ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μέσω Viber οι άτυπες εντολές της Αστυνομίας για κρίσιμα περιστατικά – Τι συμβαίνει;

Η αστυνομία σύμφωνα με ρεπορτάζ, όταν έχει να προβεί σε «σοβαρές» αποστολές, οι δυνάμεις της, παίρνουν εντολές μέσω viber, για το πως πρέπει να κινηθούν.
Μέσω Viber οι άτυπες εντολές της Αστυνομίας για κρίσιμα περιστατικά – Τι συμβαίνει;

Στην αστυνομία φαίνεται να δίνονται άτυπες εντολές για κρίσιμα περιστατικά, μέσω μηνυμάτων που τους στέλνουν στο viber.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει σε μέρος του ρεπορτάζ του, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, στην εφημερίδα τα «Νέα». Δηλαδή πως η αστυνομία, κάθε φορά που έχει να κάνει με περιστατικά που είναι κρίσιμα δεν χρησιμοποιεί τους ασυρμάτους…αλλά το viber.

Tα μηνύματα αυτά τα στέλνουν στα ιδιωτικά κινητά των ατόμων της ΔΙΑΣ, όπως και σε άλλα άτομα που εργάζονται για την άμεση δράση, που είναι σαν «μυστικές» εντολές.

Σ’ αυτά τονίζεται αν θα πρέπει να συνεχίσουν τις καταδιώξεις κακοποιών που προβαίνουν σε παράτυπες ενέργειες. Αυτό αποφασίζεται συνήθως ανάλογα με το κάθε περιστατικό.

Δηλαδή αν η καταδίωξη μπορεί να εμπεριέχει κίνδυνο για άλλο άτομα που βρίσκονται στην συγκεκριμένη τοποθεσία, μπορεί να δοθεί η εντολή να ματαιωθεί η επιχείρηση, υπό τον φόβο να τραυματιστεί κάποιος άνθρωπος που δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση και απλά έτυχε να βρεθεί εκεί, την λάθος στιγμή.

Χαρακτηριστικά στο ρεπορτάζ της ίδιας εφημερίδας αναφέρει ακόμη πως όταν ήταν η μέρα της επετείου του περιστατικού, που είχε σχέση με τον Ζακ Κωστόπουλο, οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ είχαν λάβει την εντολή να μην έρχονται σε αντιπαράθεση με τον κόσμο γι’ αυτό το θέμα.

Ώστε να αποφευχθούν εντάσεις και να μην δυσφημιστεί η υπηρεσία. Κάτι ανάλογο συνέβη και όταν στην επικαιρότητα υπήρχε το θέμα με το ντελιβεράδες της efood. Τους προέτρεψαν να αποφεύγουν την καταγραφή παραβάσεων των του ΚΟΚ από τους συγκεκριμένους διανομείς, όπως και την αντιπαράθεση μαζί τους για να μην δημιουργηθεί ένταση.

Όλες αυτές οι υποθέσεις «κινήθηκαν», με την αποστολή μηνυμάτων μέσω viber, στα κινητά των αστυνομικών.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μέσω Viber οι άτυπες εντολές της Αστυνομίας για κρίσιμα περιστατικά – Τι συμβαίνει;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.