ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μύκονος: «Ψυχή» δεν πατάει στις αφίξεις του αεροδρομίου λόγω των πανάκριβων διοδίων

Εξοργισμένοι οι Μυκονιάτες από το κυκλοφοριακό χάος στο αεροδρόμιο μετά την τοποθέτηση πανάκριβων διοδίων.
Μύκονος:  «Ψυχή» δεν πατάει στις αφίξεις του αεροδρομίου λόγω των πανάκριβων διοδίων

Μύκονος: «Κομφούζιο» έχει δημιουργηθεί στο αεροδρόμιο «Μαντώ Μαυρογένους» του κοσμοπολίτικου νησιού, μετά την τοποθέτηση συστήματος ανακλινόμενων μπαρών από την εταιρεία διαχείρισης του αερολιμένα (Fraport).

Η απαγόρευση της δωρεάν πρόσβασης στον χώρο των αφίξεων έχει αποτέλεσμα εντός των χώρων αυτών σχεδόν να μην υπάρχει «ψυχή» καθώς μυκονιάτες και τουρίστες προσπαθούν να αποφύγουν την αλμυρή χρέωση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα οχήματα για την μεταφορά των ταξιδιωτών, προκειμένου να γλυτώσουν τα διόδια, σταθμεύουν όπου βρουν δημιουργώντας κομφούζιο στην είσοδο του αεροδρομίου αλλά και στους παρακείμενους δρόμους! Αποτέλεσμα είναι ο Περιφερειακός δρόμος που είναι ήδη επιβαρυμένος, να ασφυκτιά ακόμη περισσότερο.

Παράλληλα οσοι φτάνουν στη Μύκονο βγαίνουν για να βρουν ταξί ή κτελ η τουριστικό λεωφορείο και δεν βλέπουν τίποτα!

Υπενθυμίζεται ότι η κάρτα εισόδου των οχημάτων στο αεροδρόμιο κοστίζει €124 (απαραίτητη η καταβολή εγγύησης €500), με τα πρώτα δέκα λεπτά παραμονής να είναι δωρεάν ενώ για κάθε επιπλέον λεπτό το κόστος είναι €1.

Η χρέωση για την διέλευση στο αεροδρόμιο έχει προκαλέσει την οργή τόσο των άμεσα ενδιαφερομένων φορέων (Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Αγοραίων Ταξί, Συνεταιρισμός Ασυρματοφόρων Ραδιοταξί, Σωματείο Επιβατικών Μεταφορών, Ένωση Ξενοδόχων, Σωματείο Ενοικιαζομένων Δωματίων και Τουριστικών Καταλυμάτων, Σωματείο Ιδιοκτητών Επιχειρήσεων Ενοικιαζόμενων Μοτ/των & Μοτος, Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Διασκέδασης & Εστίασης) όσο και των κατοίκων της Μυκόνου που διαμαρτύρονται ότι οι πρόγονοί τους έκαναν δωρεά τα οικόπεδά τους για να κατασκευαστεί το αεροδρόμιο και τώρα είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν και από πάνω για να εισέλθουν!

Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, πολίτες και επαγγελματίες οδηγοί καταγγέλλουν οτι ακόμη κι αν πληρώσεις το ακριβό αντίτιμο που απαιτείται δεν σου προσφέρονται οι ανάλογες υπηρεσίες. Κι αυτό γιατί δεν υπάρχουν οι σωστές υποδομές ώστε να μπορέσει να σταθμεύσει κάποιος με άνεση και ασφάλεια. Ούτε καν εύκολη πρόσβαση για ένα ασθενοφόρο που θα χρειαστεί να παραλάβει κάποιον άνθρωπο που έχει ανάγκη.

ΜΙΑ ΣΟΥΠΕΡ ΔΙΠΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ!

Μύκονος: Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ για τα «διόδια» στο αεροδρόμιο

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μύκονος: «Ψυχή» δεν πατάει στις αφίξεις του αεροδρομίου λόγω των πανάκριβων διοδίων», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.