ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγαλείο ψυχής: Μια συνταξιούχος γιαγιά δώρισε ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Μεσολογγίου – Ντροπή για όσους αφήνουν «γυμνό» το ΕΣΥ!

Να τα βλέπει το υπουργείο Υγείας και να ντρέπεται - Η γιαγιά αποφάσισε να κάνει τη δωρεά επειδή επανειλημμένως χρειάστηκε ασθενοφόρο και δεν το είχε!
Μεγαλείο ψυχής: Μια συνταξιούχος γιαγιά δώρισε ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Μεσολογγίου – Ντροπή για όσους αφήνουν «γυμνό» το ΕΣΥ!

Δωρεά – ασθενοφόρο: Ένας πρωθυπουργός χώρας που μάλιστα κοκορεύεται για δήθεν «ανάπτυξη», μπορεί να ανέχεται οι πολίτες να μεταφέρονται σε… καρότσες στο νοσοκομείο. Μια ταπεινή γιαγιά από το Μεσολόγγι, δεν το δέχτηκε, και προχώρησε σε μια συγκινητική πράξη γενναιοδωρίας, αλληλεγγύης και φιλότιμου. Αρετές που σπανίζουν στις μέρες μας.

Η κυρία Αθηνά Παπαχρήστου δεν είναι ούτε βιομήχανος, ούτε πολιτικός γόνος, ούτε… «influencer». Είναι μια απλή συνταξιούχος αγρότισσα που αγαπά τον τόπο της και τους συνανθρώπους της. Που αγαπά την ουσία της προσφοράς και όχι την περιουσία της φθοράς (και διαφθοράς για πολλούς). Αυτή η Ελληνίδα με την τεράστια ψυχή λοιπόν, αποφάσισε να δωρίσει ένα υπερσύγχρονο ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου.

Για το κοινό καλό. Γιατί αυτό το ασθενοφόρο, «χθες» το χρειάστηκε εκείνη και δεν το είχε, όπως είπε. Γιατί μετά θα το χρειαστεί ο συνάνθρωπος, ο γείτονας, ο συμπολίτης. Γιατί σε κανέναν δεν αξίζει να ταλαιπωρείται σε καρότσες ή να λιγοθυμάει στους δρόμους περιμένοντας ένα και μοναδικό ασθενοφόρο που πολλές φορές αντιστοιχεί σε μια ολόκληρη πόλη.

Μία απλή γιαγιά το είδε αυτό, και ένας ολόκληρος πρωθυπουργός δεν το βλέπει. Αυτή είναι η ανθρωπιά και το μεγαλείο ψυχής των απλών λαϊκών ανθρώπων.

Ένας πρωθυπουργός μπορεί τσιγκουνεύεται να ενισχύσει τον στόλο των ΕΚΑΒ γιατί το θεωρεί «περιττό» κόστος, και ας μην βγαίνουν αυτά τα χρήματα από την τσέπη του, αλλά από την τσέπη του (αγρίως) φορολογούμενου ελληνικού λαού. Η κυρία Αθηνά, με τη συνταξούλα της και τις πολυχρόνιες οικονομίες της, έκανε εκείνο που θα όφειλε να κάνει το κράτος.

Πόσο θα έπρεπε να ντρέπονται κάποιοι στο «τιμόνι» της χώρας, που φτάσαμε να μας ευεργετούν συνταξιούχοι που αγωνιούν να μείνει και κάτι όρθιο σε αυτή τη χώρα!

Αυτή είναι η χαοτική διαφορά ήθους, της φιλότιμης Ελλάδας με τη σημερινή Ελλάδα που κυριαρχούν τα «αρπακτικά». Κάποιοι δεν δίνουν «του αγγέλου τους νερό» ούτε από το περίσσευμά τους και κάποιοι κάνουν μεγαλειώδεις θυσίες από το υστέρημά τους.

Πως να μην υποκλιθεί μια ολόκληρη χώρα, μπροστά σε αυτήν την υπέροχη ψυχή της κυρίας Αθηνάς; Τα ΜΜΕ ασχολούνται με «τηλεαστέρες» και «φαινόμενα» που απασχολούν την επικαιρότητα ακόμα και για το πως βγάζουν τον… σκύλο να κάνει την… ανάγκη του, και τα αληθινά «αστέρια» σαν την κυρία Αθηνά, μένουν αθέατα, και το πολύ – πολύ να λάβουν λίγη περαστική δημοσιότητα. Κι όμως αυτά είναι τα πραγματικά παραδείγματα προς μίμηση.

«Χρειάστηκε πολλές φορές η διακομιδή μου στο νοσοκομείο της Πάτρας. Συνήθως δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο και μια φορά που υπήρξε αυτό έπαθε βλάβη στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου και μετακινήθηκα με ΤΑΞΙ.

Έτσι αποφάσισα να αγοράσω ένα ασθενοφόρο και να το διαθέσω στο νοσοκομείο για να καλύπτει τις ανάγκες των συμπολιτών μου» δήλωσε με μεγαλείο ψυχής η κυρία Αθηνά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το messolonghinews.gr η συμπαθέστατη κυρία έθεσε 2 «όρους» για την λειτουργία του ασθενοφόρου. Πρώτον, να καλύπτει αποκλειστικά τις ανάγκες του νοσοκομείου Μεσολογγίου και δεύτερον να χτυπά τη σειρήνα όταν περνά έξω από το σπίτι της, όπως είπε χαριτολογώντας!

Παρόντες στη λιτή εκδήλωση για την παράδοση του ασθενοφόρου στο νοσοκομείο Μεσολογγίου, ήταν ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης και η διοικήτρια του νοσοκομείου Μεσολογγίου, Ελένη Φιλιπποπούλου, η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Πάτρας, Αγ. Κανελλοπούλου, και στελέχη του ιδρύματος.

Αυτά να τα βλέπει το υπουργείο Υγείας και να ντρέπεται για το ΕΣΥ - Η γιαγιά αποφάσισε να κάνει τη δωρεά επειδή χρειάστηκε ΕΚΑΒ και δεν το είχε!

Αυτά να τα βλέπει το υπουργείο Υγείας και να ντρέπεται για το ΕΣΥ - Η γιαγιά αποφάσισε να κάνει τη δωρεά επειδή χρειάστηκε ΕΚΑΒ και δεν το είχε!

Αυτά να τα βλέπει το υπουργείο Υγείας και να ντρέπεται για το ΕΣΥ - Η γιαγιά αποφάσισε να κάνει τη δωρεά επειδή χρειάστηκε ΕΚΑΒ και δεν το είχε!

Αυτά να τα βλέπει το υπουργείο Υγείας και να ντρέπεται για το ΕΣΥ - Η γιαγιά αποφάσισε να κάνει τη δωρεά επειδή χρειάστηκε ασθενοφόρο και δεν το είχε!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μεγαλείο ψυχής: Μια συνταξιούχος γιαγιά δώρισε ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Μεσολογγίου – Ντροπή για όσους αφήνουν «γυμνό» το ΕΣΥ!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.