ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μίκης Θεοδωράκης: Αυτή η οδός στη Θεσσαλονίκη θα πάρει το όνομά του

Μίκης Θεοδωράκης: Εγκρίθηκε η πρόταση για μετονομασία της οδού Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη.
Μίκης Θεοδωράκης: Αυτή η οδός στη Θεσσαλονίκη θα πάρει το όνομά του

Περίπου είκοσι μέρες από τότε που ο Μίκης Θεοδωράκης έφυγε από τη ζωή, εγκρίθηκε η πρόταση η  οδός Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη να πάρει το όνομά του.

Το δημοτικό συμβούλιο του κεντρικού δήμου είπε ομόφωνα το «ναι», ενώ απείχε από τη διαδικασία η παράταξη «Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική».

«Το μέγιστο που θα μπορούσαμε να κάνουμε ως δήμος Θεσσαλονίκης ήταν να τιμήσουμε τον μεγάλο συνθέτη, τον μεγάλο διανοητή, τον άνθρωπο του πολιτισμού. Σε συνεργασία με τους Δήμους Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Νεάπολης – Συκεών και Παύλου Μελά μετονομάζουμε τον δρόμο που διασχίζει και τους τέσσερις δήμους σε λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη. Να θυμίζει σε όλους μας τους αγώνες του, την τέχνη του» σημείωσε στην τοποθέτηση του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κ. Ζέρβας.

Η οδός Λαγκαδά είναι η κύρια βόρεια είσοδος της Θεσσαλονίκης και διασχίζει τους δήμους Θεσσαλονίκης, Αμπελοκήπων, Μενεμένης, Νεάπολης – Συκεών και Αγίου Παύλου. Πρόκειται για την οδό που πριν την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, ονομαζόταν οδός Κωνσταντινουπόλεως γιατί συνέδεε την πόλη με την Κωνσταντινούπολη.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μίκης Θεοδωράκης: Αυτή η οδός στη Θεσσαλονίκη θα πάρει το όνομά του», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.