ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μέγιστο ολίσθημα: O Μητσοτάκης αποκάλυψε «live» πού θα πάνε τα Marder – Στον Έβρο και όχι στα νησιά!

Ο Κ. Μητσοτάκης που κατά τα άλλα... κόπτεται για το «απόρρητο», αποκάλυψε «on camera» τον στρατηγικό σχεδιασμό της χώρας - Δεν αντικαθίστανται τα τεθωρακισμένα που έφυγαν από τα νησιά
Μέγιστο ολίσθημα: O Μητσοτάκης αποκάλυψε «live» πού θα πάνε τα Marder – Στον Έβρο και όχι στα νησιά!

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν έχουν προηγούμενο οι πολιτικές παλινωδίες του πρωθυπουργού, που πλέον έχει μετατρέψει σε σύνηθες φαινόμενο το να αναιρεί τον εαυτό του. Όταν όμως αυτές οι παλινωδίες εμφανίζονται σε σοβαρότατα θέματα εθνικής άμυνας, τότε καταλαβαίνει κανείς πού βαδίζουν οι τύχες αυτής της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο Μαξίμου μαζί με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, ο Έλληνας πρωθυπουργός υπέπεσε σε δύο σημαντικά «φάουλ». Το πρώτο ήταν ότι αποκάλυψε δημόσια και «on camera» τις περιοχές στις οποίες θα τοποθετηθούν κρίσιμα αμυντικά συστήματα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων!

Μετά από την ερώτηση αν υπάρχει πρόβλημα να τοποθετηθούν τα νεοαποκτηθέντα γερμανικά τεθωρακισμένα στα σύνορα με την Τουρκία, για την οποία ο Σολτς πήρε αποστάσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Μπορώ να απαντήσω εγώ για λογαριασμό του καγκελάριου, για το ζήτημα των τεθωρακισμένων … τα Marder θα κατευθυνθούν στον Έβρο γιατί εκεί κρίνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις ότι θα είναι πιο χρήσιμα».

Δηλαδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης που στο σκάνδαλο των υποκλοπών κοπτόταν συνεχώς για το «απόρρητο», που υπερασπιζόταν την μυστικότητα και μιλούσε για αόριστους «κινδύνους» της εθνικής ασφάλειας, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα έδωσε «στο πιάτο» του Ερντογάν, τον στρατηγικό σχεδιασμό της Ελλάδας όσον αφορά την διαχείριση των Marder!

Επιπλέον ας θυμηθούμε πως πριν 5 μήνες ο Όλαφ Σόλτς ήταν εκείνος που είχε ενημερώσει πρώτος ότι η Ελλάδα θα αποσύρει τα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης BMP-1 για να σταλούν στην Ουκρανία, με αντικατάσταση τους από τα γερμανικά ΤΟΜΑ Marder 1A3 . Δηλαδή ένας ξένος ηγέτης ανακοίνωσε πρώτος τις αλλαγές στον εξοπλισμό της χώρας μας, χωρίς οι πολίτες να έχουν την παραμικρή ενημέρωση γι’ αυτό από την Ελληνική κυβέρνηση. Και βέβαια τα ρωσικά τεθωρακισμένα εστάλησαν πριν παραλάβει η Ελλάδα τα Marder, με αποτέλεσμα να μείνει ένα τεράστιο αμυντικό κενό στα νησιά.

Και εδώ ερχόμαστε στο δεύτερο μεγάλο «φάουλ» του Κυριάκου Μητσοτάκη. Με αυτά που είπε ο πρωθυπουργός ούτε λίγο – ούτε πολύ καθησύχασε την Τουρκία πως μπορεί να μείνει… ήσυχη με την αποδυνάμωση των ελληνικών νησιών! Πως είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός μιας χώρας να μαρτυρά on – camera ποιες περιοχές της Ελλάδας θα ενισχυθούν αμυντικά και ποιες θα μείνουν απροστάτευτες; Είναι δυνατόν να υπάρχουν τέτοια ολισθήματα και τέτοιοι τυχοδιωκτισμοί, την ώρα που η Τουρκία «γυαλίζει τις κάννες» της;

Θυμόμαστε πως ο YEΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε ανοίξει «βεντέτα» με αρχηγούς του Στρατού και όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, αποκαλώντας «ελβετικό τυρί» το σύστημα αντικατασκοπείας της χώρας μας, για δήθεν διαρροές πληροφοριών για τα οπλικά συστήματα που μας «εγκατέλειψαν» για χατίρι της Ουκρανίας. Άραγε τι θα είχε να πει σήμερα ο κ. Παναγιωτόπουλος για την τοποθέτηση του πρωθυπουργού, που αποκάλυψε το πού θα σταθμεύσουν τα Marder από εδώ και στο εξής;

Είναι καταφανές πλέον πως γκρεμίζεται ολοσχερώς το αφήγημα της κυβέρνησης που μιλούσε για δήθεν αντικατάσταση του αμυντικού υλικού που έφυγε από τα νησιά, αφού ο ίδιος ο Μητσοτάκης ομολόγησε πως τα Marder θα πάνε στον Έβρο και όχι στα νησιά. Δηλαδή ουσιαστικά ο πρωθυπουργός συμμορφώνεται με τις εξωφρενικές υποδείξεις Ερντογάν και προχωρά σε μερική αποστρατικοποίηση των νησιών! Να υπενθυμίσουμε πως ο κ. Παναγιωτόπουλος είχε δηλώσει κατηγορηματικά πως «δεν υπάρχει περίπτωση να αποδυναμώσουμε οποιοδήποτε σύστημα άμυνας»

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μέγιστο ολίσθημα: O Μητσοτάκης αποκάλυψε «live» πού θα πάνε τα Marder – Στον Έβρο και όχι στα νησιά!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.