ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με κομμένη την ανάσα περίμεναν οι Πειραιώτες αν θα κερδίσει το φλουρί η υπέρλαμπρη Δόμνα Μιχαηλίδου, για να κοιμούνται ήσυχοι το 2023

Επίπεδο ενημέρωσης «μηδέν» - Φιλοκυβερνητικά sites κάνουν «αγιογραφία» στην Δόμνα Μιχαηλίδου, και την αποθεώνουν με φλουριά, γούρια, μελλοντολογίες και ευχολόγια
Με κομμένη την ανάσα περίμεναν οι Πειραιώτες αν θα κερδίσει το φλουρί η υπέρλαμπρη Δόμνα Μιχαηλίδου, για να κοιμούνται ήσυχοι το 2023

Στα «ταγμένα» φιλοκυβερνητικά sites υπάρχουν κολακευτικά άρθρα για την κυβέρνηση που ο μέσος πολίτης απλά τα προσπερνά με μια σκωπτική διάθεση, άλλα υπάρχουν και άρθρα που το «λιβανιστήρι» κυριολεκτικά παίρνει φωτιά, όπως «φωτιά» παίρνουν και τα μυαλά μας, με τις γραφικότητες που δημοσιεύονται.

Στα πλαίσια της μιντιακής προβολής που επιχειρείται για το πρόσωπο της Δόμνας Μιχαηλίδου προκειμένου να σιγοντάρεται το καταστροφικό της έργο ενάντια στα ιδιωτικά ιδρύματα, η ιστοσελίδα «Parapolitika» έκανε ολόκληρη αφιέρωση σε ένα… φλουρί που κέρδισε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Και μόνο ο τίτλος του άρθρου σε προδιαθέτει πως πρόκειται να ανοίξεις ένα άρθρο που πλημμυρίζει από προεκλογικό «λιβάνι» για τη Δόμνα: «Το γούρι της Μητρόπολης Πειραιώς στη Δόμνα Μιχαηλίδου», λέει φαρδιά – πλατιά η επικεφαλίδα. Ανοίγοντας τον σύνδεσμο, μαθαίνουμε το… συναρπαστικό γεγονός πως η Πειραιώτισσα πολιτικός παρευρέθηκε στην κοπή της πίτας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιά και – μαντέψτε τι – κέρδισε το φλουρί! Συνταρακτική είδηση, δεν μπορούμε να πούμε.

Διαβάζοντας την λέξη «γούρι» στον τίτλο, θα νόμιζε κανείς πως στη Δόμνα Μιχαηλίδου προσφέρθηκε κανένα… ρόδι για να το σπάσει ή κανένα πέταλο να κρεμάσει στην πόρτα της ή κάποιο άλλο δεισιδαιμονικό έθιμο που απορρίπτει η διδασκαλία της Εκκλησίας. Αυτομάτως δηλαδή δημιουργείται η πλαστή εντύπωση πως η Μητρόπολη Πειραιώς μοιράζει… γούρια και φυλακτά! Αυτό θα πει… υπεύθυνη δημοσιογραφία, ε;

Ο αρθρογράφος αποκαλεί «γούρι» το φλουρί, ενώ η βασιλόπιτα είναι ένα έθιμο προς τιμήν του Αγίου Βασιλείου ο οποίος σύμφωνα με την παράδοση έκανε αγαθοεργίες με κρυμμένα δώρα – ζυμωμένα μέσα σε ψωμάκια, εξ ου και το φλουρί που δίνεται σαν ευλογία και χαρά στους χριστιανούς. Καμία σχέση με γούρια και… χαϊμαλιά – λοιπόν – δεν έχει η βασιλόπιτα.

Στο ξεκίνημα του άρθρου, ο αρθρογράφος αναρωτιέται με νόημα αν είναι τυχαίο που η κα Μιχαηλίδου κέρδισε «το πρώτο γούρι του Πειραιά», σαν να λέμε το «πρώτο άλογο» της προεκλογικής κούρσας ή το «πρώτο βιολί» της συμφωνικής ορχήστρας του μαέστρου Μητσοτάκη.

Η τύχη, της τύχης, ω τύχη!

Στη συνέχεια του άρθρου. αναφέρεται πως το «γούρι» σηματοδοτεί «μια τυχερή και γεμάτη επιτυχίες χρονιά» για την Δόμνα Μιχαηλίδου, και κάπου εδώ ο αρθρογράφος αρχίζει και μπαίνει στα «χωράφια» της Λίτσας Πατέρα, της Βίκυς Παγιατάκη και της «κυρά-Σούλας» που μένει απέναντι στον τρίτο και «διαβάζει» τον καφέ και σου λέει το ριζικό σου.

«Και επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο, κάθε ευλογία και στήριξη εν όψει των αναμετρήσεων της νέας χρονιάς έχει τη σημασία της!», προσθέτει ο αρθρογράφος. Τύχη, τυχερή χρονιά και επιτυχίες δαφνοστεφανώνουν και στολίζουν την υπέρλαμπρη Δόμνα. Από την πρεμούρα να προβληθεί η υφυπουργός, προβάλλουν μέχρι δεισιδαιμονίες και προκαταλήψεις. Μια απλή ευλογία έλαβε η υφυπουργός (όπως λαμβάνει όλος ο κόσμος με αυτό το έθιμο) και οι αυλοκόλακες την μετέτρεψαν σε ειδωλολατρία και αποθέωση (προς το πρόσωπο της).

Το καλύτερο σημείο του άρθρου βέβαια, είναι η κατακλείδα του: «Σίγουρα δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσει η νέα χρονιά τόσο για τη Δόμνα Μιχαηλίδου όσο και για τις Πειραιώτισσες και τους Πειραιώτες, στους οποίους η υφυπουργός αφιέρωσε το τυχερό φλουρί!».

Θα μπορούσαμε να προσθέσουμε πως με κομμένη την ανάσα πληροφορούνταν οι Πειραιώτες και οι Πειραιώτισσες αν η Δόμνα Μιχαηλίδου κέρδισε το φλουρί. Περίμεναν να δουν τι θα γίνει κομμάτι με το κομμάτι. Ψίχουλο το ψίχουλο. Το κέρδισε; Δεν το κέρδισε; Θα έχει καλή χρονιά ο Πειραιάς ή θα το κερδίσει κανένας άλλος και θα καταστραφούμε; Τελικά η μεγάλη στιγμή έφτασε. Η Δόμνα κέρδισε το φλουρί και το σήκωσε ψηλά όπως ο Μέσι το τρόπαιο του Μουντιάλ. Οι Πειραιώτες ξεφύσηξαν από ανακούφιση και χαρά. Ο Πειραιάς σώθηκε! Στον έβδομο ουρανό όλοι αδέρφια!

Υ.Γ : Είπαμε ότι πονάνε τα μυαλά μας; Το είπαμε. Ε, το ξαναλέμε.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Με κομμένη την ανάσα περίμεναν οι Πειραιώτες αν θα κερδίσει το φλουρί η υπέρλαμπρη Δόμνα Μιχαηλίδου, για να κοιμούνται ήσυχοι το 2023», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.