ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μυρσίνη Λοΐζου: Παραιτήθηκε μετά τον σάλο για την παράνομη σύνταξη

Παραιτήθηκε η Μυρσίνη Λοΐζου μετά από όσα έγιναν γνωστά για την παράνομη σύνταξη που εισέπραττε
Μυρσίνη Λοΐζου: Παραιτήθηκε μετά τον σάλο για την παράνομη σύνταξη

Την παραίτησή της από υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε πριν από λίγο η Μυρσίνη Λοΐζου, μετά τις αποκαλύψεις ότι για 5,5 χρόνια εισέπραττε παράνομα τη σύνταξη της μητέρας της που έχει πεθάνει.

Η είδηση αποκαλύφθηκε από την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», η οποία κυκλοφορεί αύριο και δημοσιεύει όλα τα έγγραφα από την καταδίκη της Μυρσίνης Λοΐζου στο Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, στις 28 Φεβρουαρίου του 2017, σε δύο χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή για παράνομο περιουσιακό όφελος. Επειδή δηλαδή εισέπραττε παράνομα τη σύνταξη της μητέρας της που είχε πεθάνει, αλλά η πρώην πλέον υποψήφια ευρωβουλευτής δεν το είχε δηλώσει.

Αποκαλύπτει ακόμα ότι στις 25 Ιανουαρίου του 2019 το Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών είχε αναβάλει τη σχετική δίκη της Μυρσίνης Λοΐζου για φορολογικά αδικήματα, επειδή δεν είχε κληθεί νομίμως η κατηγορούμενη. Τελικά η νέα δικάσιμος ορίστηκε στις 14 Μαΐου, μόλις 12 μέρες πριν από τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών!

Η ΝΔ αμέσως μετά τις αποκαλύψεις για τη σύνταξη Λοΐζου ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα την αποπομπή της από το ευρωψηφοδέλτιο, ενώ σε πρώτη φάση η κυβέρνηση επιχείρησε να τη στηρίξει, έως ότου διευκρινιστεί τι ακριβώς είχε συμβεί. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε αρχικά ότι δεν πιστεύει πως η Μυρσίνη Λοΐζου έπαιρνε τη σύνταξη της μητέρας της και πρόσθεσε ότι σίγουρα θα δώσει διευκρινίσεις.

Την αποπομπή της ζήτησε πρώτη η ΝΔ

Σφοδρή ήταν η κριτική της ΝΔ κατά της κυβέρνησης στο θέμα Λοΐζου, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζητάει εξαρχής από τον Αλέξη Τσίπρα την αποπομπή της.

Συγκεκριμένα, η Σοφία Ζαχαράκη είπε: «Η αποκάλυψη ότι η κυρία Μυρσίνη Λοΐζου επί 5,5 χρόνια “ξέχασε” να δηλώσει τον θάνατο της μητέρας της για να εισπράττει παράνομα τη σύνταξή της είναι πραγματικά ασύλληπτη. Και είναι αδύνατον ο ΣΥΡΙΖΑ να μη γνώριζε ότι έχει καταδικασθεί σε δύο χρόνια φυλάκιση από τη Δικαιοσύνη. Ο κ. Τσίπρας οφείλει σήμερα κιόλας να αποπέμψει την κυρία Λοΐζου από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ».

Και ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Τσιόδρας, σχολιάζοντας το θέμα που δημιουργήθηκε σήμερα με τη σύνταξη που εισέπραττε παράνομα η Μυρσίνη Λοΐζου, είπε πως ο πρωθυπουργός πρέπει να αποσύρει την κυρία Λοΐζου από το ευρωψηφοδέλτιο, όχι μόνο για τις τελευταίες αποκαλύψεις αλλά και για τις προκλητικές δηλώσεις που έχει κάνει κατά καιρούς, αναφερόμενος στις φιλοτρομοκρατικές απόψεις της Μυρσίνης Λοΐζου.

Τζανακόπουλος: Δεν πιστεύω ότι έπαιρνε τη σύνταξη της μητέρας της

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην πρώτη του αντίδραση για τα όσα λέγονται και γράφονται για τη Μυρσίνη Λοΐζου, ότι δηλαδή επί 5,5 χρόνια εισέπραττε παράνομα τη σύνταξη της μητέρας της που είχε πεθάνει, είπε ότι δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια.

«Λεπτομέρειες δεν γνωρίζω, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα κάνει τα σχόλια και θα δώσει τις απαντήσεις που πρέπει», δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Μιλώντας στη τηλεόραση του Alpha και απαντώντας στο εάν θα πρέπει να αποχωρήσει η Μυρσίνη Λοΐζου από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ανέφερε: «Δεν θα μπω σε σεναριολογία, τι θα γίνει αν… Είμαι βέβαιος ότι η κυρία Λοΐζου δεν παίρνει τα χρήματα αυτά».

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος απέδωσε τον όλο θόρυβο για τηΜυρσίνη Λοΐζου στην προσπάθεια της ΝΔ και φιλικών της ΜΜΕ να θέσουν σε λειτουργία μια κρεατομηχανή για όλους τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσθεσε, δε, ότι η κυρία Λοΐζου είναι υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ και «δεν θα ανεχθούμε τη στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ»

Λοβέρδος: Τεράστιο θέμα δεοντολογίας

Στην αντιπαράθεση για το θέμα που προέκυψε με τηΜυρσίνη Λοΐζου μπήκε και το ΚΙΝΑΛ, με τον Ανδρέα Λοβέρδο να κάνει λόγο για τεράστιο θέμα δεοντολογίας. Ο κ. Λοβέρδος είπε ότι «δεν δικαιούται σήμερα κανένα κόμμα να τη συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του. Και ο ΣΥΡΙΖΑ και όλοι έχουμε καταδικάσει την περίπτωση αυτή. Θεωρώ ότι κάποιος με ποινικό πρόβλημα έπρεπε να το πει. Αυτοί που παρήγαγαν έξαλλη κριτική στο παρελθόν δεν μπορεί να είχαν στο ψηφοδέλτιό τους τέτοιο πρόσωπο», είπε ο κ. Λοβέρδος μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Νωρίτερα, και ο βουλευτής Λεωνίδας Γρηγοράκος αναφερόμενος στο θέμα της Μυρσίνης Λοΐζου είπε πως πρέπει να αποσυρθεί από το πολιτικό σκηνικό, διότι τα πρότυπα που εισάγει ο ΣΥΡΙΖΑ κάνουν κακό στο πολιτικό σύστημα.

Δανέλλης για Λοΐζου: Αν ισχύουν να αποσυρθεί

Την απόσυρση της Μυρσίνης Λοΐζου από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ «εάν ισχύουν αυτά» ζήτησε νωρίτερα και ο Σπύρος Δανέλλης, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό. Μάλιστα ο πρώην βουλευτής του Ποταμιού που πλέον στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι «κάθε πολιτικός που εκτίθεται πρέπει να είναι καθαρός».

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μυρσίνη Λοΐζου: Παραιτήθηκε μετά τον σάλο για την παράνομη σύνταξη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.