ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεταναστευτικό: Έτσι θα βοηθήσει την Ελλάδα η Ευρώπη (vids)

Μεταναστευτικό: Σε μια συμβολική κίνηση της Ευρώπης, οι πρόεδροι και των τριών ευρωπαϊκών θεσμών θα μεταβούν την Τρίτη (3/3) στην Ελλάδα.
Μεταναστευτικό: Έτσι θα βοηθήσει την Ελλάδα η Ευρώπη (vids)

Μεταναστευτικό: Μία από τις πιο δύσκολες και κρίσιμες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της βιώνει η Ελλάδα, καθώς τα τελευταία 24ωρα δέχεται ανεξέλεγκτες ροές μεταναστών από την Τουρκία. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και έτσι η Ευρώπη αποφάσισε να στηρίξει την χώρα μας ώστε να αντιμετωπιστεί το μεγάλο αυτό πρόβλημα.

Έτσι σε μια συμβολική, αλλά και (ελπίζουμε) ουσιαστική κίνηση από πλευράς Ευρώπης, οι πρόεδροι και των τριών ευρωπαϊκών θεσμών θα μεταβούν την Τρίτη (3/3) στην Ελλάδα.

Μάλιστα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ θα συνοδεύσει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στον Έβρο. Παράλληλα, βρίσκονται σε εξέλιξη διαβουλεύσεις για σύγκληση έκτακτου Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων. Στις σχετικές συνεννοήσεις εμπλέκονται η Πρόεδρος της Κομισιόν, ο Αντιπρόεδρος Μαργαρίτης Σχοινάς, η Επίτροπος Μετανάστευσης, η κροατική προεδρία και ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

«Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και η Ελλάδα χρειάζεται όλη την υποστήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τόσο από την Επιτροπή όσο και από άλλα κράτη μέλη», δήλωσε αποκλειστικά στο Euronews η Επίτροπος Μετανάστευσης Ύλβα Γιόχανσον.

Την ίδια στιγμή, οργανώνεται ένα έκτακτο συμβούλιο υπουργών Μετανάστευσης αυτήν την εβδομάδα για να συντονίσει την ευρωπαϊκή απάντηση στην κατάσταση.

Η πιο βασική ερώτηση για την Ευρώπη αφορά το μέλλον των σχέσεών της με την Τουρκία και την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό.

«Αναγνωρίζω ότι η Τουρκία βρίσκεται σε μια δύσκολη κατάσταση που αφορά τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, αλλά αυτό που βλέπουμε τώρα δεν μπορεί να είναι η απάντηση ή η λύση. Γι ‘αυτό και θέτουμε όλο και εντατικότερο διάλογο με την Τουρκία», δήλωσε η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Εξάλλου, η Κομισιόν έκανε δεκτό το αίτημα του Νίκου Δένδια για συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών. Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ συγκάλεσε έκτακτη σύνοδο την επόμενη εβδομάδα. «Η ΕΕ έχει δεσμευτεί να στηρίξει την Ελλάδα και τη Βουλγαρία στην αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης», υποστήριξε ο ύπατος αρμοστής. Η Αυστρία έκανε ένα βήμα παραπάνω. Ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς δήλωσε ότι προτίθεται να υποστηρίξει οικονομικά και με επιπλέον αστυνομικούς την Ελλάδα και τη Βουλγαρία.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μεταναστευτικό: Έτσι θα βοηθήσει την Ελλάδα η Ευρώπη (vids)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.