ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μισθοί: Ελαφρύνσεις για τους εργοδότες, αυξήσεις για τους εργαζομένους -Τι αλλάζει το 2021 (vid)

Δείτε αναλυτικό ρεπορτάζ.
Μισθοί: Τι αλλάζει μέσα στο 2021 (vid)

Μισθοί: Για τις αλλαγές που θα υπάρξουν στους μισθούς εντός του 2021, αναφέρθηκε η εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» του Open TV.

Το σημαντικό που αφορά τους εργοδότες και θα έχει θετική επίδραση και στους εργαζομένους είναι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες.

Θα εφαρμοστεί από την 1/1 του 2021 και βλέπουμε αν θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια. Αφορά όλους τους μισθωτούς και όχι μόνο τους πλήρους απασχόλησης (και μερικής και εκ περιτροπής).

Παράδειγμα με τον κατώτατο μισθό: Αν ο μικτός μισθός ενός εργαζόμενου είναι 650 ευρώ (στο χέρι 550), οι εισφορές στα ταμεία (εργαζόμενου και εργοδότη) είναι 258 ευρώ.

Πλέον από το έτος 2021 οι εισφορές στα ταμεία (εργαζόμενου και εργοδότη) θα είναι 238 ευρώ. Δηλαδή θα υπάρξει ελάφρυνση 20 ευρώ τον μήνα. Από αυτά τα 8 ευρώ τα καρπώνεται ο εργαζόμενος και τα 12 ο εργοδότης στο μικτό εργοδοτικό κόστος.

Έτσι ο εργαζόμενος θα πάρει στην τσέπη καθαρά 558 ευρώ πλέον  από τα 550 που λάμβανε ως τώρα.

Από εκεί και πέρα όσο μεγαλύτερος είναι ο μισθός τόσο μεγαλύτερο ποσό θα λάβει στην τσέπη του ο κάθε εργαζόμενος. Όταν δηλαδή αυξάνονται οι μισθοί το κράτος θα παίρνει λιγότερα.

Σημαντική λεπτομέρεια οτι αυτή η μείωση δεν επηρεάζει τη σύνταξη αφού δεν επηρεάζει τις εισφορές της σύνταξης που είναι στο 20% (κύρια και επικουρική).

Μισθοί: Δείτε αναλυτικά το ρεπορτάζ

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

ΣΧΟΛΙΑ