ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μια ευχάριστη νότα στην επικαιρότητα: Ο Νίκος Οικονομόπουλος σήκωσε σε λιτανεία την εικόνα της Παναγίας Παρηγορήτριας (pic)

Στη λιτανεία της εικόνας της Παναγίας της Παρηγορήτριας, στην περιοχή του Βύρωνα, συμμετείχαν ο Νίκος Οικονομόπουλος και ο Τζίμης Σταθοκωστόπουλος
Μια ευχάριστη νότα στην επικαιρότητα: Ο Νίκος Οικονομόπουλος σήκωσε σε λιτανεία την εικόνα της Παναγίας Παρηγορήτριας (pic)

Νίκος Οικονομόπουλος: Σε μια επικαιρότητα που προκαλεί αποτροπιασμό αφού είναι γεμάτη από ειδήσεις με ανομολόγητα εγκλήματα που συνοδεύουν ηχηρά ονόματα, είναι καλό να στρέφουμε το βλέμμα και στην υγιή πλευρά της κοινωνίας, για να υπενθυμίζουμε στους εαυτούς μας πως δεν είναι όλα έρεβος και σκοτάδι.

Ξέχωρα από το σκοτεινό κομμάτι της κοινωνίας που μας κάνει να σαστίζουμε, υπάρχει και ένα υγιές κομμάτι που δείχνει πως υπάρχει ακόμα πίστη στον Θεό, υπάρχει ελπίδα, υπάρχει αγάπη για τον συνάνθρωπο. Και όταν αυτές οι αξίες γίνονται ομολογία από την στάση ζωής κάποιων δημοφιλών ανθρώπων που διαθέτουν ένα κοινωνικό εκτόπισμα, έχει και αυτό την ιδιαίτερη σημασία του.

Την περασμένη Τετάρτη, ανήμερα της μεγάλης γιορτής του Αγίου Δημητρίου, ο Νίκος Οικονομόπουλος και ο γνωστός επιχειρηματίας Τζίμης Σταθοκωστόπουλος συμμετείχαν στη λιτανεία της εικόνας της Παναγίας της Παρηγορήτριας, στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στον Βύρωνα, όπου τελέστηκε ο μεθέορτος εσπερινός.

Οι δυο άνδρες σήκωσαν την εικόνα της Παναγίας της Παρηγορήτριας από το προσκυνητάρι σε φορητή σκαλιστή προθήκη, προκειμένου να γίνει η περιφορά της στους δρόμους γύρω από την εκκλησία, μαζί και με την εικόνα του Αγίου Δημητρίου.

Οπωσδήποτε ένα όμορφο μήνυμα, στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε.

Ο Νίκος Οικονομόπουλος κατά καιρούς έχει κάνει πολλές ομολογίες πίστης, όποτε και αν έχει ερωτηθεί γι’ αυτό το θέμα. Έχει δηλώσει με καμάρι πως είναι χριστιανός Ορθόδοξος, έχει μιλήσει για την ιδιαίτερη αγάπη που έχει στο «Περιβόλι της Παναγίας» (Άγιο Όρος) και έχει πάει κόντρα στα «δικαιωματιστικά» ταμπού που διαμορφώνουν ένα κλίμα κοινωνικού ρατσισμού προς όποιον δηλώνει ανοιχτά την πίστη του στην Ορθοδοξία.

Αναμφίβολα είναι ένας άνθρωπος που πρώτα απ’ όλα βιώνει αυτό που ομολογεί, ζει βιωματικά την σωτηριώδη αλήθεια της εκκλησίας και ορμώμενος από την δύναμη που αντλεί, καταθέτει την πίστη του και δημόσια. Αυτή η γνήσια θέση είναι ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα του πώς λειτουργεί στην εκκλησία ένας πραγματικός χριστιανός, σε αντίθεση με περιπτώσεις ανθρώπων που κατά καιρούς οικειοποιούνται την εκκλησία για να «χτίσουν» κοινωνικό προφίλ.

Ασφαλώς δεν παραβλέπει κανείς πως ο μεγάλος πρωταγωνιστής αυτού του σκηνικού, είναι η ίδια η Παναγία η Παρηγορήτρια. Μπροστά στην μεγαλοσύνη της Κυρίας Θεοτόκου, σβήνει κάθε κοσμική δόξα, κάθε αξίωμα και κάθε όνομα. Όλοι είναι ίσοι και όλοι κλίνουν το γόνυ μπροστά στο μεγαλείο της. Γι’ αυτό και η έμπρακτη ισότητα και η αδελφοσύνη που υπάρχει στην Εκκλησία, δεν υπάρχει σε καμία συλλογικότητα της κοσμικής ζωής.

Ο δημοφιλής τραγουδιστής κατανοεί πλήρως πως αποτελεί εξαιρετική ευλογία να έχεις στον ώμο σου και να περιφέρεις μια τόσο θαυματουργή εικόνα. Πάνε πάνω από 2 χρόνια από τότε που η Παναγία η Παρηγορήτρια ξεκίνησε το συγκλονιστικό διαρκές θαύμα της, που πλημμυρίζει δέος τους προσκυνητές. Ήταν Σεπτέμβριος του 2020 όταν η εικόνα άρχισε να δακρυρροεί κάνοντας μια ακατάπαυστη διαμαρτυρία αγάπης, που πλήθη κόσμου έχουν σπεύσει να δουν από κοντά.

Στη λιτανεία της εικόνας της Παναγίας της Παρηγορήτριας, στην περιοχή του Βύρωνα, συμμετείχαν ο Νίκος Οικονομόπουλος και ο Τζίμης Σταθοκωστόπουλος.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μια ευχάριστη νότα στην επικαιρότητα: Ο Νίκος Οικονομόπουλος σήκωσε σε λιτανεία την εικόνα της Παναγίας Παρηγορήτριας (pic)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.