτει μελέτες ή έργα για λογαριασμό και προς όφελος του Δημοσίου, της Περιφέρειας Αττικής, των Δήμων Ραφήνας-Πικερμίου και Μαραθώνος και των κατοίκων των Δήμων αυτών, χωρίς να δικαιούται για το λόγο αυτό οποιοδήποτε αντάλλαγμα ή αποζημίωση.

Κύριος πόρος της Εταιρείας θα είναι ο Ειδικός Λογαριασμός για την αρωγή των πυροπλήκτων ενώ θα εποπτεύεται από τον υπουργό Εσωτερικών. Επίσης, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει και δέσμη μέτρων για την ανακούφιση των πληγέντων από τις πυρκαγιές στο Μάτι.

Συγκεκριμένα, προβλέπει την κατάρτιση μητρώου εγκαυματιών από τις δασικές πυρκαγιές και πλήρη υγειονομική κάλυψή τους από τον ΕΟΠΥΥ.

Την παράταση της αναστολής πλειστηριασμών έως 31/7/2020.

Την παράταση της προθεσμίας για υποβολή αιτήσεων στεγαστικής συνδρομής έως 10/8/2020. Το σχετικό νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε επι της αρχής απο όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ που ψήφισε παρών.

Νωρίτερα, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης απο το βήμα της Βουλής σημείωσε ότι «σήμερα, η κυβέρνηση σαφώς έχει χαμηλώσει τους τόνους.

Όμως το προηγούμενο επτάμηνο πριν γίνει κυβέρνηση η ΝΔ βιώσαμε μια πρωτοφανή και απαράδεκτη στοχοποίηση», τόνισε αναφέροντας χαρακτηριστικά την πρώην περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου.

«Ποτέ δεν είχαμε ζήσει στο παρελθόν τέτοια στοχοποίηση ονομάτων. Τώρα βέβαια αυτά δεν υπάρχουν γιατί η επικοινωνιακή πολιτική της ΝΔ έχει πλέον αποδώσει.

Το προηγούμενο επτάμηνο όμως έγινε άθλια επικοινωνιακή και πολιτική εκμετάλλευση για την διαχείριση των καταστροφών», ανέφερε.

Παράλληλα,  ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε ότι «κανείς δεν ξεχνάει την εθνική τραγωδία» και τόνισε ότι «είναι ευθύνη όλων μας απέναντι στους νεκρούς και αλλά και στους ζωντανούς.

Η κυβέρνηση δεν καυχιέται για αυτό που κάνει σήμερα. Γιατί θεωρεί πως απλώς κάνει το καθήκον της».

ΠΗΓΗ: www.dikaiologitika.gr

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

 

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μάτι: Όλο το σχέδιο ανάπλασης της περιοχής», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.