ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαύρες εποχές πολιτικής: O Λευτέρης Αυγενάκης εκβίασε έμμεσα τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας να ψηφίσουν Αγοραστό!

«Ψηφίστε Αγοραστό για να πάρετε αποζημιώσεις γρήγορα» είπε με άλλα λόγια στους θεσσαλούς ο Λευτέρης Αυγενάκης, σε μία δήλωση απόλυτης ντροπής
Μαύρες εποχές πολιτικής: O Λευτέρης Αυγενάκης εκβίασε έμμεσα τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας να ψηφίσουν Αγοραστό!

Λευτέρης Αυγενάκης: Χωρίς καμία ντροπή η κυβέρνηση χρησιμοποιεί «Μαυρογιαλούρικες» τακτικές για να κερδίσει τη μάχη της κάλπης ενόψει του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών. Η τακτική του ψηφοθηρικού εκβιασμού φαίνεται να έχει γίνει πολύ αγαπημένη στη «γαλάζια» παράταξη. Πριν μερικούς μήνες ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη που εκβίασε ωμά τη μουσουλμανική μειονότητα στη Ροδόπη να ψηφίσει ΝΔ στις βουλευτικές εκλογές. Τώρα ήρθε η σειρά του Λευτέρη Αυγενάκη να παίξει το ίδιο «χαρτί», για χάρη του εκλεκτού της ΝΔ, υποψήφιου Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού.

Το Μαξίμου τις τελευταίες μέρες κάνει τα αδύνατα – δυνατά για να κερδίσει ο Κώστας Αγοραστός την Περιφέρεια Θεσσαλίας, για να στηριχθεί το επικοινωνιακό αφήγημα ότι η κυβέρνηση τα έπραξε όλα καλά στον κατεστραμμένο Νομό και να κλείσει μια και καλή αυτός ο «φάκελος», μαζί με τα εγκληματικά λάθη που άφησαν απροστάτευτους τους κατοίκους της Θεσσαλίας.

Την ώρα που οι θεσσαλοί μετρούν της πληγές τους μετά τις φονικές και καταστροφικές πλημμύρες, η κυβέρνηση μη τηρώντας ούτε καν τα προσχήματα, προχώρησε σε ωμό εκβιασμό των κατεστραμμένων αγροτών, των κτηνοτρόφων και των παραγωγών για να ψηφίσουν τον Κώστα Αγοραστό! Και το «εργαλείο» εκβιασμού δεν είναι άλλο από τις αποζημιώσεις και τα μέτρα στήριξης που περιμένουν οι πληγέντες, που για να εξασφαλιστούν θα πρέπει να στηρίξουν στην κάλπη τον Περιφερειάρχη που τους κατέστρεψε με την ανεπάρκειά του και τις αποφάσεις του!

Αυτός ο εξευτελισμός της Δημοκρατίας που θυμίζει πολιτικάντηδες «Μαυρογιαλούρους» της δεκαετίας του ’60 και του ’70, απορρέει από τις δηλώσεις ντροπής που έκανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης που πρώτα ευχαρίστησε προσωπικά τον Κώστα Αγοραστό για τις ενέργειές του στην στήριξη των πληγέντων και στη συνέχεια πέταξε το υπονοούμενο του εκβιασμού προς τους ψηφοφόρους της Θεσσαλίας, αναφέροντας με νόημα ότι: «το αποτέλεσμα της κάλπης είναι ευνόητο ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ταχύτητα και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που μόλις εξαγγείλαμε».

Η κυβέρνηση ουσιαστικά πουλάει «τζάμπα μαγκιά» στους κατεστραμμένους ανθρώπους της Θεσσαλίας χρησιμοποιώντας ως «δόλωμα» για την κάλπη τα ήδη εγκεκριμένα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το «αίμα» του φορολογούμενου πολίτη. Διαπραγματεύεται ψήφους με χρήματα που δεν ανήκουν ούτε στην κυβέρνηση, ούτε στον Αγοραστό, άλλα στον ελληνικό λαό. Ο θεσμός της Αυτοδιοίκησης αποδεικνύεται ότι επί των ημερών της κυβέρνησης Μητσοτάκη μόνο αυτοδιοίκηση δεν είναι, άλλα «ετεροδιοίκηση», αφού το Μαξίμου αναμειγνύεται απροσχημάτιστα πλέον στις αυτοδιοικητικές εκλογές απειλώντας τους ψηφοφόρους με οικονομικό αποκλεισμό, εάν δεν ψηφίσουν τον άνθρωπο που «έπνιξε» τον Θεσσαλικό κάμπο με την ανικανότητά του.

Βέβαια όσους άθλιους εκβιασμούς και αν επιστρατεύει το Μαξίμου προς τους κατατρεγμένους ανθρώπους, η αλήθεια είναι ότι οι αποζημιώσεις και τα μέτρα στήριξης των πληγέντων θα έρθουν εις πέρας με όποιον περιφερειάρχη και αν έχει η Θεσσαλία από την προσεχή Δευτέρα. Ο μεγάλος… καημός της ΝΔ είναι ότι αν χάσει στις εκλογές ο Κώστας Αγοραστός, τότε αυτό θα σημαίνει δύο πράγματα:

Πρώτον θα περάσει ένα εκκωφαντικό μήνυμα αποδοκιμασίας προς την κυβέρνηση από έναν Νομό που καταστράφηκε, ενώ το Μαξίμου έχει αποποιηθεί όλες τις ευθύνες και έχει «φορτώσει» τις καταστροφές εξολοκλήρου στην κλιματική κρίση.

Και δεύτερον ο Κώστας Αγοραστός θα πάψει να βρίσκεται σε θέση ισχύος, ενώ εκκρεμούν εις βάρος του πλήθος καταγγελιών και μηνύσεων, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε αποκαλύψεις για τα κονδύλια που κατασπαταλήθηκαν και τα έργα που δεν έγιναν, με συνέπεια να έχουμε τη φονική πλημμύρα που ισοπέδωσε τη Θεσσαλία.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μαύρες εποχές πολιτικής: O Λευτέρης Αυγενάκης εκβίασε έμμεσα τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας να ψηφίσουν Αγοραστό!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.