ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγαλειώδης πορεία της ΠΟΕΔΗΝ κατά των υποχρεωτικών εμβολιασμών

Μικρή ένταση σημειώθηκε στην πορεία της ΠΟΕΔΗΝ στο κέντρο της Αθήνας.
Μεγαλειώδης πορεία της ΠΟΕΔΗΝ κατά των υποχρεωτικών εμβολιασμών

Ένταση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης της ΠΟΕΔΗΝ κατά των υποχρεωτικών εμβολιασμών στην πλατεία Μαβίλη.

ΠΟΕΔΗΝ Οι συγκεντρωμένοι ήταν έτοιμοι να ξεκινήσουν την πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου. Ωστόσο η εμφάνιση της διμοιρίας των ΜΑΤ προκάλεσε την αντίδρασή τους.

Μάλιστα, έσπευσε να μπει δίπλα στην πορεία, τη στιγμή μάλιστα που ο δρόμος στη Βασιλίσσης Σοφίας ήταν ανοιχτός και τα οχήματα κυκλοφορούσαν κανονικά.

Οι εργαζόμενοι απέκλεισαν τον δρόμο ζητώντας να αποχωρήσουν. Η αστυνομική δύναμη τελικά αποχώρησε και ξεκίνησε η πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου.

Εν συνεχεία θα καταλήξει στο Υπουργείο Υγείας.

Να σημειωθεί πως  η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση με στάση εργασίας 8πμ – 3μμ στα νοσοκομεία Αττικής και 24ωρη απεργία στα νοσοκομεία της Περιφέρειας.

Η ΟΕΝΓΕ σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Γιατί το αντιδραστικό σχέδιο που η κυβέρνηση βαφτίζει «νέο ΕΣΥ» σημαίνει:

  • Διατήρηση των τραγικών ελλείψεων σε μόνιμο προσωπικό, γενίκευση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων ομηρίας και ανακύκλωσης της ανεργίας, φτηνοί, εξουθενωμένοι, περιπλανώμενοι υγειονομικοί από τη μία μονάδα στην άλλη για να μπαλώνουν τρύπες.

  • Νέα μείωση του αριθμού των κρεβατιών, νέα λουκέτα και συγχωνεύσεις τμημάτων, κλινικών και νοσοκομείων με “κριτήριο” τη χιλιομετρική απόσταση, την πληρότητα, κλπ.

  • Νέοι κόφτες στις δωρεάν παροχές στους ασθενείς για φάρμακα, θεραπεία και εξετάσεις γιατί στο νέο ΕΣΥ «θα παίρνεις ότι πληρώνεις».

  • Νέα δωράκια και νέα πελατεία στον ιδιωτικό επιχειρηματικό τομέα υγείας που λιποτάκτησε την περίοδο της πανδημίας. Νέα πεδία κερδοφορίας στην υγεία για τα τρωκτικά από την παραπέρα εκχώρηση υπηρεσιών των δημόσιων νοσοκομείων, τις εργολαβίες, τις ΣΔΙΤ».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μεγαλειώδης πορεία της ΠΟΕΔΗΝ κατά των υποχρεωτικών εμβολιασμών», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.