ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μίνα Γκάγκα: «Οι μάσκες έβλαψαν το ανοσοποιητικό και την φυσιολογική ανάπτυξη των παιδιών» – Τα λένε σαν να μην τρέχει τίποτα

Όταν γονείς αντιδρούσαν για την υποχρεωτική μάσκα στα παιδιά, χαρακτηρίζονταν ως «ψεκασμένοι» - Σήμερα η Μίνα Γκάγκα τους επιβεβαιώνει
Μίνα Γκάγκα: «Οι μάσκες έβλαψαν το ανοσοποιητικό και την φυσιολογική ανάπτυξη των παιδιών» – Τα λένε σαν να μην τρέχει τίποτα

Σαν να μην συνέβη τίποτα το σημαντικό και με χαρακτηριστική χαλαρότητα, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα εμφανίστηκε σε τηλεοπτικό κανάλι και ουσιαστικά παραδέχθηκε πως το ανοσοποιητικό άλλα και η φυσιολογική ανάπτυξη των παιδιών βλάφτηκε από τα μέτρα υγειονομικής παράνοιας που εφάρμοσε για 2μιση χρόνια η κυβέρνηση.

«Είμαι υπέρ της φωνής που λέει να προσέχουμε όταν υπάρχει κόσμος άλλα να μην κάνουμε υποχρεωτική την μάσκα, γιατί είδαμε ότι η υποχρεωτική μάσκα έκανε τα παιδιά να προσαρμόζονται πολύ δυσκολότερα σε περιβάλλον γνωστών και φίλων, έκανε πολύ πιο ευάλωτα τα παιδιά στις λοιμώξεις», δήλωσε ανερυθρίαστα η Μίνα Γκάγκα, σαν να βρισκόταν σε κάποιο άλλο… πλανήτη όσο ήταν διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Σωτηρία», άλλα και ως αναπληρώτρια υπουργός Υγείας που ανέλαβε από τις 31 Αυγούστου του 2021.

Θυμόμαστε πως όταν είχαν υπάρξει φωνές διαμαρτυρίας από γονείς και μερικούς επιστήμονες που διαφωνούσαν με την συνεχή χρήση μάσκας στα σχολεία και προειδοποιούσαν για βλάβες στην υγεία και την ανάπτυξη των παιδιών, το κυρίαρχο σύστημα τους λοιδορούσε και τους αντιμετώπιζε ως «ψεκασμένους», ενώ οι τηλε – ειδικοί που πλαισίωναν τα παρανοϊκά μέτρα της κυβέρνησης «βομβάρδιζαν» τα ΜΜΕ με διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια της μάσκας και καθησύχαζαν τον κόσμο πως η μάσκα δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα στα παιδιά.

Ακόμη χειρότερα, να θυμηθούμε πως στα πλαίσια της υγειονομικής απολυταρχίας που επέβαλλε η κυβέρνηση, επιστρατεύτηκαν ακόμα και εισαγγελικές παρεμβάσεις για γονείς που αρνούνταν να στείλουν τα παιδιά στο σχολείο διότι διαφωνούσαν με το μέτρο της υποχρεωτικής μάσκας και φοβούνταν για την υγεία των παιδιών τους. Τα συστημικά ΜΜΕ αποκαλούσαν – βλακωδώς – αυτούς τους πολίτες ως… «αρνητές – γονείς».

Και σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας ουσιαστικά επιβεβαιώνει τους «αρνητές», χωρίς ωστόσο να έχει την παραμικρή πρόθεση απολογίας για όλο αυτό το εκτρωματικό μέτρο που έβλαψε την υγεία και την φυσιολογική ανάπτυξη των παιδιών.

«Ένα παιδάκι 4-5 χρονών ή και 12 χρονών που του φοράς μάσκα όλη μέρα, δεν είναι φυσιολογική η ανάπτυξη», είπε ακόμα η… «αρνητής μάσκας» κα Γκάγκα. Αναρωτιέται κανείς που ήταν χαμένη εδώ και 1μιση χρόνο η κα Γκάγκα και δεν προέβαλε καμία ένσταση για την καθολική επιβολή της μάσκας στα σχολεία.

Το ζήτημα γίνεται ακόμα πιο προκλητικό για τη νοημοσύνη των πολιτών, λαμβάνοντας υπόψη άλλες τοποθετήσεις ειδικών που γίνονται αυτή την περίοδο, οι οποίοι επιμένουν να παρουσιάζουν την μάσκα στα σχολεία ως… απαραίτητη. Ενδεικτικά η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, μίλησε στον ΑΝΤ1 και ισχυρίστηκε πως τα παιδιά πρέπει να πηγαίνουν στο σχολείο «μόνο με μάσκα» και να γίνονται «καθημερινά τεστ σε χώρους που συγκεντρώνεται κόσμος».

Άλλος λέει πως οι μάσκες προκαλούν ζημιά στα παιδιά και άλλος ζητάει επιτακτικά να καθιερωθούν ξανά. «Άλλος για Χίο τράβηξε και άλλος για Μυτιλήνη», που λέει ο λαός. Φαίνεται πως κάποιοι επιμένουν να σερβίρουν στην κοινή γνώμη «ξαναζεσταμένο φαγητό» για να καλλιεργήσουν κλίμα φόβου, και κάποιοι άλλοι αλλάζουν το αφήγημα και αρχίζουν να το «μαζεύουν» για να μην εκτίθενται περεταίρω. Σε κάθε περίπτωση, συνεννόηση δεν υπάρχει άλλα ούτε και σεβασμός στη νοημοσύνη του λαού…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μίνα Γκάγκα: «Οι μάσκες έβλαψαν το ανοσοποιητικό και την φυσιολογική ανάπτυξη των παιδιών» – Τα λένε σαν να μην τρέχει τίποτα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.