ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Mini lockdown στη Θεσσαλονίκη: Θλιβεροί – Αφού έκαναν τη ΔΕΘ τους, ποιος… ενδιαφέρεται για Άγιο Δημήτριο και 28 Οκτωβρίου!

Ο εορτασμός ενός πολιούχου που προστατεύει με την ευλογία του τη Θεσσαλονίκη ή η απόδοση τιμών στους ήρωες που πολέμησαν για τη πατρίδα, φαίνεται πως είναι μικρότερης σημασία θέματα, από τους συνωστισμούς των ανούσιων... ΔΕΘ!
Mini lockdown στη Θεσσαλονίκη: Θλιβεροί – Αφού έκαναν τη ΔΕΘ τους, ποιος… ενδιαφέρεται για Άγιο Δημήτριο και 28 Οκτωβρίου!

Για το mini lockdown που αποφασίστηκε για τη Θεσσαλονίκη, υπήρξε… προεργασία από το πρωί κιόλας. Και ποιοι είναι καλύτεροι για να φέρνουν τα μαντάτα, παρά οι επιστήμονες που έχουν πιάσει στασίδι στα κανάλια;

H Ματίνα Παγώνη, ως μια από τους ειδικούς που πρωτοστατούν εδώ και δύο χρόνια στη θανατολογία και τη κατατρομοκράτηση των πολιτών, ακολούθησε την προσφιλή της τακτική και «απαγόρευσε» τους εορτασμούς για την γιορτή του Αγίου Δημητρίου!

Η «ειδικός» που συγκεκριμένα ειδικεύεται στην «επιστήμη» του να λέει τη λέξη… «ξεχάστε» (ξεχάστε το Πάσχα, ξεχάστε τις διακοπές, ξεχάστε τα Χριστούγεννα, ξεχάστε τα Φώτα κλπ), όποτε ξεκλέβει λίγο ελεύθερο χρόνο από τις… στυλιστικές προτάσεις που τόσο πολύ την απασχολούν, μιλά στα κανάλια σαν «υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ» και «αποφασίζει» ποιες γιορτές της Ορθοδοξίας θα απαγορευτούν.

Μιλώντας σε εκπομπή του ΣΚΑΪ, δεν ντράπηκε να πει πως αντί να εορταστεί με κάθε τιμή και ευλάβεια ο πολιούχος Άγιος της Θεσσαλονίκης, θα πρέπει να γίνουν εμβολιασμοί έξω από τις εκκλησίες! Και η κατηφόρα δεν τελείωσε εκεί. Έχοντας ακόμα έναν ολόκληρο μήνα μπροστά μας μέχρι τις 28 Οκτωβρίου, η Ματίνα Παγώνη με ιδιότητες… «μέντιουμ», προεξόφλησε πως δεν πρέπει να γίνουν παρελάσεις ούτε φέτος.

«Μα με γεμάτες ΜΕΘ θα γίνουν γιορτές και παρελάσεις; Με μέτρα τα πάντα! Δεν χρειάζεται παρελάσεις. Τι μπορεί να γίνει; Στις 26 Οκτωβρίου στου Αγίου Δημητρίου να πάνε συνεργεία εμβολιασμού έξω από τις εκκλησίες», είπε η κα Παγώνη, βάζοντας… σε τάξη όλα τα δρώμενα του Οκτωβρίου.

Ασφαλώς δεν παρέλειψε να πει πως «Δεν βλέπω να κάνουμε Χριστούγεννα με τέτοιο ρυθμό εμβολιασμών», για να τιμήσει για άλλη μια φορά το αγαπημένο της «ξεχάστε».

Η κα Παγώνη φαίνεται πως έχει επιλεκτική ευαισθησία (ή μάλλον αναφυλαξία) στις θρησκευτικές και τις εθνικές εορτές, γιατί δεν την είδαμε να εκφράζει κάποια ανησυχία για τους πολλαπλούς συνωστισμούς που έγιναν με την περιοδεία της Αμάλ (της μαριονέτας) σε όλη την Ελλάδα, ούτε την είδαμε να τολμά να πει πως δεν πρέπει να γίνει η παρέλαση του Pride στη Θεσσαλονίκη.

Και για τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου και τις παρελάσεις φροντίζει να ξεκινήσει την αποτρεπτική προπαγάνδα, έναν ολόκληρο μήνα ΠΡΙΝ; Είναι ή δεν είναι προκλητική; Και πως τολμά να συνδέει το θέμα του εμβολιασμού, με τις εκκλησίες και τον εκκλησιασμό; Η χώρα είναι γεμάτη από εμβολιαστικά κέντρα και οποιοσδήποτε πολίτης επιθυμεί να εμβολιαστεί, μπορεί να βρει ένα κοντά στον τόπο κατοικίας του. Tι θέλει η κα Παγώνη και δίχως ίχνος σεβασμού, ανακατεύει τον ιερό χώρο της εκκλησίας με την εμβολιαστική εκστρατεία;

Εδώ και δύο χρόνια ακούμε τις ίδιες αθλιότητες, με διάφορους «ειδικούς» να μεροληπτούν και να κάνουν τα στραβά μάτια σε διάφορες περιπτώσεις «συνωστισμών» και να βγάζουν αφρούς όταν καλούνται να σχολιάσουν το αν θα πρέπει να γίνουν θρησκευτικές ή εθνικές εορτές.

Ο εορτασμός ενός πολιούχου που προστατεύει με την ευλογία του μια πόλη ή η απόδοση τιμών στους ήρωες που πολέμησαν για να μπορεί να μιλάει σήμερα η κα Παγώνη ελεύθερα, φαίνεται πως είναι… μικρότερης σημασία θέματα, από την πανελλαδική περιφορά ενός ξόανου με πλήθη λαού να το ακολουθούν. Η θρασύτητα των ανθελληνικών και αντιχριστιανικών «εγκεφάλων» έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Tο mini lockdown στη Θεσσαλονίκη, που παρά τις διαβεβαιώσεις από επίσημα χείλη πως δεν επρόκειτο να συμβεί, τελικά είναι γεγονός, συνδέεται άμεσα με την πρόθεση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου και να παγώσει για άλλη μια φορά τις παρελάσεις, και ασφαλώς τα όσα είπε (αρκετές ώρες πριν την ανακοίνωση του mini lockdown) η κα Παγώνη, σχετίζονται άμεσα με τις κατευθύνσεις του Μαξίμου.

Οι… πολυχρονεμένοι μας τουρίστες αποχωρούν σιγά σιγά, η ΔΕΘ διεξήχθη κανονικότατα (αλίμονο, μην χάσουμε και τα προεκλογικά ταξίματα) και τώρα που η Θεσσαλονίκη δεν… χρησιμεύει σε κάτι που θεωρούν σημαντικό, ήταν καλή ευκαιρία να την κλείσουν. Οι… καλοί συνωστισμοί επετράπησαν και οι «κακοί» θα αποτελέσουν πανδημικό «μίασμα» κατά την προσφιλή τους τακτική…

Διαβάστε επίσης

Καιρός – Πέμπτη 30/9: Έρχονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας – Δείτε σε ποιες περιοχές

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Mini lockdown στη Θεσσαλονίκη: Θλιβεροί – Αφού έκαναν τη ΔΕΘ τους, ποιος… ενδιαφέρεται για Άγιο Δημήτριο και 28 Οκτωβρίου!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.