ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με αφορμή την Κίνα πήρε πάλι μπρος η βιομηχανία τρόμου: Ο Γιώργος Παυλάκης ζητάει μάσκες παντού και 4 διαφορετικά εμβόλια τον χρόνο

Ο Γιώργος Παυλάκης εμφανίστηκε στον ΣΚΑΪ και ζήτησε μπαράζ ετήσιων εμβολιασμών, επιχειρώντας να διαμορφώσει κλίμα φόβου για άλλη μια φορά
Με αφορμή την Κίνα πήρε πάλι μπρος η βιομηχανία τρόμου: Ο Γιώργος Παυλάκης ζητάει μάσκες παντού και 4 διαφορετικά εμβόλια τον χρόνο

Με αφορμή την έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού που παρατηρείται στην Κίνα, ζεσταθήκαν και πάλι οι μηχανές της βιομηχανίας τρόμου στην Ελλάδα και βγήκαν για άλλη μια φορά μπροστά οι ειδήμονες της τρομολαγνείας, όπως είναι ο ιατρός – ερευνητής, Γιώργος Παυλάκης.

Ο Γιώργος Παυλάκης ή αλλιώς «βάστα Κίνα» (ήταν το τηλεοπτικό σύνθημα του για να δηλώσει την στήριξη του στο ολοκληρωτικό και αποτρόπαιο υγειονομικό καθεστώς της Κίνας) επανήλθε δριμύτερος στις επάλξεις της τρομο – ενημέρωσης και μέσω του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ (που αλλού;) έκανε ό, τι μπορούσε για να εμπνεύσει τον φόβο άλλα και να προπαγανδίσει υπέρ της υποταγής σε ένα πρόγραμμα αέναου εμβολιασμού, στο οποίο οι πολίτες θα εμβολιάζονται για 4-5 διαφορετικές νόσους κάθε χρόνο.

Αρχικά ο κ. Παυλάκης είπε πως δεν έπρεπε να βγάλουμε ποτέ τις μάσκες, δείχνοντας πως δεν έχει καμία επαφή με το πλήθος των επιστημόνων που ισχυρίζονται πως το ανοσοποιητικό σύστημα αποδυναμώθηκε ακριβώς λόγω της υπερβολικής χρήσης μάσκας, με συνέπεια σήμερα ενήλικοι και παιδιά να έχουν γίνει εξαιρετικά ευάλωτοι σε κάθε ίωση της εποχής. Ο κ. Παυλάκης – με το αγαστό σιγοντάρισμα του δημοσιογράφου που του έδινε τις «πάσες» – είπε με περισσή έμφαση πως «τίποτα δεν έχει τελειώσει» και σημείωσε πως «όλοι φοβόμαστε την Κίνα, άλλα οι μεταλλάξεις ‘’θερίζουν’’ στην Αμερική».

«Στην Κίνα εκτιμάται ότι θα υπάρξουν ενάμιση εκατομμύριο μολύνσεις και ένα εκατομμύριο θάνατοι από κορονοϊό», ανέφερε ο κ. Παυλάκης εξηγώντας πως η ασιατική χώρα μπορεί να μην βρίσκεται ακόμα σε αυτό το στάδιο αλλά τα προληπτικά μέτρα πρέπει να παρθούν παγκόσμια και πριν είναι αργά.

Ο κ. Παυλάκης ανέφερε ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να δείξουν υπευθυνότητα και να επιβάλλουν ταξιδιωτικούς περιορισμούς πριν υπάρξει εξάπλωση του ιού προσθέτοντας ότι ήδη έχει βρεθεί νέο στέλεχος στην Αμερική που είναι 20% πιο μεταδοτικό από τα υπάρχοντα. «Ως ένα βαθμό ξεπερνάει και το εμβόλιο ωστόσο δεν είναι τόσο ανησυχητικό καθώς ο κόσμος έχει πλέον ανοσία», είπε προσθέτοντας ότι οι μάσκες πρέπει να χρησιμοποιούνται παντού.

Βέβαια το γεγονός ότι οι νέες μεταλλάξεις παρακάμπτουν την προστασία του εμβολίου, δεν φάνηκε να πτοεί καθόλου τον κ. Παυλάκη για να ξεκινήσει ένα κήρυγμα εμβολιασμού για πάσα νόσο. Συγκεκριμένα είπε πως πρέπει να γίνουν τα παρόντα εμβόλια και πως έρχονται και άλλα εμβόλια για άλλους ιούς και βακτήρια που οι πολίτες θα πρέπει να τα κάνουν κάθε χρόνο.

Σύμφωνα με τη λογική του καθηγητή λοιπόν, όλοι θα πρέπει να δεχτούν μια πραγματικότητα σύμφωνα με την οποία θα κάνουν ετήσιες ενέσεις εμβολίων για τον κορονοϊό, για την γρίπη,  για τον πνευμονιόκοκκο και για τον RSV, για τον οποίο είπε πως «έρχεται εμβόλιο» και πως ελπίζει ότι θα εγκριθεί πολύ γρήγορα (!), ενώ πρόσθεσε πως «θα βοηθήσει ευπαθείς και μωρά», κάνοντας τον μέσο τηλεθεατή να αναρωτιέται από πού αντλεί τέτοια σιγουριά ο κ. Παυλάκης για ένα σκεύασμα που βρίσκεται ακόμα υπό εξέταση από τον FDA. Παρεμπιπτόντως, το εμβόλιο για τον RSV κατασκευάστηκε (και αυτό) από τη Pfizer.

Άραγε το επιστημονικό ζητούμενο είναι το πόσο γρήγορα θα εγκριθεί ένα ιατρικό σκεύασμα μιας πολυεθνικής ή το να τηρηθούν στο ακέραιο όλες οι χρονοβόρες διαδικασίες που θα βεβαιώσουν την ασφάλεια του; Για τον κ. Παυλάκη μάλλον δεν τίθενται τέτοια διλήμματα. Ακόμα και αν κάθε σκεύασμα έβγαινε από το εργαστήριο της Pfizer κατευθείαν στην… κατανάλωση, πιθανότατα δεν θα είχε κανένα πρόβλημα…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Με αφορμή την Κίνα πήρε πάλι μπρος η βιομηχανία τρόμου: Ο Γιώργος Παυλάκης ζητάει μάσκες παντού και 4 διαφορετικά εμβόλια τον χρόνο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.