ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ματίνα Παγώνη: «Όχι εμβόλια γρίπης και κορονοϊού μαζί, για να μη μπείτε σε περιπέτεια» – Άλλα έλεγε η επιτροπή πέρυσι!

Η Ματίνα Παγώνη ήταν αποτρεπτική στο να γίνονται τα εμβόλια κορονοϊού και γρίπης την ίδια μέρα, όμως η επιτροπή «ειδικών» το επέτρεπε!
Ματίνα Παγώνη: «Όχι εμβόλια γρίπης και κορονοϊού μαζί, για να μη μπείτε σε περιπέτεια» – Άλλα έλεγε η επιτροπή πέρυσι!

Ματίνα Παγώνη: Σε συνεχείς αντιφάσεις συνεχίζουν να πέφτουν διάφοροι «ειδικοί» που πρωταγωνίστησαν για δυόμισι έτη στην ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις της πανδημίας, δημιουργώντας την εντύπωση πως οι επιστημονικές συστάσεις που γίνονταν προς τους πολίτες από τηλεοράσεως, έχουν την ίδια αξιοπιστία με τα λόγια των… πολιτικών.

Τι να υποθέσει κανείς για τα όσα είπε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, η οποία παρευρέθηκε σε εκπομπή του ΣΚΑΪ, και ερωτηθείσα για το αν μπορούν να γίνουν παράλληλα τα εμβόλια της γρίπης και του κορονοϊού, εκείνη απάντησε: «δεν χρειάζεται να κάνουμε την ίδια μέρα το ένα με το άλλο, αλίμονο μας». Ενώ σε άλλη στιγμή είπε σχετικά με το θέμα: «δεν υπάρχει παρενέργεια αν κάνει κανείς μαζί το εμβόλιο για τη γρίπη και το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, αλλά γιατί να μπεις σε αυτή την περιπέτεια να κάνεις δύο εμβόλια και να μην τα κάνεις κανονικά» με διαφορά κάποιων ημερών.

Σύμφωνα με την εκτίμηση της κυρίας Παγώνη ο εμβολιασμός στην Ελλάδα με τα επικαιροποιημένα εμβόλια για τη μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού θα γίνει τον Οκτώβριο «και αρχές Νοεμβρίου, στο πρώτο δεκαήμερο, θα πρέπει να γίνει το εμβόλιο για τη γρίπη».

Συγκρατούμε το «περιπέτεια» και το «αλίμονο μας», αν κάποιος κάνει τα δύο διαφορετικά εμβόλια την ίδια ημέρα όπως είπε η κ. Παγώνη. Κι όμως, αν ρίξουμε μια ματιά στο πρόσφατο παρελθόν, η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, προ μηνών είχαν δηλώσει σε δημόσια ενημέρωση πως το εμβόλιο του κορονοϊού μπορεί να γίνει ταυτόχρονα με το εμβόλιο της γρίπης!

Και προκύπτει το ερώτημα, τι άλλαξε από τότε ως σήμερα; Γιατί ξαφνικά έγινε αχρείαστη «περιπέτεια» η ταυτόχρονη λήψη των δύο εμβολίων; Γιατί γινόταν ελαφρά τη καρδία η παραίνεση να γίνονται ακόμα και την ίδια στιγμή τα δύο εμβόλια, ενώ σήμερα βλέπουμε μια «μαγκωμένη» Ματίνα Παγώνη να αποτρέπει αυτήν την πρακτική; Είναι δυνατόν για μήνες οι διάφοροι ειδικοί να εξέθεταν σε κίνδυνο την υγεία χιλιάδων ανθρώπων, και να το αντιμετωπίζουμε ως κράτος σα να μην τρέχει τίποτα;

Τελικά ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για τις συστάσεις που κατατίθενται στις τηλεοπτικές εκπομπές και τις δημόσιες ενημερώσεις, όταν βλέπουμε να αντικρούεται η μία με την άλλη με τόσο εξόφθαλμο τρόπο; Πότε θα γίνει αντιληπτό πως δεν έχουμε να κάνουμε με τοποθετήσεις που αφορούν κάτι το ευτελές, άλλα την ίδια την υγεία και τη ζωή του κάθε πολίτη που εκθέτει τον οργανισμό του σε σκευάσματα με πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες;

Τα ίδια «ήξεις αφήξεις» από ειδικούς υπήρξαν και για το θέμα της μάσκας στα σχολεία, άλλο ένα σημαντικό ζήτημα που αφορά άμεσα την υγεία. Για δυόμισι έτη, όποτε λειτουργούσαν τα σχολεία, τα παιδιά ήταν υποχρεωμένα να εγκλωβίζουν την αναπνοή τους πίσω από μια μάσκα, ακόμα και στο προαύλιο. Οι δε «ειδικοί» δεν έβλεπαν κανένα λάθος σε αυτή τη πρακτική. Τους τελευταίους μήνες όμως υπήρξε στροφή 180 μοιρών με την κ.Παγώνη να αποκαλεί τις μάσκες στα σχολεία «φυλακή» για τα παιδιά, και τον Γκίκα Μαγιορκίνη να δηλώνει πως είναι μη υγιές.

Μπορεί διάφοροι «ειδικοί» να αλλάζουν απόψεις «σαν τα πουκάμισα», άλλα οι δηλώσεις σε κανάλια και οι επιστημονικές τοποθετήσεις «μένουν».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ματίνα Παγώνη: «Όχι εμβόλια γρίπης και κορονοϊού μαζί, για να μη μπείτε σε περιπέτεια» – Άλλα έλεγε η επιτροπή πέρυσι!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.