ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μίκης Θεοδωράκης: Συγκλονιστικό αποχαιρετιστήριο κονσέρτο μέσα από το ιστορικό κελί του στον Ωρωπό

Μίκης Θεοδωράκης: Συγκινητικό αποχαιρετιστήριο κονσέρτο μέσα από το ιστορικό κελί τον Ωρωπό δόθηκε από τον μουσικό Γιάννη Τούσια.
Μίκης Θεοδωράκης: Συγκλονιστικό αποχαιρετιστήριο κονσέρτο μέσα από το ιστορικό κελί του στον Ωρωπό

Μίκης Θεοδωράκης: Ένα συγκινητικό αποχαιρετιστήριο live concert μέσα από το κελί που τον φιλοξένησε κατά την περίοδο της χούντας ραγίζει καρδιές.

Υπενθυμίζεται πως ο Μίκης Θεοδωράκης βρέθηκε φυλακισμένος στον Ωρωπό στις 19 Οκτωβρίου 1969 και έμεινε εκεί μέχρι τις 13 Απριλίου 1970.

Κατά την παραμονή στις φυλακές είχε δημιουργηθεί υπέρ της αποφυλάκισης του παγκόσμιο κίνημα που πίεζε του συνταγματάρχες για την απελευθέρωση του.

Στο κελί των φυλακών Ωρωπού εμπνεύστηκε πολλές δημιουργίες του και μεταξύ άλλων το θρυλικό τραγούδι «κι εσύ λαέ βασανισμένε μην ξεχνάς τον Ωρωπό, μην ξεχνάς τον φασισμό».

Και ενώ η σορός του βρίσκεται σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών, λίγο πριν το τελευταίο ταξίδι στην Κρήτη, η ομάδα Up Stories, σε συνεργασία με τον μουσικό και χοροδιδάσκαλο Γιάννη Τούσια και τον δήμο Ωρωπού απέδωσε φόρο τιμής στον συνθέτη.

Διαβάστε επίσης:

Μίκης Θεοδωράκης: Είχε δώσει οδηγίες και για την κηδεία

Σάκκαρη: Πάνω από ένα εκατομμύριο τα φετινά της έσοδα – Ανέβηκε στο Νο14!

Απορρίφθηκε η αγωγή του Βαρδή για το τραγούδι της Πάολας «Περαστική»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μίκης Θεοδωράκης: Συγκλονιστικό αποχαιρετιστήριο κονσέρτο μέσα από το ιστορικό κελί του στον Ωρωπό», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.