Μεγαλείο δημοκρατίας: Ο Μητσοτάκης πήγε στον Τασούλα για να συγχαρεί τον… εαυτό του
Στον κόσμο τους οι 2 πολιτικοί - Σε κομματική κουβεντούλα για... συγχαρίκια κατάντησε η θεσμική συνάντηση πρωθυπουργού και Προέδρου της Δημοκρατίας
Την πρώτη του επίσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια συνάντηση που έμοιαζε πιο στημένη και πιο κομματική από κάθε άλλη που έχει γίνει μεταξύ πρωθυπουργού και ΠτΔ.
Και αυτό διότι για πρώτη φορά στην ιστορία της μεταπολίτευσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποτελεί ένα καθαρά κομματικό όργανο της κυβέρνησης που δεν αντιπροσωπεύει καμία ομοψυχία και καμία σύγκλιση πολιτικών απόψεων ως είθισται. Απεναντίας, ο κ. Τασούλας έχει εξαρχής απέναντί του τους 8 στους 10 Έλληνες πολίτες που – βάσει δημοσκοπήσεων – πιστεύουν ότι επιδιώκεται συγκάλυψη στην υπόθεση των Τεμπών.
Έχοντας ευτελίσει την έννοια της δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός συνάντησε έναν ΠτΔ που εξελέγη σχεδόν μόνο με τις ψήφους της ΝΔ. Τι άλλο παρά μια στημένη παράσταση μπορεί να θυμίζει μια τέτοια συνάντηση;
Στην άνευ ουσίας συζήτηση μεταξύ των δύο ανδρών, ο πρωθυπουργός έδωσε συγχαρητήρια στον… εαυτό του για τις θετικές όπως είπε εξελίξεις στην ελληνική οικονομία. Φυσικά πρόκειται για κενές θριαμβολογίες που ουδόλως αφορούν τον ελληνικό λαό, ο οποίος βιώνει το εντελώς αντίθετο. Τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις τα βγάζουν όλο και δυσκολότερα πέρα, ενώ φέτος πολλοί κάνουν λόγο για το ακριβότερο Πάσχα όλων των εποχών.
Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «δημοσιονομική ισορροπία» και «οικονομική σταθερότητα», κάτι που στην απτή πραγματικότητα μεταφράζεται σε μισθούς και συντάξεις φτώχειας, σε ένα ΕΣΥ που καταρρέει, σε μια Παιδεία που μένει χωρίς πόρους και σε μια άδικη φορολογία που παραμένει η βασική «θηλιά» για κάθε νοικοκυριό. Οι μόνες θετικές εξελίξεις στην οικονομία αφορούν το μεγάλο κομμάτι της πίτας που μοιράζεται η καπιταλιστική ολιγαρχία που περιστρέφεται γύρω από την κυβέρνηση.
Την ώρα που η Ελλάδα έχει καταντήσει μια χώρα που δεν παράγει σχεδόν τίποτα, ο πρωθυπουργός εκθείασε τη «μονόπατη» επένδυση στον τουρισμό, ο οποίος αποτελεί έναν εξαιρετικά εύθραυστο τομέα που μπορεί να καταρρεύσει από τη μια στιγμή στην άλλη, όπως είδαμε να συμβαίνει και με τους σεισμούς της Σαντορίνης.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στον τουρισμό είπε πως «φαίνεται να έχει ξεκινήσει πολύ ενθαρρυντικά», δίνοντας ρεσιτάλ αναλγησίας αφού μέσα σε 2 μέρες ο τουριστικός τομέας θρήνησε δύο νεκρούς. Ένας 65χρονος συνεθλίβη από πρέσα πλυντηρίου σε ξενοδοχείο της Ρόδου και μια 59χρονη καθαρίστρια στη Σαντορίνη σκοτώθηκε από ένα κρεμασμένο κρεβάτι που την καταπλάκωσε. Αυτά φαίνεται ότι είναι… αδιάφορες λεπτομέρειες για τον πρωθυπουργό, αφού προέχει για εκείνον να πηγαίνουν καλά τα «αφεντικά» του Τουρισμού, ακόμα και αν πολλοί υπάλληλοι – κυριολεκτικά – σκοτώνονται στη δουλειά.
Από τη μεριά του ο Κώστας Τασούλας είπε για τις γεωπολιτικές εξελίξεις ότι «το πρόβλημα της δυσπροσαρμοστίας στον διεθνή στίβο αναδεικνύει την ανάγκη απίστευτα γρήγορης προσαρμοστικότητας στις συνθήκες. Έχουμε σημαντικές αλλαγές ως προς την αμφισβήτηση στο γεωπολιτικό πεδίο όπου αμφισβητείται η ισορροπία μετά το 1945 και στο οικονομικό έχουμε επιστροφή στον προστατευτισμό που μας πάει 100 χρόνια πάει πίσω και όπως σωστά είπατε κάποιοι θα χάσουν έντονα και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού» και πρόσθεσε ότι «πρέπει η ΕΕ με ενιαία φωνή να αντιμετωπίσει το θέμα χωρίς αμηχανία, ένταση και εχθρότητα αλλά να εξηγηθεί πως μόνο να χάσουμε έχουμε και οι δύο πλευρές».
Επιπλέον ο ΠτΔ μιλώντας για εκδήλωση που παραβρέθηκε για τα 199 χρόνια από την έξοδο του Μεσολογγίου μίλησε για το κλίμα «εθνικής ανάτασης και συνοχής» που εισέπραξε, σαν να μην βρέθηκαν εκατομμύρια πολιτών στους δρόμους τον Φλεβάρη διαδηλώνοντας για το ακριβώς αντίθετο. Δηλαδή για το κλίμα εθνικής κατάθλιψης και μαρασμού που δημιουργείται από τη συγκάλυψη των σκανδάλων και την κατάρρευση του κράτους Δικαίου.
Όπως αντιλαμβάνεται κανείς και ο Κώστας Τασούλας ακολούθησε τον πρωθυπουργό στο να περιγράφει μια επίπλαστη πραγματικότητα που δεν αφορά τον ελληνικό λαό.