ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μήδεια: Έρχεται στην Αθήνα – Σφοδρή χιονόπτωση στη Μαλακάσα! (vids+pics)

Μήδεια: Μετά την επέλαση στην Βόρεια και κεντρική Ελλάδα, η σφοδρή κακοκαιρία «χτύπησε» την πόρτα και της Αττικής. Βίντεο και φωτογραφίες.
Μήδεια: Έρχεται στην Αθήνα – Σφοδρή χιονόπτωση στη Μαλακάσα! (vids+pics)

Μήδεια: Μετά την επέλαση στe Βόρεια και κεντρική Ελλάδα, η σφοδρή κακοκαιρία «χτύπησε» την πόρτα και της Αττικής.

Η κακοκαιρία «Μήδεια» που πλήττει από το Σάββατο (14/2) ολόκληρη τη χώρα, οδήγησε σε σφοδρή χιονόπτωση στην Μαλακάσα.

Παράλληλα χιόνια διακρίνονται ήδη στις περιοχές των βορείων προαστίων, όπως στη Δροσιά, o Διόνυσοw και o Άγιος Στέφανος.

Στο ρεύμα προς Αθήνα στο ύψος του «Σείριου» η Τροχαία έχει κλείσει την εθνική οδό με περιπολικά και τα φορτηγά εισέρχονται υποχρεωτικά στο πάρκινγκ του «Σείριος». Την ίδια ώρα αλατιέρες και εκχιονιστικά δουλεύουν ασταμάτητα για να κρατήσουν το δρόμο ανοιχτό.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, αναμένονται αρχικά χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές από το ύψος της Στερεάς Ελλάδας και βορειότερα, καθώς και στα υπόλοιπα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Μετά το απόγευμα της Κυριακής τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν στα βόρεια και θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια, με τις χιονοπτώσεις σταδιακά να εκδηλώνονται σε χαμηλότερα υψόμετρα, συμπεριλαμβανομένων των βορείων προαστίων της Αθήνας.

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας «Μήδεια» από windy.com

Επίσης αναμένονται από το πρωί έως το απόγευμα της Κυριακής βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά της Δυτικής και Ανατολικής Στερεάς, της Πελοποννήσου και στα παραθαλάσσια της Ηπείρου, ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου και πιθανώς αργότερα στις Κυκλάδες.

Εκτός από τα προαναφερόμενα φαινόμενα, κατά τη διάρκεια της Κυριακής η κακοκαιρία «Μήδεια» θα προκαλέσει πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στα κεντρικά και βόρειαπαγετό κατά τόπους ισχυρό στα βόρεια και ολικό παγετό στη Δυτική Μακεδονία, καθώς επίσης θυελλώδεις βόρειους ανέμους αρχικά στο Βόρειο Αιγαίο και βαθμιαία στο Κεντρικό Αιγαίο.

Μήδεια: Από τη Δευτέρα η δεύτερη φάση της κακοκαιρίας

Η δεύτερη φάση της κακοκαιρίας «Μήδεια» θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα, με πυκνές χιονοπτώσεις το επόμενο διήμερο στα ανατολικά και νότια τμήματα, από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα, ενώ πολικές θερμοκρασίες θα κυριαρχούν στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά.

Για τη Δευτέρα, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, αναμένονται χιονοπτώσεις -κατά διαστήματα πυκνές- σε Κεντρική, Ανατολική Στερεά Ελλάδα, Εύβοια, στα πεδινά της Βόρειας και Ανατολικής Πελοποννήσου και πιθανώς στη Θεσσαλία και στις Σποράδες, ενώ χιονόνερο θα εκδηλωθεί στα παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα.

Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν σε Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Κυκλάδες και Κρήτη. Τις βραδινές ώρες όμως, αναμένεται επιδείνωση του καιρού στις παραπάνω περιοχές, με πυκνές χιονοπτώσεις σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο, συμπεριλαμβανομένης της πόλης των Αθηνών, των παραθαλάσσιων τμημάτων και των περιοχών της Κρήτης με πολύ χαμηλό υψόμετρο. Πιθανότητα παροδικών χιονοπτώσεων τις βραδινές ώρες υπάρχει και στη Θράκη.

Παράλληλα, τη Δευτέρα θυελλώδεις θα πνέουν οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο, με τις εντάσεις τους να φτάνουν τα 8 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο τα 9 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο οι ανατολικοί άνεμοι θα φτάνουν τα 7 μποφόρ.

Τέλος, στα κεντρικά και βόρεια στη δεύτερη φάση της κακοκαιρίας «Μήδεια», θα επικρατήσουν πολικές θερμοκρασίες, με συνθήκες παγετού κατά τόπους ισχυρού στα βόρεια και ολικού παγετού στη Δυτική Μακεδονία.

Πηγή protothema.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μήδεια: Έρχεται στην Αθήνα – Σφοδρή χιονόπτωση στη Μαλακάσα! (vids+pics)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.