ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μίκης Θεοδωράκης: Τριήμερο εθνικό πένθος!

Ο Μίκης Θεοδωράκης έφυγε από τη ζωή και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος για να τιμήσει τη μνήμη του.
Μίκης Θεοδωράκης: Τριήμερο εθνικό πένθος!

Ο Μίκης Θεοδωράκης δε βρίσκεται πλέον ανάμεσά μας, αφού σε ηλικία 96 ετών «έφυγε» από τη ζωή και πέρασε στην αθανασία.

Η απώλεια του κορυφαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη, δεν θα μπορούσε να μη σχολιαστεί και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τριήμερο εθνικό πένθος, λέγοντας:

«Τη σημερινή μας συνεδρίαση σκιάζει δυστυχώς μία πολύ θλιβερή είδηση: Ο Μίκης Θεοδωράκης περνά πια στην αιωνιότητα. Η φωνή του σίγησε και μαζί του σίγησε και ολόκληρος ο Ελληνισμός.

Όπως είχε γραφτεί και για τον Παλαμά, «όλοι είχαμε ξεχάσει πως είναι θνητός». Όμως, μας αφήνει παρακαταθήκη τα τραγούδια του, την πολιτική του δράση, αλλά και την εθνική του προσφορά σε κρίσιμες στιγμές.

Η Ρωμιοσύνη σήμερα κλαίει. Και γι’ αυτό και με απόφαση της κυβέρνησης από σήμερα κηρύσσεται τριήμερο εθνικό πένθος.

Όπως ξέρετε, είχα την τιμή να τον γνωρίζω για πολλά χρόνια και σχετικά πρόσφατα μάλιστα τον είχα επισκεφτεί. Οι συμβουλές του ήταν πάντα πολύτιμες για μένα, κυρίως αυτές που αφορούσαν στην ενότητα του λαού μας και στην υπέρβαση των διαχωριστικών γραμμών.

Πιστεύω πως η καλύτερη τιμή προς αυτόν τον παγκόσμιο Έλληνα θα είναι εμείς, με το καθημερινό μας έργο, να κάνουμε πράξη αυτό ακριβώς το μήνυμά του. Ο Μίκης είναι η Ιστορία μας και πρέπει να τη συνεχίσουμε όπως θα ήθελε και εκείνος».

Διαβάστε επίσης:

Μίκης Θεοδωράκης: Έβαλαν δυνατά Ζορμπά στα ηχεία – Δείτε τι έγινε

Απίστευτο: Κέρδισε 244.000 ευρώ στο «Πάμε Στοίχημα» του ΟΠΑΠ!

Μίκης Θεοδωράκης: Οι στιγμές της θρυλικής ζωής και της τεράστιας μουσικής πορείας του (pics-vids)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μίκης Θεοδωράκης: Τριήμερο εθνικό πένθος!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.