ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλη προσοχή στις απάτες από κλήσεις με αριθμούς του εξωτερικού που αρχίζουν από +44

Επιτήδειοι κλέβουν χρηματικά ποσά μετά από υποσχέσεις για κερδοφόρες επενδύσεις μέσω κλήσεων από εξωτερικό.
Μεγάλη προσοχή στις απάτες από κλήσεις με αριθμούς του εξωτερικού που αρχίζουν από +44

Προσοχή συνιστούν οι ειδικοί για μία νέα απάτη που γίνεται μέσω κλήσεων από το εξωτερικό με τον αριθμό +44 στην αρχή του τηλεφώνου.

Δεν είναι μόνο οι άπειρες απάτες μέσω διαδικτύου που χρησιμοποιούν πλέον απατεώνες για να αποσπάσουν λεφτά από πολίτες, αλλά και οι τηλεφωνικές απάτες που αποτελούν μεγάλη μάστιγα.

Η συγκεκριμένη απάτη έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στη χώρα μας με τις κλήσεις να γίνονται τόσο σε κινητά όσο και σε σταθερά τηλέφωνα.

Οι κλήσεις με αριθμό +44 θεωρητικά έχουν ως χώρα προέλευσης την Βρετανία. Ωστόσο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ειδικής Υπηρεσίας της Αλβανίας κατά του Οργανωμένου Εγκλήματος και Διαφθοράς (SPAK) σε έλεγχο που έγινε μετά από αίτημα των αρμόδιων αρχών της Γερμανίας, αποκαλύφθηκε ότι τα νούμερα έχουν βάση την Αλβανία. Ακόμη, η Ουκρανία φαίνεται να είναι άλλη μία χώρα προέλευσης των κλήσεων.

Πως πραγματοποιείται η απάτη

Στις κλήσεις από το εξωτερικό, οι επιτήδειοι εξαπατούν ανυποψίαστους πολίτες προσφέροντάς τους την ευκαιρία να επενδύσουν σε εταιρίες αλλά και προϊόντα όπως τα κρυπτονομίσματα (Bitcoin κτλπ).

Προσπαθούν να «φουσκώσουν» τα μυαλά των πολιτών μιλώντας για μεγάλες ευκαιρίες οι οποίες θα χρειαστούν ένα μικρό ποσό για επένδυση. Το ποσό κυμαίνεται γύρω στα 500 ευρώ. Αφού κανονιστεί η επένδυση και η συναλλαγή τα λεφτά κάνουν «φτερά» και δεν υπάρχει καμία άλλη επαφή.

Οι ειδικοί και η αστυνομία συνιστούν τους πολίτες να μην απαντάνε σε νούμερα που αρχίζουν από +44. Ακόμη, αν τελικά απαντήσουν και πρόκειται για τέτοιου είδους ύποπτο τηλεφώνημα πρέπει να υπάρχει προσοχή από τους πολίτες και να μην πέσουν στη παγίδα των απατεώνων.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μεγάλη προσοχή στις απάτες από κλήσεις με αριθμούς του εξωτερικού που αρχίζουν από +44», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ευαγγελία Κουτσιανούδη

Η Ευαγγελία Κουτσιανούδη γεννήθηκε το 1994 στην Αλεξανδρούπολη και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία λατρεύει τον αθλητισμό. Παρακολουθεί ιδιαίτερα μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Formula 1 ενώ η μεγάλη της αδυναμία είναι το Τένις