ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετεωρίτης – Ελλάδα: Η εξήγηση των επιστημόνων (vid)

Ένα μετέωρο σώμα έκανε την νύχτα μέρα. Αν και κάποιοι θεώρησαν ότι ήταν πεφταστέρι, οι επιστήμονες ξεκαθάρισαν ότι ήταν μετεωρίτης.
Μετεωρίτης – Ελλάδα: Η εξήγηση των επιστημόνων (vid)

Ένα μετέωρο σώμα έκανε την νύχτα μέρα αργά χθες (18/8) το βράδυ στην χώρα μας. Αν και κάποιοι θεώρησαν ότι ήταν πεφταστέρι, οι επιστήμονες ξεκαθάρισαν ότι πρόκειται για μετεωρίτη ο οποίος έγινε αντιληπτός από αρκετές περιοχές της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και η Αττική.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες πρόκειται για διαστημικό βράχο με μέγεθος από μισό μέτρο από έως και λίγα μέτρα το μέγιστο.

Ο οποίος εξερράγη πολλά χιλιόμετρα πάνω από το έδαφος, με τα κομμάτια του να διασκορπίζονται είτε στο έδαφος είτε στο θαλάσσιο χώρο.

Αυτός βράχος που κινείται με τεράστια ταχύτητα η ατμόσφαιρά μας «προσπαθεί» να τον φρενάρει καθώς εισέρχεται σε αυτήν. Γι αυτό και δημιουργείται και φαινομενική λαμπρότητα με τα περισσότερα διαστημικά βράχια να προέρχονται μεταξύ του πλανήτη Άρη και το πλανήτη Δία.

Από την έκρηξη του μετεωρτίτη δεν έχουν αναφερθεί ζημιές μέχρι στιγμής. Οι επιστήμονες προσπαθούν να εντοπίσουν το ακριβές σημείο πτώσης για να συλλέξουν περισσότερες πληροφορίες.

Κάθε χρόνο στη γη φτάνουν περίπου 500 μετεωρίτες που έχουν μέγεθος από έναν βόλο έως και μιας μπάλας μπάσκετ. Ή και μεγαλύτερη

Από αυτούς μόνο πέντε φτάνουν στα χέρια των επιστημόνων.

Μετεωρίτης: Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μετεωρίτης – Ελλάδα: Η εξήγηση των επιστημόνων (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.