ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μένιος Φουρθιώτης: Πώς πέρασε το πρώτο 24ωρο στο κελί του και τι ζήτησε (vid)

Πάσχα στη φυλακή έκανε ο Μένιος Φουρθιώτης, αφού το πρωί της Κυριακής (2/5) οδηγήθηκε στον Κορυδαλλό όπου θα κρατηθεί μέχρι τη δίκη του.
Μένιος Φουρθιώτης: Πώς πέρασε το πρώτο 24ωρο στο κελί του και τι ζήτησε (vid)

Πάσχα στη φυλακή έκανε ο Μένιος Φουρθιώτης, αφού το πρωί της Κυριακής (2/5) οδηγήθηκε στον Κορυδαλλό όπου θα κρατηθεί μέχρι να γίνει η δίκη του.

Θυμίζουμε ότι ο Μένιος Φουρθιώτης κατηγορείται για δύο κακουργήματα και εννέα πλημμελήματα, για τα οποία πάντως δήλωσε αθώος στην απολογία του σε ανακριτική και εισαγγελέα.

Συγκεκριμένα  ο γνωστός παρουσιαστής υποστήριξε πως δεν σκηνοθέτησε ο ίδιος τις επιθέσεις στο σπίτι του ωστόσο δεν έπεισε ανακριτή και εισαγγελέα που έδωσαν εντολή να προφυλακιστεί στις φυλακές Κορυδαλλού. Προφυλακιστέοι κρίθηκαν επίσης οι δυο βασικοί συγκατηγορούμενοί του.

Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου ο παρουσιαστής και οι συγκατηγορούμενοι του περνούσαν το κατώφλι του ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν για κακουργηματικές και πλημμεληματικές κατηγορίες.

Μετά από μία ανακριτική διαδικασία, η οποία διήρκησε 10 ώρες, η απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα είναι-καταπέλτης. Ο παρουσιαστής και οι δύο βασικοί συγκατηγορούμενοι του κρίνονται προφυλακιστέοι ενώ ο τέταρτος ο οποίος αντιμετώπιζε κατηγορίες μόνο για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών αφήνεται ελεύθερος.

Και οι συγκατηγορούμενοι του αρνήθηκαν ενώπιον του ανακριτή ότι ήταν εκείνοι που άνοιξαν «πυρ» κατά των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία όπως και ότι πυροβόλησαν και τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη στο Διόνυσο. Όπως δήλωσαν στον ανακριτή, απλά, παρείχαν υπηρεσίες φύλαξης στο παρουσιαστή.

Η όλη δικογραφία έχει σχηματισθεί και βασίζεται στην άρση τηλεφωνικού απορρήτου. Ωστόσο, όπως ενδελεχώς αναφέρεται στις εκθέσεις των άρσεων τηλεφωνικού απορρήτου, σε κανένα χρονικό σημείο δε βρίσκομαι στις επιθέσεις.

Μέσα σε ένα διάστημα 15 ημερών, από το περιστατικό με τους αστυνομικούς στη Νέα Ερυθραία και τους πυροβολισμούς στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη, ο παρουσιαστής και οι συγκατηγορούμενοι του οδηγήθηκαν στις δικαστικές αρχές και τελικά πέρασαν την πόρτα των φυλακών.

Φουρθιώτης: Έτσι πέρασε το πρώτο 24ωρο στο κελί του Κορυδαλλού

Στην 6η πτέρυγα των Φυλακών  Κορυδαλλού κρατείται από το πρωί της Κυριακής του Πάσχα ο Μένιος Φουρθιώτης.

Ο παρουσιαστής δεν χρειάστηκε να μπει σε 14ημερη καραντίνα αφού υποβλήθηκε σε μοριακό τεστ για τον κορονοϊό, το οποίο βγήκε αρνητικό.

Στην έκτη πτέρυγα στο παρελθόν εξέτιαν την ποινή τους κρατούμενοι για οικονομικά εγκλήματα. Πλέον βρίσκονται εκεί κυρίως οι κρατούμενοι που εργάζονται στις φυλακές. Το κελί ουσιαστικά είναι ένας μεγάλος θάλαμος τον οποίο μοιράζεται με ακόμα τέσσερα άτομα, τα οποία χαρακτηρίζονται «χαμηλής επικινδυνότητας».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Φουρθιώτης φτάνοντας στη φυλακή ζήτησε να παραλάβει τα ρούχα του, κάποια φάρμακα, ειδική διατροφή και να μιλήσει με τους δικηγόρους του, κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει τα επόμενα 24ωρα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μένιος Φουρθιώτης: Πώς πέρασε το πρώτο 24ωρο στο κελί του και τι ζήτησε (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.