ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μείωση τιμών στο ρεύμα μόνο για λίγους – Ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να μαζέψει το κύμα ακρίβειας!

Ενόψει της ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει μειώσεις τιμών στο ρεύμα, ωστόσο αυτό θα αφορά ελάχιστους πολίτες τελικώς.
Μείωση τιμών στο ρεύμα μόνο για λίγους – Ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να μαζέψει το κύμα ακρίβειας!

Όλο και περισσότερες συσκέψεις κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να παρθούν μέτρα για να βοηθηθούν οι οικογένειες από τις φθινοπωρινές αυξήσεις.

Συγκεκριμένα, ανοδική πορεία θα δούμε σε αρκετά αγαθά, μέσα σε αυτά το ρεύμα, το φυσικό αέριο και σε πολλά ακόμα.

«Δεν πρόκειται για αμιγώς ελληνικό φαινόμενο. Πληθωριστικές τάσεις σε τιμές των αγαθών παρατηρούνται σε πολλές χώρες, στην Ευρώπη, στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες περιοχές του κόσμου» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

«Μέσα σε αυτό το δυσχερές περιβάλλον, η Ελλάδα κατόρθωσε να επιστρέψει σε ρυθμούς ισχυρής ανάπτυξης και η γρήγορη ανάπτυξη τροφοδοτεί τον πληθωρισμό σε κάποιο βαθμό. Αλματώδης ανάπτυξη και μηδενικός πληθωρισμός είναι μεγέθη ασύμβατα» προσθέτουν.

Ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι βρίσκεται σε απόγνωση με τη ΔΕΘ να είναι πολύ κοντά και παλεύει για τη μείωση των τιμών στην ενέργεια, ωστόσο αυτή θα είναι μόνο για λίγους και για τα ευάλωτα νοικοκυριά.

Τα βασικά σενάρια είναι τρία: διεύρυνση του Κοινωνικού Τιμολογίου της ΔΕΗ, μείωση του Ενιαίου Τέλους Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ) και οριζόντια επιδότηση των ευάλωτων νοικοκυριών.

Διαβάστε επίσης:

Αθλητικές μεταδόσεις για την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου!

Παναθηναϊκός: Ξεφύγαμε από την πραγματικότητα!

Αρναούτογλου Καιρός: Ψυχρό ρεύμα επηρεάζει τη χώρα – Πού θα κινηθεί ο υδράργυρος

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μείωση τιμών στο ρεύμα μόνο για λίγους – Ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να μαζέψει το κύμα ακρίβειας!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.