ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μίκης Θεοδωράκης – Δημήτρης Λάγιος: Αφιέρωμα στο αίθριο του δημαρχείου Κηφισιάς

Ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Δημήτρης Λάγιος θα έχουν την τιμητική τους την πρώτη μέρα του φετινού φθινοπώρου
Μίκης Θεοδωράκης – Δημήτρης Λάγιος: Αφιέρωμα στο αίθριο του δημαρχείου Κηφισιάς

Μίκης ΘεοδωράκηςΔημήτρης Λάγιος: Θα έχουν την τιμητική τους την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023 στο αίθριο του δημαρχείου Κηφισιάς από το μικρό συγκρότημα της ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» Λιποτάκτες.

Το δελτίο Τύπου αναφέρει:

«Μέσα από εξαίσιες μελωδίες και συμβολισμούς επίκαιρους, επεξεργαστήκαμε ένα πρόγραμμα αφιέρωμα, πάνω στην ιδιοπροσωπία του ύφους και των δύο δημιουργών.

Της εκφραστικής τους μουσικής πλατφόρμας που λειτουργεί ως ένα ταξίδι μέσα στον κόσμο, με ταύτιση της Τέχνης με τη ζωή, τον στοχασμό, το όραμα, τη θύμηση, αλλά και την υπέρβαση του ποιητικού λόγου που εμπνέει και αφουγκράζεται τη σιωπή του κόσμου και την αλήθεια.

Ένα πρόγραμμα με τον Παναγιώτη Πετράκη, την Υακίνθη Λάγιου, τον Άγγελο Θεοδωράκη και τέσσερεις μουσικούς της Ανεξάρτητης Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης», αφιερωμένο στα πιο αγαπημένα λαϊκά και λυρικά τραγούδια των δύο συνθετών.

Στη συναυλία θα ακουσθούν τα ωραιότερα και γνωστότερα τραγούδια τους, λαϊκά, αλλά και λυρικές, εξαίσιες μελωδίες.

Το σύνολο Λιποτάκτες αποτελούν ο Παναγιώτης Πετράκης (τραγούδι), ο Άγγελος Θεοδωράκης, εγγονός του Μίκη Θεοδωράκη (τραγούδι), η Υακίνθη Λάγιου (τραγούδι) και οι μουσικοί Ευαγγελία Μαυρίδου (πιάνο), Νίκος Γκιόλιας (κιθάρα), Θεόδωρος Κουέλης (μπάσο) και Στέφανος Θεοδωράκης Παπαγγελίδης (κρουστά).

Ηχοληψία: Μιχάλης Αλεξάκης».

Μίκης Θεοδωράκης - Δημήτρης Λάγιος: Αφιέρωμα στο δημαρχείο Κηφισιάς

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μίκης Θεοδωράκης – Δημήτρης Λάγιος: Αφιέρωμα στο αίθριο του δημαρχείου Κηφισιάς», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.