ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μήδεια – Αττική: Πάνω από 5.000 σπίτια χωρίς ρεύμα!

Παραμένουν τα μεγάλα προβλήματα που άφησε η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών στη χώρα μας. Χωρίς ρεύμα και σήμερα περισσότερα από 5000 σπίτια στην Αττική.
Μήδεια – Αττική: Πάνω από 5.000 σπίτια χωρίς ρεύμα!

Μήδεια: Παραμένουν τα μεγάλα προβλήματα που άφησε η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών στη χώρα μας. Χωρίς ρεύμα και σήμερα περισσότερα από 5000 σπίτια στην Αττική.

Μήδεια: Η σφοδρή κακοκαιρία των τελευταίων ημερών έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα και με την ηλεκτροδότηση. Βυθισμένες στο σκοτάδι και σε αντίξοες συνθήκες βρίσκονται για τέταρτη μέρα πολλές περιοχές στα βόρεια προάστια της Αττικής.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ, περίπου 5.000 νοικοκυριά δεν έχουν ακόμα ρεύμα.

Σε ποιες περιοχές δεν έχουν ηλεκτροδοτηθεί πάνω από 700 σπίτια:

Διόνυσο
Άγιο Στέφανο
Δροσιά
Ροδόπολη
Σταμάτα
Άνοιξη
Πάνω από 1200 σπίτια παραμένουν στο σκοτάδι σε:
Αυλώνα
Κάλαμο
Μαλακάσα
Πολυδένδρι
Αφίδνες
Ιπποκράτειο Πολιτεία

Σε περίπου 500 σπίτια δεν έχει αποκατασταθεί το ρεύμα στις περιοχές:

Μαρούσι
Κηφισιά
Αγία Παρασκευή
Πεντέλη
Βριλήσσια
Πεύκη
Φιλοθέη

Άγνωστο το πότε θα αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση

Χιλιάδες κάτοικοι παραμένουν χωρίς θέρμανση και φωτίζουν τα σπίτια τους με κεριά και φακούς, ενώ είναι άγνωστο πότε θα αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση.

Πολλοί έχουν ξεμείνει από τρόφιμα, ακόμη και από φάρμακα. Την ίδια ώρα, στο δρόμο υπάρχουν ακόμα σκεπασμένα με χιόνι αυτοκίνητα, αλλά και πεσμένα δέντρα.

Υπεράνθρωπες προσπάθειες σε 24ωρη βάση

Άνδρες της ΕΜΑΚ επιχειρούν σε 24ωρη βάση, επισκέπτονται γειτονιές που παραμένουν στο σκοτάδι και προσπαθούν να απομακρύνουν τα δέντρα που έχουν κοπεί και έχουν πέσει πάνω στα καλώδια της ΔΕΗ.

Έκπτωση 10% στους λογαριασμούς όσων έμειναν χωρίς ρεύμα λόγω Μήδειας, ανεξαρτήτως παρόχου

H Διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικών σχέσεων της ΔΕΗ περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η μείωση του λογαριασμού ρεύματος όσων έμειναν χωρίς ηλεκτρικό λόγω της κακοκαιρίας.

Την απόφαση της ΔΕΗ να προχωρήσει σε έκπτωση 10% στους λογαριασμούς του Φεβρουαρίου, ανεξαρτήτως προμηθευτή σε όσους έμειναν χωρίς ρεύμα, ανακοίνωσε η Σοφία Δήμτσα, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικών σχέσεων της ΔΕΗ.

Η έκπτωση θα δοθεί από τον ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να ισχύσει και για όσους καταναλωτές έχουν επιλέξει διαφορετικό προμηθευτή ρεύματος.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επικοινώνησε με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Γιώργο Στάσση και του ζήτησε «ως μία κίνηση καλής θέλησης να εξετάσει μία μείωση στο λογαριασμό του ρεύματος για τον μήνα Φεβρουάριο για τα νοικοκυριά εκείνα τα οποία έμειναν χωρίς ρεύμα τις τελευταίες μέρες».

Πηγή: Dikaiologitika.gr

 

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μήδεια – Αττική: Πάνω από 5.000 σπίτια χωρίς ρεύμα!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βασίλης Μπαντής

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, στις 14/12/1996. Το χαμόγελο του Ροναλντίνιο μου έδωσε το πάθος που ζητούσα στον χώρο του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου. Ασχολήθηκα ερασιτεχνικά σε τοπικές ομάδες για μερικά χρόνια και έπειτα ήρθε η Αθλητική Δημοσιογραφία. Αποφοίτησα από σχολή δημοσιογραφίας, βρέθηκα σε Metrosport και Thesstoday, όπου έκανα αθλητικό και κοινωνικό ρεπορτάζ αντίστοιχα.