ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μείωση εισφορών: Πόσο αυξάνονται οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα (vid)

Δείτε με παραδείγματα πόσο αυξάνονται οι μισθοί, από 550 εώς 1900 ευρώ καθαρά στον ιδιωτικό τομέα, από την αρχή του 2021.
Μείωση εισφορών: Πόσο αυξάνονται οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα (vid)

Δείτε με παραδείγματα πόσο αυξάνονται οι μισθοί από 550 εώς 1900 ευρώ καθαρά στον ιδιωτικό τομέα.

Αναλυτικότερα αυξήσεις από 8 έως και 350 ευρώ τον μήνα αναμένεται να λάβουν από τον Ιανουάριο του 2021 στα καθαρά ποσά των μισθών τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελληνοτουρκικά: «Η Τουρκία δεν έχει κανέναν λόγο στα Δωδεκάνησα!» (vids)

Οι αυξήσεις θα προκύψουν από τη μείωση των κρατήσεων ασφαλιστικών εισφορών και την κατάργηση των κρατήσεων ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, δύο μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το περασμένο Σάββατο από τη Θεσσαλονίκη μιλώντας στο Helexpo Forum.

Από την 1/1/2021 λοιπόν θα ισχύσει μεταξύ άλλων:  Οι μηνιαίες κρατήσεις ασφαλιστικών εισφορών θα μειωθούν κατά 8 έως 78 ευρώ για εργαζομένους με μικτές μηνιαίες αποδοχές από 650 έως 6.500 ευρώ.

Οι μηνιαίες κρατήσεις φόρου εισοδήματος θα παραμείνουν μηδενικές για εργαζομένους με μικτές μηνιαίες αποδοχές από 650 έως 780 ευρώ και θα αυξηθούν κατά 0,80 έως 34,32 ευρώ για εργαζομένους με μικτές μηνιαίες αποδοχές πάνω από 780 και έως 6.500 ευρώ.

Οι μικρές αυτές αυξήσεις στις κρατήσεις φόρου εισοδήματος θα οφείλονται στο ότι, εξαιτίας της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών, από την 1η-1-2021 οι φορολογητέες μηνιαίες αποδοχές, δηλαδή αυτές που θα απομένουν μετά την αφαίρεση των ασφαλιστικών κρατήσεων, θα είναι αυξημένες. Έτσι, οι κρατήσεις φόρου εισοδήματος θα υπολογίζονται από την 1η-1-2021 επί αυξημένων φορολογητέων μηνιαίων αποδοχών, με αποτέλεσμα να αυξηθούν.

Μισθοί στον ιδιωτικό τομέα: Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μείωση εισφορών: Πόσο αυξάνονται οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.