ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μίκης Θεοδωράκης: Μέχρι και την τελευταία στιγμή δεν σταματούσε να συνθέτει (VID)

Ενα αποκλειστικό βίντεο δείχνει τον τεράστιο Έλληνα συνθέτη εν μέσω μουσικού οίστρου ξαπλωμένο στο κρεβάτι να γράφει ασταμάτητα πάνω σε μια λευκή κόλλα χαρτί
Μίκης Θεοδωράκης: Μέχρι και την τελευταία στιγμή δεν σταματούσε να συνθέτει (VID)

Τι κι αν ένιωθε τις δυνάμεις του να τον εγκαταλείπουν και βρισκόταν συνεχώς στο κρεβάτι; Μέχρι και την τελευταία στιγμή ο Μίκης Θεοδωράκης συνέθετε τις μουσικές του εμπνεύσεις!

Ενα αποκλειστικό βίντεο που προβλήθηκε στον αέρα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Alpha, δείχνει τον τεράστιο Έλληνα συνθέτη εν μέσω μουσικού οίστρου να γράφει ασταμάτητα πάνω σε μια λευκή κόλλα χαρτί νέες δημιουργίες.

Το ασίγαστο πάθος που διακατείχε την ψυχή του μεγάλου Μίκη, ήταν αυτό που συνεχώς τον ωθούσε στο να παντρεύει τους πύρινους στίχους του με τη μοναδική του μουσική, ακόμα και λίγο πριν αφήσει τον μάταιο τούτο κόσμο.

Αυτό το βίντεο λοιπόν αντικατοπτρίζει την καλλιτεχνική φλόγα ενός από τα ιερά τέρατα της ελληνικής μουσικής. Ο Μίκης ΘεοδωράκηςΞαπλωμένος στο κρεββάτι του και παρά την επιβαρυμένη κατάσταση της υγείας του, προσπαθούσε να δημιουργήσει νέα έργα, με το ίδιο πάθος που είχε καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής του και ψυχή αλύγιστη.

Άλλωστε οι νότες και η μαγεία της μουσικής έχουν απίστευτες ιδιότητες. Όπως αναφέρει η συνεργάτιδά του, ο Μίκης Θεοδωράκης μέχρι την τελευταία στιγμή, λίγο πριν περάσει στην αιωνιότητα, παρέμενε ο μεγάλος συνθέτης που αγάπησε όλη η Ελλάδα. Το σώμα αδύναμο, αλλά το πνεύμα αιωνίως ανήσυχο.

 

Διαβάστε επίσης: Η Εθνική Ελλάδας χρειάζεται… Τζαβέλλες. Αυτούς τους σπασίκλες, τους «φωνακλάδες». Αυτούς που ξέρουν!

Μίκης Θεοδωράκης: Η ώρα που ακούγεται ο τελευταίος «Ζορμπάς»

Καρυπίδης για το -6: «Στο τέλος θα ανατραπεί η απόφαση»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μίκης Θεοδωράκης: Μέχρι και την τελευταία στιγμή δεν σταματούσε να συνθέτει (VID)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.