ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετά από 3 χρόνια η Μίνα Γκάγκα «θυμήθηκε» πως οι μάσκες δημιουργούν ψυχικό τραύμα! – Και ποιος αναλαμβάνει ευθύνη;

Για δύο χρόνια η κυβέρνηση κατέστρεφε τον ψυχισμό των παιδιών με μασκοφορία και εγκλεισμούς, και η Μίνα Γκάγκα απλά το... διαπίστωσε
Μετά από 3 χρόνια η Μίνα Γκάγκα «θυμήθηκε» πως οι μάσκες δημιουργούν ψυχικό τραύμα! – Και ποιος αναλαμβάνει ευθύνη;

Μίνα Γκάγκα: Αν και η κυβέρνηση συνήθως πιστεύει πως οι Έλληνες έχουν μνήμη «χρυσόψαρου», οι πολίτες δεν έχουν ξεχάσει το καθεστώς που είχε επιβληθεί στα ελληνικά σχολεία στην διετία της πανδημίας. Αυστηροί έλεγχοι στις πύλες, απανωτά τεστ, κλίμα φόβου, πρωτόκολλο λειτουργίας που επέβαλλε την μάσκα στα παιδιά ακόμα και στο… προαύλιο.

Όταν τότε είχαν αντιδράσει γονείς οι οποίοι θεωρούσαν πως η μόνιμη μασκοφορία δεν κάνει καλό ούτε στην σωματική, ούτε στην ψυχική υγεία των παιδιών, κυβέρνηση και ειδικοί διαβεβαίωναν πως η χρήση μάσκας από τα παιδιά δεν κρύβει κανέναν κίνδυνο. Οι πολύμηνοι εγκλεισμοί επίσης παρουσιάζονταν ως… ευκαιρία να μείνει το παιδί με την οικογένεια του.

Κάθε άνθρωπος γνωρίζει πως η φύση των παιδιών είναι να τρέχουν και να παίζουν ελεύθερα, χωρίς να έχουν ένα φίμωτρο συνεχώς στο στόμα και χωρίς να τους αντιμετωπίζει η κοινωνία σαν υποψήφια κρούσματα που πρέπει να καταπιεστούν. Κι όμως, αυτό ακριβώς γινόταν και παρουσιαζόταν ως… φυσιολογικό και ακίνδυνο. Μάλιστα είχαν υπάρξει ακόμα και συλλήψεις γονιών, που φοβόντουσαν να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο υπό τέτοιες συνθήκες.

Σχεδόν τρία χρόνια μετά, η Μίνα Γκάγκα χωρίς να έχει την παραμικρή αίσθηση του «εγκλήματος» που έχει συντελεστεί, σε μια εμφάνιση που έκανε σε τηλεοπτικό παράθυρο τοποθετήθηκε και για το ενδεχόμενο επιστροφής της μάσκας στα σχολεία, λέγοντας:

«Τα παιδιά έμειναν σπίτι δύο χρόνια, με μάσκες, χωρίς να έχουν φίλους. Είναι σημαντικό για την ψυχική τους υγεία – γιατί αυτό αφήνει τραύμα τελικά – να έχουν μια φυσιολογική ζωή».

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι το πού ήταν η κ. Γκάγκα για δύο χρόνια, όταν το κράτος τραυμάτιζε την ψυχική υγεία των παιδιών με τα αυταρχικά και παράλογα μέτρα του; Τώρα θυμήθηκε να μιλήσει για την επικινδυνότητα της μάσκας;

Τώρα που η παιδική κατάθλιψη έχει εκτιναχθεί σε επίπεδα ρεκόρ και χιλιάδες παιδιά αντιμετωπίζουν ψυχικά συμπτώματα όπως υπερβολικό στρες, αυτοκτονικές τάσεις, διαταραχές λόγου, σχολική άρνηση και βίαιες συμπεριφορές, σύμφωνα με παιδοψυχιάτρους που δηλώνουν σαστισμένοι από αυτό το μαζικό φαινόμενο;

Τι κυνισμός είναι αυτός από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, σαν να μην ευθύνεται καθόλου (και) η ίδια για αυτήν την αδιανόητη καταστροφή στον ψυχισμό των παιδιών; Και γιατί προσθέτει αυτό το «τελικά» στην πρόταση της; Δεν γνώριζε τι μπορεί να προκαλέσει η μόνιμη μασκοφορία στα παιδιά (ενώ το καταλάβαινε και ο κάθε απλός πολίτης) και έγιναν υποκείμενα ενός πειράματος που «τελικά» είχε κακή κατάληξη; Αδιανόητα πράγματα.

Και ασφαλώς η ζημιά που έχει γίνει στα παιδιά δεν περιορίζεται ούτε καν εκεί. Το στειρωμένο και αφύσικο περιβάλλον στο οποίο αναγκάστηκαν να ζουν, αποδυνάμωσε πλήρως το ανοσοποιητικό τους και τα έκανε ευάλωτα σε κάθε ιό που κυκλοφορεί. Αυτό το έχει παραδεχθεί επίσης η Μίνα Γκάγκα, και πάλι μη συνειδητοποιώντας πως ευθύνεται η κυβέρνηση γι’ αυτό την «βόμβα» στην υγεία των παιδιών.

«Φαίνεται ότι θα έχουμε ένα χειμώνα χειρότερο για λοιμώξεις του αναπνευστικού, προφανώς επειδή για δύο χρόνια δεν είχαμε τη φυσιολογική επαφή και επομένως έκθεση στα μικρόβια και τους ιούς που έχουμε συνήθως. Η ανοσία μας “έπεσε”.», είχε πει η κ. Γκάγκα, και πάλι με περισσή κυνικότητα…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μετά από 3 χρόνια η Μίνα Γκάγκα «θυμήθηκε» πως οι μάσκες δημιουργούν ψυχικό τραύμα! – Και ποιος αναλαμβάνει ευθύνη;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.