ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μυτιλήνη: Νέος σεισμός μεγέθους 4,8 ρίχτερ!

Μυτιλήνη: Νέος σεισμός 4,8 ρίχτερ! Ένας νέος σεισμός ταρακούνησε και πάλι τη Μυτιλήνη με τη σεισμική δόνηση να υπολογίζεται στα 4,8 ρίχτερ! Η νέα σεισμική δόνηση ξεσήκωσε τους κατοίκους της Λέσβου, έπειτα από αυτή των 5 Ρίχτερ που έγινε το πρωί της Δευτέρας (1/2). Ο νέος σεισμός που έγινε ανοικτά του Πλωμαρίου υπολογίζεται ότι ήταν...
Μυτιλήνη: Νέος σεισμός μεγέθους 4,8 ρίχτερ!

Μυτιλήνη: Νέος σεισμός 4,8 ρίχτερ!

Ένας νέος σεισμός ταρακούνησε και πάλι τη Μυτιλήνη με τη σεισμική δόνηση να υπολογίζεται στα 4,8 ρίχτερ!

Η νέα σεισμική δόνηση ξεσήκωσε τους κατοίκους της Λέσβου, έπειτα από αυτή των 5 Ρίχτερ που έγινε το πρωί της Δευτέρας (1/2).

Ο νέος σεισμός που έγινε ανοικτά του Πλωμαρίου υπολογίζεται ότι ήταν 4,8 Ρίχτερ και έγινε στις 10:35 το πρωί. Το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 17,3 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών προηγήθηκε σεισμική διεργασία από το σεισμικό ρήγμα, το οποίο έδωσε τον μεγάλο σεισμό του Ιουνίου του 2017, ο οποίος είχε σαν συνέπεια την καταστροφή της Βρίσας.

Σεισμός 5 ρίχτερ σημειώθηκε στη Μυτιλήνη

Σεισμική δόνηση 5 Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας ανοιχτά της Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 46χλμ δυτικά νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης, σε θαλάσσια περιοχή.

Την ίδια ώρα, η δόνηση καταγράφηκε σε βάθος 14,9χλμ.

Μιλώντας στο MEGA ο καθηγητής γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας ανέφερε πως πρόκειται μάλλον για συνέχεια του μεγάλου σεισμού του 2017, καθώς πρόκειται για το ίδιο ρήγμα.

Υποστήριξε πως κατά πάσα πιθανότητα δεν περιμένουμε μεγαλύτερο σεισμό, ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε μερικά 24ωρα για να το πούμε αυτό με σιγουριά.

Στην ίδια γραμμή και ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γεράσιμος Χουλιάρας, ο οποίος σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ1 εμφανίστηκε καθυσηχαστικός και πρόσθεσε ότι πρόκειται για επιφανειακό σεισμό.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία αναφορά για ζημιές ούτε κλήση για απεγκλωβισμό.

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μυτιλήνη: Νέος σεισμός μεγέθους 4,8 ρίχτερ!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Χρήστος Μαγγίνας

Ο Χρήστος Μαγγίνας γεννήθηκε στις 16/08/1996 στην Αλεξανδρούπολη και είναι απόφοιτος ΑΕΙ. Από μικρή ηλικία είχε το πάθος της ενασχόλησης με την αθλητική δημοσιογραφία. Από τον Ιανουάριο του 2021 ανήκει στην ομάδα του Sportime.gr.