ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μίκης Θεοδωράκης – H τελευταία συναυλία που έδωσε

Στις 24 Ιουνίου του 2019 ο Μίκης Θεοδωράκης είχε δώσει, για τελευταία φορά, το παρών σε συναυλία που είχε προς τιμήν του.
Μίκης Θεοδωράκης – H τελευταία συναυλία που έδωσε

Ο Μίκης Θεοδωράκης έχει αφήσει πίσω του σπουδαίο έργο και στο μέλλον θα γίνονται συναυλίες για να τον τιμούν.

«Ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θεωρώ τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο σαν ένα ακόμα αφιέρωμα προς εμένα αλλά σαν ένα προσκλητήριο σε ό,τι πίστεψα περισσότερο στη ζωή μου: Στην ενότητα των Ελλήνων. Απορώ ειλικρινά, πώς υπάρχουν ακόμα Έλληνες που δεν έχουν κατανοήσει, ότι στις κορυφαίες στιγμές της ιστορίας μας οι Έλληνες ήταν ενωμένοι. Όπως και ότι ο εθνικός διχασμός ήταν υπαίτιος για όλα τα δεινά που έζησε ο Λαός μας. Κι αυτό δεν είναι άποψη ενός ρομαντικού καλλιτέχνη αλλά η καθαρή ιστορική αλήθεια» είχε πει ο ίδιος πριν από την μεγάλη συναυλία.

Η ορχήστρα Μίκη Θεοδωράκη στη σκηνή έδωσε τον καλύτερό της εαυτό, όπως και οι 25 ερμηνευτές που ερμήνευσαν μεγάλες επιτυχίες από όλο το ρεπερτόριο του συνθέτη, δεν έπαψαν στιγμή να χειροκροτούνται από το κοινό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίκης Θεοδωράκης: Οι στιγμές της θρυλικής ζωής και της τεράστιας μουσικής πορείας του (pics-vids)

Τώρα σιωπή! Έφυγε ο Μίκης Θεοδωράκης

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μίκης Θεοδωράκης – H τελευταία συναυλία που έδωσε», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γεωργία Τσιαρλή

Εργάζομαι στο Sportime από το 2018. Στον ελεύθερό μου χρόνο δεν χάνω ριάλιτι! Είναι το πάθος μου. Θέλω να βλέπω που φτάνει και που… καταντάει η κοινωνία για να πηγαίνω κι εγώ μαζί της. Την άποψή μου θα την πω για όλα χωρίς φίλτρο. Δεν συγκρατούμαι!