ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μια ανθρώπινη ζωή στοιχίζει 36.500 ευρώ; – Οργή προκαλεί η ποινή – χάδι για τον ιδιοκτήτη των ροτβάιλερ που σκότωσαν τον 5χρονο Στάθη

Το διοικητικό πρόστιμο για θανάτωση ζώου στην Ελλάδα ανέρχεται στα 30.000 ευρώ. Και οι ιδιοκτήτες των ροτβάιλερ «καθαρίζουν» για τον φρικτό θάνατο ενός 5χρονου παιδιού με 36.500 ευρώ!
Μια ανθρώπινη ζωή στοιχίζει 36.500 ευρώ; – Οργή προκαλεί η ποινή – χάδι για τον ιδιοκτήτη των ροτβάιλερ που σκότωσαν τον 5χρονο Στάθη

Οργή έχει προκαλέσει η ποινή – χάδι που επιβλήθηκε στον ιδιοκτήτη των ροτβάιλερ και τη σύζυγό του, για την υπόθεση του Απριλίου του 2016 που είχε συνταράξει το πανελλήνιο. Τότε που ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα, σε σπίτι έξω από την Κοζάνη, τα σκυλιά διέφυγαν της προσοχής του ιδιοκτήτη και επιτέθηκαν σε ένα πεντάχρονο αγόρι που έπαιζε στην αυλή του σπιτιού, με αποτέλεσμα να το τραυματίσουν θανάσιμα.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης επέβαλε ποινή φυλάκισης 5 ετών στο ζευγάρι των ιδιοκτητών των σκυλιών, η οποία είναι μετατρέψιμη προς 20 ευρώ τη μέρα. Επίσης το ζευγάρι υποχρεώνεται να καταβάλει χρηματική εγγύηση 10.000 μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2021.

Με απλά λόγια, οι ιδιοκτήτες των ροτβάιλερ μπορούν να «καθαρίσουν», εξαγοράζοντας τη ποινή τους με 36.500 ευρώ και να κυκλοφορούν ελεύθεροι, παρότι με την εγκληματική τους αμέλεια, έχασε με φρικτό τρόπο τη ζωή του ένα πεντάχρονο παιδάκι.

Με τέτοιες «μαλακές» ποινές για κάτι τόσο σοβαρό, είναι άξιο μεγάλου προβληματισμού πως σε αυτή τη χώρα, η ανθρώπινη ζωή εξισώνεται με τη ζωή των ζώων. Βλέπουμε κατά καιρούς να επιβάλλονται μεγάλα πρόστιμα χιλιάδων ευρώ σε περιπτώσεις που άνθρωποι θανατώνουν ζώα.

Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση θανάτωσης ζώου ανέρχεται στο ποσό των 30.000 ευρώ για κάθε ζώο. Και στην περίπτωση του ιδιοκτήτη των ροτβάιλερ, ένα μικρό παιδάκι κατακρεουργήθηκε λόγω της εγκληματικής αμέλειας του, και ο… «λογαριασμός» της δικαιοσύνης είναι 36.500. Πώς να μη νοιώθει οργή η τραγική μάνα αυτού του παιδιού;

Δεν είναι παράλογα τα υπέρογκα πρόστιμα σε περιπτώσεις θανατώσεων ζώων, άλλα είναι παράλογο να βλέπουμε τέτοιες ποινές – χάδι, που υποβιβάζουν την ανθρώπινη ζωή και προσβάλουν το δημόσιο περί δικαίου αίσθημα. Ας παραμείνουν οι ποινές θανάτωσης ζώων όπως έχουν και ας αυστηροποιηθούν οι ποινές θανάτωσης ανθρώπων, από ζώα ανεύθυνων ιδιοκτητών. Για να παραδειγματίζονται και οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες σκυλιών που έχουν επιθετική φύση, και να φροντίζουν να τα εκπαιδεύουν σωστά, άλλα και να τα επιβλέπουν πάντα.

Η συγκεκριμένη υπόθεση του τραγικού θανάτου του πεντάχρονου, απαιτούσε αυστηρές ποινές από τη δικαιοσύνη, για μια παιδική ψυχούλα που έφυγε τόσο άδικα. Δεν μπορεί να ανακουφιστεί ο πόνος των συγγενών με κάποια διακοσμητικά πρόστιμα, ούτε να υπάρξει αίσθημα (της όποιας) δικαίωσης, όταν εξισώνεται μια ανθρώπινη ζωή, με μια σκυλίσια.

Καλή και απαραίτητη η ζωοφιλία, άλλα μη περάσουμε και στην απανθρωπιά. Μια ψυχή που φεύγει, και μάλιστα με τόσο φρικτό τρόπο, δεν κοστολογείται με τίποτα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μια ανθρώπινη ζωή στοιχίζει 36.500 ευρώ; – Οργή προκαλεί η ποινή – χάδι για τον ιδιοκτήτη των ροτβάιλερ που σκότωσαν τον 5χρονο Στάθη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.