ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μέχρι και τη φρίκη της Σαγκάης «ξεπλένουν» Έλληνες ειδικοί: «Σκληρά άλλα αναγκαία τα μέτρα» είπε ο Α. Γραβάνης!

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας Αχιλλέας Γραβάνης χαρακτήρισε «αναγκαίες» τις φρικαλεότητες της Σαγκάης, και δήλωσε πως έχει εμπιστοσύνη στους κινέζους υγειονομικούς!
Μέχρι και τη φρίκη της Σαγκάης «ξεπλένουν» Έλληνες ειδικοί: «Σκληρά άλλα αναγκαία τα μέτρα» είπε ο Α. Γραβάνης!

Αχιλλέας Γραβάνης: Ακόμα και το πρωτοφανές δυστοπικό θρίλερ που εξελίσσεται στη Σαγκάη της Κίνας είναι διατεθειμένοι να «ξεπλύνουν» μερικοί Έλληνες «ειδικοί» των καναλιών, προκειμένου να προετοιμάσουν (;) τον κόσμο για μια νέα φάση παγκόσμιου υγειονομικού φασισμού, που μπροστά του, τα όσα έλαβαν χώρα επί κορονοϊού ίσως να μην είναι τίποτα.

Μετά τον Γιώργο Παυλάκη και τον Άρη Πορτοσάλτε που σα να ήταν αξιωματούχοι της… Κίνας ζητούσαν να εφαρμοστεί στην Ελλάδα εμβολιασμός (δια της βίας )«πόρτα – πόρτα» και φώναζαν «βάστα Κίνα», τώρα και ο Αχιλλέας Γραβάνης αποκάλεσε «αναγκαίο» (!) το υγειονομικό πογκρόμ κατά των πολιτών της Σαγκάης.

Συγκεκριμένα ο κ. Γραβάνης ρωτήθηκε από δημοσιογράφους σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, αν του κάνουν εντύπωση οι αποτρόπαιες εικόνες ακραίου ολοκληρωτισμού που μας έρχονται από τη Σαγκάη. Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, απάντησε ότι: «παρότι είναι σκληρές οι εικόνες, ίσως είναι αναγκαίες διότι αντιλαμβάνεστε ότι αν ένα καινούργιο στέλεχος ενδημήσει σε 1.5 δις κινέζων οι οποίοι ζουν πολύ κοντά ο ένας στον άλλον…  κατά συνέπεια – ακούγεται πολύ σκληρό – άλλα σε αυτό το επίπεδο θα έδειχνα εμπιστοσύνη στις αποφάσεις των συναδέλφων υγειονομικών γιατρών στην Κίνα να προστατέψουν την χώρα τους».

Ακόμα και τώρα, μετά από δυόμιση έτη πανδημίας στη Δύση, που αποδείχθηκε με τον πιο τραγικό τρόπο (όχι μόνο στην Ελλάδα άλλα και διεθνώς) πως τα lockdown όχι μόνο δεν προσφέρουν τίποτα στην καταπολέμηση του ιού, άλλα και λειτουργούν ζημιογόνα μεγεθύνοντας το πρόβλημα και πολλαπλασιάζοντας τις αρνητικές συνέπειες, έλληνες «ειδικοί» εμφανίζονται στην τηλεόραση για να δικαιώσουν την υγειονομική χούντα που εφαρμόζεται στη Σαγκάη!

Η υπέρμετρη κρατική βία, η γκετοποίηση και ο κατακερματισμός μιας πόλης 26 εκατομμυρίων κατοίκων, οι συνθήκες σιτισμού που θυμίζουν φυλακή, οι συλλήψεις των θετικών και ο εγκλεισμός τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, η θανάτωση κατοικίδιων, η βίαιη απομάκρυνση των παιδιών, όλα αυτά και πολλά ακόμα χαρακτηρίζονται… «αναγκαία» με ελαφρά τη καρδία από έλληνες επιστήμονες που κατά τα άλλα ανήκουν σε μία… πολιτισμένη Δύση!

Μια ολόκληρη πόλη που έχει σχεδόν τον τριπλάσιο πληθυσμό από την Ελλάδα, έχει μετατραπεί σε ένα πραγματικό κολαστήριο, και κάποιοι στη χώρα μας το αντιμετωπίζουν με κατανόηση ή ακόμα χειρότερα με… θαυμασμό! Είναι δυνατόν να παρουσιάζονται ως πρότυπο τέτοιες απάνθρωπες κρατικές συμπεριφορές που παραπέμπουν στις πιο «μαύρες» κηλίδες της ιστορίας του 20ου αιώνα;

Είναι εξόχως ανησυχητικό το γεγονός πως μερικοί δημοσιογράφοι και «ειδικοί» αρχίζουν δειλά – δειλά να στρώνουν έδαφος για δικαιολόγηση των φρικτών συμβάντων που συμβαίνουν στην Κίνα.

Η ελληνική κυβέρνηση προς το παρόν ανακοίνωσε πως τα μέτρα κατά του κορονοϊού θα επανεξεταστούν τον Σεπτέμβρη, άλλα ουδείς μπορεί να γνωρίζει αν το μέλλον μας επιφυλάσσει μια πανευρωπαϊκή υιοθέτηση του μοντέλου «Σαγκάης» σε περίπτωση εμφάνισης ενός νέου φονικού ιού (ή μιας σοβαρής μετάλλαξης του κορονοϊού) από μια Δύση που ίσως βρει νέα «ευκαιρία» να επιβάλλει τη «μεγάλη επανεκκίνηση» με μια ακραία επιβολή υγειονομικού φασισμού.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μέχρι και τη φρίκη της Σαγκάης «ξεπλένουν» Έλληνες ειδικοί: «Σκληρά άλλα αναγκαία τα μέτρα» είπε ο Α. Γραβάνης!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.