ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μην ψάχνετε άλλο, έχουμε νικητή! Ο Νίκος Μάνεσης το τερμάτισε στο ξέπλυμα του Μητσοτάκη (vid)

Ο Νίκος Μάνεσης μίλησε για διαχρονικό πρόβλημα, συνυπευθυνότητα και ατυχία για τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην εκπομπή του στον Alpha.
Μην ψάχνετε άλλο, έχουμε νικητή! Ο Νίκος Μάνεσης το τερμάτισε στο ξέπλυμα του Μητσοτάκη (vid)

Απονομή χρυσού μεταλλίου. Ο Νίκος Μάνεσης ανεβαίνει στο βάθρο με την τοποθέτησή του για τον «άτυχο Μητσοτάκη». Διότι, το πρόβλημα με το κακό σιδηροδρομικό δίκτυο είναι διαχρονικό και απλά… του έκατσε του Πρωθυπουργού. Αυτά είπε ο γνωστός δημοσιογράφος στην εκπομπή του στον Alpha.

Προφητικό αποδεικνύεται το πρωτοσέλιδο του Sportime. Όλα βασικά, και αυτό που βάζει στο κάδρο των ευθυνών όλους του Πρωθυπουργούς και τους Υπουργούς Μεταφορών, αλλά κι αυτό με το ειρωνικό στίγμα για τον σταθμάρχη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Νίκος Μάνεσης ξεκινάει την τοποθέτησή του ως εξής: «Δεν θα καταφέρει καμία αρχή να φιμώσει τους δημοσιογράφους». Οκ, δεκτό. Η δική μας απορία σε αυτό είναι για ποιο λόγο θίγεται ο ίδιος. Αλλά ας μην μείνω εκεί και γίνω ειρωνική. Πάω παρακάτω.

Συνεχίζει πιο ωραία, με περισσότερη πυγμή. «Ο Σταθμάρχης φταίει, αλλά δεν φταίει μόνο αυτός. Γνώριζαν άπαντες πως τα τρένα του ΟΣΕ ήταν φέρετρα πάνω σε ράγες». Κάτσε Νικόλα γιατί εδώ μας πιάνεις αδιάβαστους.

Διότι, η αλήθεια είναι πως δεν το γνωρίζαμε. Ούτε ως Ελληνίδα πολίτης πήγε το μυαλό μου ότι τα τρένα λειτουργούν στα… τυφλά, πως δεν έχουν συστήματα ασφαλείας, ούτε θα έμπαινε ποτέ να ψάξω, άσε το δημοσιογράφος, έτσι από περιέργεια κάτι τέτοιο. Άρα μόνο οι αρμόδιοι το ήξεραν. Και οι εργαζόμενοι που λάμβαναν εξώδικα για τις απεργίες και δεν κατηγορούνταν από τους παρουσιαστές των εκπομπών ως… τεμπέληδες.

Αλλά, ας είμαστε καλόπιστοι. Ειδικά από τη στιγμή που στη συνέχεια ο Νίκος Μάνεσης ασκεί κριτική στο Υπουργείο Μεταφορών και μάλιστα αναφέρει πως δεν αρκεί μια παραίτηση ή η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης για να λήξει το θέμα.

Ε, από εκεί και μετά ξεκινάει πλύση σε υψηλή θερμοκρασία. «Ο Μητσοτάκης ήταν άτυχος. Του… έκατσε η δική του τραγωδία, του έκατσε το δικό του Μάτι, για να χρησιμοποιήσω και όρους ρουλέτας αυτή τη χρονική περίοδο. Θα μπορούσε να κάτσει στους προηγούμενους, ή στους επόμενους».

Μα είμαστε σοβαροί; Δηλαδή, αυτό κάνει ένας Πρωθυπουργός, ένα Υπουργός και ένας υπεύθυνος για την ηγεσία της χώρας. Απλά παρίσταται και κάθεται στην καρέκλα, λειτουργώντας σαν περιφερόμενη μαριονέτα; Διότι, μέχρι πρότινος θεωρούσαμε πως αναλαμβάνει για να λύσει το προβλήματα που δημιούργησαν ή δεν μπόρεσαν να επιλύσουν οι προηγούμενοι και να μην βρουν οι επόμενοι.

Άτυχος; Τέσσερις μέρες πριν την τραγωδία στα Τέμπη έκανε δηλώσεις για το πόσο έχει συμμαζευτεί το σιδηροδρομικό έργο; Πλάκα κάνουμε.

Εντάξει, μέχρι σήμερα άπαντες έδειχναν με το δάκτυλο τον σταθμάρχη και όλα τα υπόλοιπα θα γυρόφερναν με λεκτικές ήξεις, αφήξεις. Αλλά το φταίνε όλοι εκτός του άτυχου Μητσοτάκη, με ξεπερνά. Γι αυτό και ο Νίκος Μάνεσης είναι νικητής! Δύσκολα θα τον προσπεράσει κάποιος.

Η τοποθέτηση που έκανε ο Νίκος Μάνεσης

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μην ψάχνετε άλλο, έχουμε νικητή! Ο Νίκος Μάνεσης το τερμάτισε στο ξέπλυμα του Μητσοτάκη (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γεωργία Τσιαρλή

Εργάζομαι στο Sportime από το 2018. Στον ελεύθερό μου χρόνο δεν χάνω ριάλιτι! Είναι το πάθος μου. Θέλω να βλέπω που φτάνει και που… καταντάει η κοινωνία για να πηγαίνω κι εγώ μαζί της. Την άποψή μου θα την πω για όλα χωρίς φίλτρο. Δεν συγκρατούμαι!