ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μίκης Θεοδωράκης: Λαοθάλασσα στο τελευταίο αντίο στα Χανιά (vids+pics)

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο λιμάνι της Σούδας στην Κρήτη, προκειμένου να υποδεχθεί τη σορό του Μίκη Θεοδωράκη.
Μίκης Θεοδωράκης: Λαοθάλασσα στο τελευταίο αντίο στα Χανιά (vids+pics)

Μίκης Θεοδωράκης: Στο λιμάνι της Σούδας στην Κρήτη και με το πλοίο της γραμμής (όπως είχε ζητήσει ο ίδιος) έφτασε λίγο μετά τις 06:00 την Πέμπτη (9/9) η σορός του μεγάλου μουσικοσυνθέτη.  Κι αυτό προκειμένου να ικανοποιηθεί η τελευταία του επιθυμία, να ταφεί δηλαδή στον Γαλατά Χανίων, τόπο καταγωγής του πατέρα του.

Στο λιμάνι βρέθηκαν μέλη της οικογένειάς του, ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, η Αλέκα Παπαρήγα, ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και πολίτες που θέλησαν να τιμήσουν τον διάσημο μουσικοσυνθέτη.

Κατά την υποδοχή της σορού υπήρχαν έντονα συναισθήματα από τους παρευρισκόμενους. Συγκίνηση, χειροκρότημα, δάκρυα αλλά και κάποιους να τραγουδούν κάποια από τα κομμάτια που έγραψε ο Μίκης; Θεοδωράκης και που έγραψαν ιστορία.

Εν συνεχεία ξεκίνησε αυτοκινητοπομπή (περίπου στις 07:20) στο κέντρο της πόλης με κατάληξη τον Μητροπολιτικό Ναό τον εισοδίων της Θεοτόκου. Φυσικά από πίσω ακολουθούσε ο κόσμος, ο οποίος όσο περνούσε η ώρα, τόσο γινόταν περισσότερος. Ενενήντα έξι βρακοφόροι (όσοι και τα χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη) και πλήθος κόσμου την υποδέχθηκαν στη Δημοτική Αγορά των Χανίων.

Την ίδια ώρα η Φιλαρμονικής του δήμου Χανίων παιάνιζε συνθέσεις του Μίκη Θεοδωράκη σε ένα όμορφο και «ζεστό» σκηνικό με το πλήθος να φωνάζει «αθάνατος».

Από τη Δημοτική Αγορά, η σορός του Μίκη Θεοδωράκη μεταφέρθηκε στη Μητρόπολη Χανίων, όπου τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα, το οποίο θα διαρκέσει έως τις 12:00.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 13:00, η σορός επίσης με πομπή αυτοκινήτων θα μεταφερθεί στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στο χωριό Γαλατάς στα Χανιά, όπου σε στενό κύκλο εντός του ναού θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία.

Κατόπιν θα ακολουθήσει η ταφή του θα γίνει στο κοιμητήριο του χωριού, όπως είχε ζητήσει ο Μίκης Θεοδωράκης προκειμένου  να βρεθεί δίπλα στον πατέρα του και τον αδελφό του που αναπαύονται εκεί επίσης.

Να αναφέρουμε ότι στην τελετή της κηδείας του Μίκη Θεοδωράκη, στον Γαλατά Χανίων, θα παραστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας.

  • Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της κηδείας τόσο στην πόλη των Χανίων, όσο και στο χωριό Γαλατάς θα ισχύσουν έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα. Επίσης ένδειξη πένθους θα παραμείνουν κλειστές όλες οι δημοτικές υπηρεσίες.

Μίκης Θεοδωράκης: Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο λιμάνι της Σούδας στην Κρήτη, προκειμένου να υποδεχθεί τη σορό του μεγάλου συνθέτη. Μίκης Θεοδωράκης: Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο λιμάνι της Σούδας στην Κρήτη, προκειμένου να υποδεχθεί τη σορό του μεγάλου συνθέτη. Μίκης Θεοδωράκης: Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο λιμάνι της Σούδας στην Κρήτη, προκειμένου να υποδεχθεί τη σορό του μεγάλου συνθέτη. Μίκης Θεοδωράκης: Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο λιμάνι της Σούδας στην Κρήτη, προκειμένου να υποδεχθεί τη σορό του μεγάλου συνθέτη. Μίκης Θεοδωράκης: Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο λιμάνι της Σούδας στην Κρήτη, προκειμένου να υποδεχθεί τη σορό του μεγάλου συνθέτη. Μίκης Θεοδωράκης: Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο λιμάνι της Σούδας στην Κρήτη, προκειμένου να υποδεχθεί τη σορό του μεγάλου συνθέτη. Μίκης Θεοδωράκης: Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο λιμάνι της Σούδας στην Κρήτη, προκειμένου να υποδεχθεί τη σορό του μεγάλου συνθέτη. Μίκης Θεοδωράκης: Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο λιμάνι της Σούδας στην Κρήτη, προκειμένου να υποδεχθεί τη σορό του μεγάλου συνθέτη.

 

Δείτε ζωντανά τα όσα μεταδίδει η ΕΡΤ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μίκης Θεοδωράκης: Λαοθάλασσα στο τελευταίο αντίο στα Χανιά (vids+pics)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.