ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ματίνα Παγώνη: Σαν να μην ευθύνεται για τίποτα, είπε ότι ο εγκλεισμός διέλυσε την ανοσία των παιδιών και τώρα προσβάλλονται από κάθε παθογόνο!

Η Ματίνα Παγώνη κατηγόρησε τα lockdown για την πνευμονία που «θερίζει» στην Κίνα, αλλά για τα περιοριστικά μέτρα στην Ελλάδα δεν έλεγε κουβέντα
Ματίνα Παγώνη: Σαν να μην ευθύνεται για τίποτα, είπε ότι ο εγκλεισμός διέλυσε την ανοσία των παιδιών και τώρα προσβάλλονται από κάθε παθογόνο!

Σαν να μην συνέβη τίποτα το σημαντικό και με χαρακτηριστική άνεση (έως και αναισθησία), η Ματίνα Παγώνη εμφανίστηκε σε τηλεοπτικό κανάλι και ουσιαστικά παραδέχθηκε πως το ανοσοποιητικό των παιδιών κατέρρευσε πλήρως από τα μέτρα υγειονομικής παράνοιας που εφάρμοσε για 2μισι χρόνια η κυβέρνηση Μητσοτάκη και συνεπικουρούσε η κυρία Παγώνη, μαζί με την υπόλοιπη… τηλε-παρέα «ειδικών».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ για την μυκοπλαστική πνευμονία που τον τελευταίο καιρό καλπάζει στην Κίνα, η Ματίνα Παγώνη με το στυλ της έμπειρης «τηλεπερσόνας» πλέον, είπε ότι «θα βάλει τα πράγματα στη θέση τους», και σαν να μη βαραίνει τίποτα το βιογραφικό της, ομολόγησε ότι τα αυστηρά lockdowns κατέστρεψαν το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών στην Κίνα, άρα συμπεραίνουμε ότι το ίδιο συνέβη και στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα είπε: «Στην Κίνα τα παιδιά ήταν εσώκλειστα σε μπαλκόνια – μήνες, δεν είχαν φυσική ανοσία, δεν είχαν τίποτα, το είχαμε συζητήσει αυτό ότι θα φτάσει κάποια στιγμή που όταν βγουν στον κόσμο, θα αρχίσουμε πλέον να βλέπουμε ότι ο οργανισμός τους, στο οποιοδήποτε, πιο απλό βακτήριο θα προσβληθεί»!

Πότε ακριβώς «το είχε συζητήσει» η κυρία Παγώνη ότι με τα παράλογα μέτρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα, τα παιδιά θα γίνονταν «μαγνήτες» ασθενειών και λοιμώξεων; Ίσα – ίσα που η Ματίνα Παγώνη έκανε το αντίθετο, δηλαδή εμφανιζόταν ως μία από τους πιο φανατικούς υπέρμαχους των εγκλεισμών και δεν έκανε λόγο για καμία μακροπρόθεσμη συνέπεια στο ανοσοποιητικό των παιδιών. Είχε φτάσει μάλιστα στο σημείο να κάνει τον «χωροφύλακα» στην κοινωνικοποίηση των παιδιών και να λέει σε κανάλια ότι δεν πρέπει να αγκαλιάζονται για να μην κολλήσουν. 

Ο «ρόλος» της ήταν να βρίσκει όλα τα υγειονομικά μέτρα «άψογα» και για δυόμισι χρόνια να επαναλαμβάνει από τηλεοράσεως στους πολίτες (ακόμα και με… γελάκια πολλές φορές), ότι πρέπει να ξεχάσουν το Πάσχα, τα Χριστούγεννα, τις εξόδους από το σπίτι, τα οικογενειακά τραπέζια, τις κοινωνικές συναναστροφές κ.ο.κ.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι η Ματίνα Παγώνη είχε γίνει ο άτυπος «εκπρόσωπος» των lockdown και των περιοριστικών μέτρων. Και σήμερα βγαίνει ελαφρά τη καρδία και λέει ότι τα παιδιά έγιναν το βολικό θύμα των άχρηστων lockdown που δεν επέφεραν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα στην καταπολέμηση της πανδημίας. Και τα παιδιά κατέστρεψαν το ανοσοποιητικό τους, για να προστατευτούν από έναν ιό που στη δική τους ηλικιακή ομάδα ήταν εντελώς ακίνδυνος.

Αφού ήταν εις γνώση της Ματίνας Παγώνη ότι τα παιδιά καταστρέφουν την ανοσία τους, για ποιο λόγο δεν ενημέρωσε ποτέ τον κόσμο για κάτι τόσο σοβαρό; Στους ατελείωτους διαξιφισμούς της στα κανάλια, είχε το συνήθειο να επικαλείται διάφορες αόριστες… «μελέτες» για να προμοτάρει τα πειραματικά σκευάσματα. Ούτε μία φορά όμως δεν επικαλέστηκε κάποια μελέτη για να στηρίξει το αυτονόητο, ότι ο εγκλεισμός και το «αποστειρωμένο» περιβάλλον θα έβλαπτε ποικιλοτρόπως τα παιδιά στο μέλλον.

Και το πιο προκλητικό είναι ότι ούτε καν λογαριάζει η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, πώς είναι συνυπεύθυνη σε όλο αυτό…

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ματίνα Παγώνη: Σαν να μην ευθύνεται για τίποτα, είπε ότι ο εγκλεισμός διέλυσε την ανοσία των παιδιών και τώρα προσβάλλονται από κάθε παθογόνο!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Ορφανίδης

Ο Αλέξανδρος Ορφανίδης αρθρογραφεί στο Sportime.GR από τα τέλη του 2021, επισημαίνοντας με τα άρθρα του, τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας.