ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλη απάτη με αγορά smartphones από γνωστή ιστοσελίδα

Παρακολουθούσαμε το θέμα διακριτικά από τέλη Νοέμβρη. Μάλιστα είχε ανοίξει και δύο thread στο insomnia.gr με παθόντες (το ένα είναι ακόμα ενεργό). Long story short: σκρουτζομάγαζο κατέβασε τις τιμές στα πατώματα, κόσμος έτρεξε να αγοράσει, σκρουτζομάγαζο ήταν απατεώνας, πελάτες την πάτησαν και δεν πήραν προιόντα ή λεφτά, σκρουτζ διέκοψε συνεργασία με σκρουτζομάγαζο αλλά το σκρουτζομάγαζο...
Μεγάλη απάτη με αγορά smartphones από γνωστή ιστοσελίδα

Παρακολουθούσαμε το θέμα διακριτικά από τέλη Νοέμβρη. Μάλιστα είχε ανοίξει και δύο thread στο insomnia.gr με παθόντες (το ένα είναι ακόμα ενεργό).

Long story short: σκρουτζομάγαζο κατέβασε τις τιμές στα πατώματα, κόσμος έτρεξε να αγοράσει, σκρουτζομάγαζο ήταν απατεώνας, πελάτες την πάτησαν και δεν πήραν προιόντα ή λεφτά, σκρουτζ διέκοψε συνεργασία με σκρουτζομάγαζο αλλά το σκρουτζομάγαζο είχε σχέση με 4 ακόμα σκρουτζομάγαζα.

Όμως τα εντυπωσιακά στοιχεία εδώ είναι δύο και τα παραθέτω όπως τα σημειώνουν ο φίλος MrMinaras και ο φίλος στο thread του Insomnia. Όρεξη να έχετε να διαβάζετε.

Οι δικαιολογίες του καταστήματος είναι άκρως τραγικές. Κάνανε λέει συμφωνία με προμηθευτή για επίτευξη στόχου πωλήσεων και για αυτό είχαν τιμές έως και 200€ κάτω από τους ήδη «κλέφτες του ΦΠΑ». Για τους αναγνώστες της ανάρτησης, χρησιμοποιήστε κριτική σκέψη και σκεφτείτε λίγο λογικά.

Έχουμε και λέμε:

  1. Μια εταιρεία που ιδρύθηκε 01/03/2019
  2. Μονοπρόσωπη ΙΚΕ με αρχικό κεφάλαιο 1000€
  3. Περιμένει 8 μήνες στην αφάνεια
  4. 100+ παραγγελίες την εβδομάδα μέσω Skroutz.gr
  5. Πρόχειρη ιστοσελίδα μέχρι και την στιγμή που γράφω
  6. Στηρίζεται αποκλειστικά στο Skroutz.gr
  7. Οι επίσημοι που όντως κάνουν deal στόχων, δεν μπορούν ή μετα βίας πλησιάζουν στην πρώτη πεντάδα στο Skroutz.

Έχει λογική λοιπόν να πιστέψουμε τα γραφόμενα τους περί «deal» με προμηθευτή για επίτευξη στόχων πωλήσεων; Πόσα θα πουλήσει; 10.000 τεμάχια; 30.000 τεμάχια; 50; 100; Όλο το Skroutz στο 2018 είχε σχεδόν μισό εκατομμύριο πωλήσεις κινητών. Το 40% ήταν Xiaomi, 30% Samsung, και ένα 8% Apple. Το Skroutz για το 2019 το λιγότερο πάλι θα έχει μισό εκατομμύριο κινητά μιας και το ηλ. εμπόριο είναι σε μόνιμη άνοδο στην Ελλάδα. Παρεμπιπτόντως, δεν έκανε deal με Xiaomi, που έχει την μερίδα του λέοντος, αλλά εκεί τα ποσά είναι μικρότερα. Στέλνει μήνυμα στους διαχειριστές του Skroutz με αυτή την δικαιολογία και περιμένει το Skroutz να τον πιστέψει; Επιπλέον, τους απειλεί και με αγωγές για διαφυγόντα κέρδη. Μην τρελαθούμε τελείως δηλαδή.

Ας κάνω λίγο τον δικηγόρο του διαβόλου και να πω πως το Skroutz.gr δεν μπορεί να χάσει σε περίπτωση δικαστικής διαμάχης με την a-mobiles.gr. Η πλατφόρμα έχει όρους και κανόνες. Παραβιάστηκε κάποιος κάνονας; Έχουν το απόλυτο δικαίωμα να σε «κατεβάσουν». Η θέση που πήρε το Skroutz ήταν απλή. Ή θα τον κλείσω και ας με κυνηγήσει αυτός ή θα βρεθώ με τα βρακιά κατεβασμένα απέναντι από μερικές χιλιάδες εξαπατημένων καταναλωτών. Προφανώς και διάλεξε το πρώτο.

Να θυμάστε, όταν κάτι είναι «to good to be true», τα μάτια σας ανοιχτά και προσοχή.

Σύντομα θα γραφτούν και άλλα ωραία για τα άλλα τέσσερα καταστήματα που διατηρεί. Από δύο σε Skroutz και Bestprice αντίστοιχα. O Παρλέπος προφανώς και είναι αχυράνθρωπος και υπάρχουν σε όλες της εταιρείες που ποζάρουν πρώτες θέσεις στο Skroutz. Βέβαια δεν μιλάμε για κανόνια, θα στείλουν συσκευές και λειτουργούν με κανονικούς ρυθμούς εταιρείας, απλώς κάθε 6-12 μήνες αλλάζουν αχυράνθρωπο και συνεχίζουν. Για το ΦΠΑ, για όποιον αναρωτιέται.

Και συνεχίζει ο Mr Minaras:

Εγώ ανησυχώ για πιθανό κανόνι στην κινητή τηλεφωνία.

Πρόκειται για το κατάστημα a-mobiles.gr, με εταιρικά στοιχεία:

Μ. ΠΑΡΛΕΠΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ & Η/Υ
ΑΦΟΙ ΚΥΠΡΑΙΟΥ 86 – EΛΕΥΣΙΝΑ – ΤΚ: 19200
ΤΗΛ: 2169002694 – AΡ. Γ.Ε.Μ.Η : 149513001000
216 900 2694 & 2105562463 & 2169003340

Οι τιμές του είναι από άλλο πλανήτη. Έχω δει από 40€-50€, αλλά και έως 250€ κάτω από την τιμή αγοράς στον distributor και όχι απλά κάποια ενδιάμεσου παίχτη χονδρέμπορο. Το ανησυχητικό είναι, πως δεν τον είχα ποτέ στο ραντάρ μου ενώ έχει αρνητικές αξιολογήσεις πάνω σε θέματα τιμολογίων και επίσης έχει τους ίδιους ηλίθιους όρους για έκδοση τιμολογίου (με αναμονή έως και 30 ημέρες, εργάσιμες παρακαλώ) που χρησιμοποιούν οι γνωστοί παίχτες του ΦΠΑ στα κινητά τηλέφωνα.https://www.a-mobiles.gr/index.php?route=information/information&information_id=12

(σε προθεσμία έως και 30 εργάσιμων ημερών από την ημέρα αποστολής τους λόγο φόρτου εργασίας)

a-mobiles.gr

Αν έχετε τόσο μεγάλο φόρτο εργασίας, υπάρχει λύση. Λέγεται πρόσληψη εργαζόμενου για να καλύψει το τιτανοτεράστιο κενό που έχετε. Πρόκειται για δυσλειτουργία της εταιρείας αν χρειάζεται 30 εργάσιμες παρακαλώ!, για έλεγχο που γίνεται επιτόπου σε φυσικά καταστήματα, αλλά και σε 5 λεπτά στα ηλεκτρονικά καταστήματα (στα σωστά με τις υγιείς τιμές ηλ. καταστήματα φυσικά)

Ελπίζω να κάνω λάθος, και να μην δούμε το κανόνι να σκάει και δακρύβρεχτα σχόλια εξαπατημένων στις ειδήσεις μετά το πέρας της Βλακ Φράϊντει

Ενδεικτικά σας παραθέτω τις αρνητικές αξιολογήσεις για τις αρνήσεις έκδοσης τιμολογίων.

Markos1213 στις 11/09/2019

Ζήτησα να μου κόψουν τιμολόγιο με βάση το άρθρο 39Α για την αγορά ενός κινητού τηλεφώνου. Στο site έλεγε ότι θέλει 4 με 10 εργάσιμες μέρες για έλεγχο των εγγράφων που τους έστειλα και 4 με 10 ημέρες για την αποστολή του κινητού. Είμαστε στις 13 εργάσιμες(19 ημερολογιακές) και δεν έχουν επικοινωνήσει καν σχετικά με τον έλεγχο των εγγράφων. Απαράδεκτο! Προφανώς και θα επιλέξω άλλο κατάστημα για την αγορά του κινητού μου!

Skroutz αρνητικές αξιολογήσεις

ranaki.1998 στις 12/09/2019

Στις 22/08/2019 έστειλα όλα τα απαραίτητα χαρτιά για την έκδοση Τιμολογίου. Το κατάστημα έδινε 4-10 μέρες για να εγκριθούν όλα τα χαρτιά. Στις 6/10/2019 ( μετά από πολλά τηλεφωνήματα τα οποια προηγηθηκαν και στα οποία μας έλεγαν ότι θα μας ενημερώσουν στις επομενες ωρες και ποτέ δεν γινόταν) μας ενημερωσαν οτι ενα χαρτι χρειάζεται σφραγίδα και πρέπει να το ξανα στείλουμε. Στις 9/10/2019 ξανα στείλαμε το συγκεκριμένο έγγραφο και ευτυχώς την ίδια μέρα δέχτηκαν και την εγγραφή στο κατάστημα ώστε να γίνει η παραγγελία. Παράγγειλα το Huawei p30 pro την ίδια μέρα και έβαλα απευθείας τα χρήματα στον λογαριασμό τους. Σήμερα 12/09/2019 ενώ τα λεφτά έχουν μπει και μετά από τόσες μέρες που έχουν περάσει μέχρι να γίνει όλη η παραγγελία με ενημερώνουν ότι το συγκεκριμένο μοντέλο βρίσκεται σε έλλειψη και ότι η παραγγελία ακυρώνετε. Πραγματικά δεν ξέρω τι να πρώτο σχολιάσω. Ότι τους δίνουμε τα λεφτά χωρίς να γνωρίζουν καν αν υπάρχει το κινητό ή ότι χρειάστηκαν τόσες μέρες και ταλαιπωρία για το τιποτα. Επιεικώς απαράδεκτοι. Δεν το συστήνω για κανέναν λόγο!

Skroutz αρνητικές αξιολογήσεις στις 01/10/2019

Προπληρωμή για κινητό που δεν υπήρχε, ενώ στο σαιτ το έδινε παράδοση σε 4 έως 10 μέρες
Σου παίρνουν τα λεφτά για να αγοράσουν το προιον και να κρατήσουν την διαφορά.
Και ενώ περιμένεις 10 μέρες στο τέλος σου λένε «Δεν το έχει ο προμηθευτής»
Ως εμπορικό κατάστημα όφειλε να υποστηρίξει την διαθεσιμότητα που είχε αναρτημένη. (4 έως 10 μέρες)
Ζήτησα επιστροφή την χρημάτων καθώς και να υπολογιστούν τα έξοδα τραπέζης…. και βέβαια δεν υπολογίστηκαν ποτέ.
Έχασα 10 μέρες και 4 Ευρώ.
Δεν υπολογίζω βέβαια την ταλαιπωρία έγκρισης των εγγράφων της ΑΕ για την οποία ζήτησα τιμολόγιο.
Κάτι που όπως κατάλαβα αργότερα, όλοι το αποφεύγουν , προφανώς για φορολογικούς λόγους.
Για όποιον χρειάζεται ή υποστηρίξει οτι δεν είναι έτσι τα γεγονότα, υπάρχει η επικοινωνία με Ε-μέιλ καθώς και screenshot με ημερομηνία, που δείχνει την διαθεσιμότητα στο site ενώ στο κατάστημα μου είπαν πως δεν υπάρχει το προιόν.

Skroutz αρνητικές αξιολογήσεις

giorgiozots στις 02/10/2019

Σαφέστατα και θα αγοράσω από άλλο καταστημα, όπως και επραξα. Οι άνθρωποι δε θέλουν να δώσουν με τιμολόγιο άρθρου 39. Δε θέλουν. Περίμενα 1 μήνα και θυμηθηκαν να μου ζητήσουν χαρτί τράπεζας ενώ τους είχα στείλει χαρτί από το taxis. Υπενθυμίζω ότι τα στοιχεία του taxis διασταυρώνονται με την τράπεζα..
Χάσανε τζίρο 600€. Δε το συνιστώ σε κανέναν.

Skroutz αρνητικές αξιολογήσεις

panos.mustaine στις 03/10/2019

Θετικά:
Ευγενικό προσωπικό. Καλές τιμές.

Αρνητικά:
Δυστυχώς δεν είχα δει τις αξιολογήσεις πριν προβώ σε παραγγελία. Γράφω και εγώ μετά από 1,5 μήνα συνολικής καθημερινής επικοινωνίας με την εταιρεία.
Αρχικά ήθελαν 4-10 εργάσιμες για την έκδοση του τιμολογίου βάση άρθρου 39Α ΠΟΛ 1150/2017, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 12 μέρες.
Έπειτα, σε συνέχεια αυτής της αναμονής, έγινε παραγγελία (3/9/19) με εκτιμώμενο χρόνο παράδοσης 4-10 εργάσιμες το οποίο παρατράβηξε για ένα μήνα, φυσικά καθημερινά γινόταν τηλεφωνική επικοινωνία και έλεγαν πάρτε μεσημέρι μήπως ήρθε παραλαβή, ώσπου τελικά μέχρι και τις (02/10/19) όπου ακυρώθηκε και έλαβα επιστροφή χρημάτων.
Το τηλεφωνικό κέντρο τα πρωινά είναι κατειλημμένο για πάρα πολλή ώρα, δεν έχει ούτε αναμονή. (Το προσωπικό δήλωνε αδιάφορο.)

Συμπέρασμα:
Πολύ φιλικά, πριν παραγγείλετε από το συγκεκριμένο μαγαζί ελέγξτε την διαθεσιμότητα και παραγγείλετε μόνο αν υπάρχει διαθέσιμο.

Skroutz αρνητικές αξιολογήσεις

George Ka στις 20/10/2019

Είναι σαφές ότι δεν θέλουν να πουλησουν με τιμολογιο 39α. Βρίσκουν δικαιολογίες και φτιάχνουν και μεταβάλλουν κατά το δοκούν «ορουςχρησης»οπως τους βολεύουν. Ενώ είχαν πει αρχικά 10 μέρες για την έγκριση από το λογιστήριο μετά από 15 μέρες το κάνανε 30 εργάσιμες. Στη διάθεση όλων η αποστολή απο πλευρας μου την 1η Οκτωβρίου 2019 όλων των χαρτιών. Κακως δεν ειχα δει τις αξιολογησεις των υπολοιπων.

Skroutz αρνητικές αξιολογήσεις

Ενώ από το Insomnia:

Σε έλεγχο που έκανα όσο αφορά την IP του server που φιλοξενείτε το site είναι επίσης και τα γνωστά σκρουτζομαγαζιά trackstore.gr bskmarket.eu και worldmobile.gr

Με ένα check που έκανα η BSK Market βρίσκεται στην ίδια οδό που βρίσκεται και το a-mobile με διαφορά μόνο της οδού η οποία είναι: Αδελφών Κυπραίου αρ. 23 – ΤΚ 19200 σε αντίθεση με το amobiles που είναι 86

Μάλλον πρέπει να υπάρχει πολύ καλή κομπίνα πίσω από όλο αυτό παιδιά οπότε καλό κουράγιο σε όλους τους παθόντες.,…!

EDIT: Τώρα είδα πως οι nameserver ανήκουν στην Netmobile.gr άλλο γνωστό bestpriceμάγαζο η οποία πρόσφατα τροποποιήσε το καταστατικό και μεταβίβασε τις μετοχές  στην BSK ELECTRONICS MARKET LIMITED..!!

Επιστρέφω ξανά και απότι παρατήρησα τώρα τα site που προανέφερα προ ημερών trackstore, worldmobile και bskmarket έχουν αλλάξει ip και έχουν πάει το καθένα σε διαφορετικό server κάτι που δείχνει ότι παίζεται καλό παιχνιδάκι πίσω από όλες αυτές τις ψευτοεταιρίες χρησιμοποιώντας τα λεφτά του κοσμάκι..!

Ήδη το worldmobile έχει ανεβάσει ανακοίνωση ότι δήθεν υπάρχει πρόβλημα με τους διακομιστές ηλεκ. ταχυδρομείου και δεν μπορούν να λάβουν και να στείλουν mails

Από την άλλη ο φίλος Παρλέπος παραμένει στον ίδιο server με τα αιτήματα για να πληρώσεις μέσω κάρτας να απορρίπτονται από την τράπεζα απότι είδα τώρα

Κάτι άλλο που αξίζει να σημειωθεί είναι πως από τις 20/12/19 που έβαλα δοκιμαστική παραγγελία με αριθμό 6597 φτάσαμε σήμερα 5/1 οι παραγγελίες να είναι στις 6628 άρα πιθανώς και άλλοι φίλοι που δεν ξέρουν κατάφεραν να την πατήσουν άσχημα και συνεχίζει ακόμη και τώρα να τα παίρνει “χοντρά” μέσω τράπεζας…!!

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Aκολουθήστε το Sportime στο Instagram

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μεγάλη απάτη με αγορά smartphones από γνωστή ιστοσελίδα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.