Μίκης Θεοδωράκης: Συναυλία - αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη θα πραγματοποιηθεί στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής με ελεύθερη είσοδο. Φυσικά, θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Στις 24 Ιουνίου του 2019 ο Μίκης Θεοδωράκης είχε δώσει, για τελευταία φορά, το παρών σε συναυλία που είχε προς τιμήν του.

Ο Μίκης Θεοδωράκης έχει αφήσει πίσω του σπουδαίο έργο και στο μέλλον θα γίνονται συναυλίες για να τον τιμούν.

«Ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θεωρώ τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο σαν ένα ακόμα αφιέρωμα προς εμένα αλλά σαν ένα προσκλητήριο σε ό,τι πίστεψα περισσότερο στη ζωή μου: Στην ενότητα των Ελλήνων. Απορώ ειλικρινά, πώς υπάρχουν ακόμα Έλληνες που δεν έχουν κατανοήσει, ότι στις κορυφαίες στιγμές της ιστορίας μας οι Έλληνες ήταν ενωμένοι. Όπως και ότι ο εθνικός διχασμός ήταν υπαίτιος για όλα τα δεινά που έζησε ο Λαός μας. Κι αυτό δεν είναι άποψη ενός ρομαντικού καλλιτέχνη αλλά η καθαρή ιστορική αλήθεια» είχε πει ο ίδιος πριν από την μεγάλη συναυλία.

Η ορχήστρα Μίκη Θεοδωράκη στη σκηνή έδωσε τον καλύτερό της εαυτό, όπως και οι 25 ερμηνευτές που ερμήνευσαν μεγάλες επιτυχίες από όλο το ρεπερτόριο του συνθέτη, δεν έπαψαν στιγμή να χειροκροτούνται από το κοινό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίκης Θεοδωράκης: Οι στιγμές της θρυλικής ζωής και της τεράστιας μουσικής πορείας του (pics-vids)

Τώρα σιωπή! Έφυγε ο Μίκης Θεοδωράκης

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο