ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαίνεται η φωτιά στον Έβρο για 10η μέρα – Τεράστια η καταστροφή στο Δάσος της Δαδιάς

Σε εξέλιξη για 10η μέρα η φωτιά στον Έβρο - Μαίνεται το μέτωπο στη Δαδιά
Μαίνεται η φωτιά στον Έβρο για 10η μέρα – Τεράστια η καταστροφή στο Δάσος της Δαδιάς

Τεράστια είναι η καταστροφή που έχει προκαλέσει η φωτιά στον Έβρο, η μεγαλύτερη των τελευταίων 21 ετών στην Ελλάδα και μια από τις μεγαλύτερες διαχρονικά σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Οι φλόγες συνεχίζουν να καίνε για 10η μέρα τον ακριτικό νομό ενώ ανυπολόγιστη είναι και η ζημιά που έχει προκληθεί στο δάσος της Δαδιάς.

Το εν λόγω δάσος, ως γνωστόν αποτελεί μια από τις σημαντικότερες προστατευόμενες περιοχές σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο καθώς εκεί συμβιώνουν και ευδοκιμούν συγκεντρωμένα πολλά είδη της χλωρίδας και της πανίδας της Βαλκανικής χερσονήσου, της Ευρώπης και της Ασίας.

Μαίνεται η φωτιά στον Έβρο για 10η μέρα 

Tο απόγευμα της Κυριακής (27/8) εκδόθηκαν μηνύματα από το 112, για εκκένωση σε Λευκίμμη και Κασσιτερά. Στη Λευκίμμη η φωτιά πλησίασε τα πρώτα σπίτια, αλλά αναχαιτίστηκε από πυροσβέστες και εθελοντές.

Μάλιστα, μετά από 10 ημέρες μάχης με την φωτιά, κατέφθασε το κυβερνητικό κλιμάκιο στο αεροδρόμιο Δημόκριτος στην Αλεξανδρούπολη.

Επικεφαλής είναι ο υπουργός Επικράτειας Μάκης Βορίδης, συνοδευόμενος από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο.

Το κλιμάκιο θα πραγματοποιήσει αυτοψία στις πυρόπληκτές περιοχές και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν συσκέψεις με την Περιφέρεια ΑΜΘ, τους πυρόπληκτους δήμους, αλλά και όλους τους φορείς, που είναι αρμόδιοι για την αποκατάσταση και τη διαχείριση των καταστροφών.

Την ίδια ώρα, μιλώντας στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός ανέφερε ότι ανησυχία προκαλεί η ενδεχόμενη αλλαγή του ανέμου σε νοτιά, η οποία αν συμβεί, όπως ανέφερε, θα στείλει τη φωτιά προς το χωριό της Δαδιάς.

Ακόμη, στη Λευκίμμη, χθες, μετά από αναζωπύρωση, η φωτιά πλησίασε τα πρώτα σπίτια, με τους κατοίκους της περιοχής να ειδοποιούνται μέσω του 112 να εκκενώσουν προς το Τυχερό Έβρου.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μαίνεται η φωτιά στον Έβρο για 10η μέρα – Τεράστια η καταστροφή στο Δάσος της Δαδιάς», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.