ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μητροπολίτης Αιτωλίας για κορονοϊό: «Δεν αφήνει ο Θεός, μέσα στο Ναό να μολυνθείς»

Αναφορά στην πανδημία και τον κορονοϊό έκανε μέσω της ομιλίας του, ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς. Συγκεκριμένα, κάλεσε τους πιστούς να πηγαίνουν στους Ναούς και να φιλάνε τις εικόνες, αφού δεν κολλάει ο άνθρωπος μέσα στο… σπίτι του Θεού. Σύμφωνα με το messolonghinews.gr ο ιερέας στην ομιλία του προς τους πιστούς, είπε τα εξής:...
Μητροπολίτης Αιτωλίας για κορονοϊό: «Δεν αφήνει ο Θεός, μέσα στο Ναό να μολυνθείς»

Αναφορά στην πανδημία και τον κορονοϊό έκανε μέσω της ομιλίας του, ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς.

Συγκεκριμένα, κάλεσε τους πιστούς να πηγαίνουν στους Ναούς και να φιλάνε τις εικόνες, αφού δεν κολλάει ο άνθρωπος μέσα στο… σπίτι του Θεού.

Σύμφωνα με το messolonghinews.gr ο ιερέας στην ομιλία του προς τους πιστούς, είπε τα εξής:

«Δεν αφήνει ο Θεός, άνθρωπέ μου, μέσα στο Ναό να μολυνθείς. Δεν μολύνει ο Θεός! Ας το καταλάβουμε… Είναι χώρος άγιος, “είναι ουρανός ο Ναός”. Είναι του Θεού το θυσιαστήριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επίδομα 534 ευρώ: Σήμερα οι πληρωμές σε 5.496 εργαζόμενους, αναλυτικά τα ποσά

Τι θα έκανε η Παναγία μας; Θα φοβόταν; Μα πρεσβεύει για μας η Παναγία μέσα στο Ναό, κι εμείς δεν θα πάμε να ασπασθούμε την εικόνα; Μας λένε “μην ασπάζεστε τις εικόνες”.

Μα η Παναγία δίνει τη χάρη της. Χάρη Θεού δίνει η Παναγία, και Ευλογία. Ασθένεια θα δώσει η Παναγία μας; Τόσα θαύματα είδαμε μπροστά στην εικόνα της Παναγίας! Κι εμείς φοβόμαστε να πάμε να προσκυνήσουμε την Προυσιώτισσα ή την Κατερινιώτισσα εδώ, για να μην μεταδοθούν ασθένειες;».

Ακόμα, έφτασε σε σημείο να αναρωτηθεί για την πίστη μας, λέγοντας: «Πού είναι η πίστις; Μας προσέβαλε η ολιγοπιστία και η αχαριστία, κι εμείς τα δεχόμαστε δυστυχώς και κινδυνεύουμε να χάσουμε την πίστη μας. Αμέτρητοι οι εχθροί οι οποίοι επαναστατούν κατά του Χριστού σήμερα. Και φωνάζουν και σκορπίζουν τόσα δηλητήρια, γιατί δεν θέλουν τη Χάρη του Θεού».

«Η Εκκλησία δεν έχει αρρώστια» τόνισε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και κάλεσε τους γονείς να διατηρήσουν την πίστη τους και να προσέξουν πολύ καλά τα παιδιά τους.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μητροπολίτης Αιτωλίας για κορονοϊό: «Δεν αφήνει ο Θεός, μέσα στο Ναό να μολυνθείς»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.