ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μίκης Θεοδωράκης: Τι αφήνει στα παιδιά του στη διαθήκη του και με ποιους όρους

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν οι 5 πολυσέλιδες διαθήκες του Μίκη Θεοδωράκη με τους όρους για το μοίρασμα της περιουσίας του.
Μίκης Θεοδωράκης: Τι αφήνει στα παιδιά του στη διαθήκη του και με ποιους όρους

Ο Μίκης Θεοδωράκης αφήνει μεγάλο μέρος της περιουσίας του στην κόρη του Μαργαρίτα αλλά περιλαμβάνει και τον γιο του Νίκο Κουρή.

Συγκεκριμένα στην κόρη του με την Μυρτώ Αλτίνογλου, Μαργαρίτα Θεοδωράκη, ο Μίκης Θεοδωράκης αφήνει το ποσοστό του 30% των εισπράξεών του από το συνολικό έργο του.

Η περιουσία που αφήνει στην κόρη του και οι αυστηροί όροι για περιορισμό των εξόδων

Στην Μαργαρίτα Θεοδωράκη, ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης αν και έχει αφήσει το 30% των εισπράξεών του έχει θέσει κάποιους αυστηρούς όρους για τη χρήση τους.

Πιο συγκεκριμένα, στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει το εισόδημα της Μαργαρίτας εφ’ όρου ζωής αλλά και των δικαιωμάτων των εγγονιών του στην περιουσία του έχει θέσει τους εξής όρους: την απαγόρευση της πώλησης του σπιτιού στο Βραχάτι και τον όρο ότι η κόρη του δεν μπορεί να τα εκποιήσει ή να πουλήσει το ποσοστό που της δίνεται.

«Το παραπάνω ποσοστό της το κληροδοτώ χωρίς δικαίωμα εκ μέρους της εκποίησης ή διάθεσής του, είτε εν ζωή είτε μετά θάνατο, ώστε μετά τον θάνατό της ή εάν τυχόν αποποιηθεί ή περιέλθει σε νομική αδυναμία αυτοπρόσωπης επιμέλειας της περιουσίας της, το κληροδοτηθέν ποσοστό αυτό να περιέλθει αυτοδικαίως και κατ’ ισομοιρία, ήταν από ποσοστό επτάμιση τοις εκατό (7,5%) στον καθένα από τους τέσσερις υιούς της Μίκη Θεοδωράκη – Παπαγγελίδη, Άγγελο Θεοδωράκη – Παπαγγελίδη, Στέφανο Θεοδωράκη – Παπαγγελίδη και Αλέξανδρο Θεοδωράκη – Παπαγγελίδη, τους οποίους και παρακαλώ να φροντίζουν τη μητέρα τους όσο ζει και να της διασφαλίσουν άνετη και αξιοπρέπή διαβίωση, εάν εκείνη το έχει ποτέ ανάγκη.», αναγράφεται χαρακτηριστικά στην διαθήκη.

Η αναφορά στον Νίκο Κουρή που τον αναγνωρίζει έμμεσα ως γιο του

Το όνομα του Νίκου Κουρή αναγράφεται στη διαθήκη αρκετές φορές τον οποίο αποκαλεί και Νίκο Κουρή – Θεοδωράκη αναγνωρίζοντας έτσι έμμεσα την πατρότητα του.

Ο δικηγόρος του γιου του δήλωσε πως η εκτίμησή τους είναι πως επειδή δεν αναγράφει τον Νίκο Κουρή στους φίλους και συνεργάτες είναι μία αναγνώριση του αιτήματός τους. Μάλιστα έχουν συμφωνήσει και σε πραγματοποίηση τεστ DNA.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μίκης Θεοδωράκης: Τι αφήνει στα παιδιά του στη διαθήκη του και με ποιους όρους», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.