ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μητροπολίτης Κοζάνης: «Τους έβαλε ο διάβολος και έκλεισαν τους ναούς»

Ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος εξαπέλυσε «μύδρους» κατά της κυβέρνησης, των «προοδευτικών» και όσων ασκούν κριτική στην εκκλησία, ακόμη και κατά του «άθεου γαλλικού διαφωτισμού». Σύμφωνα με το kozanimedia.gr ο Μητροπολίτης Κοζάνης ενώπιον κληρικών και πιστών στον ιερό μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου το βράδυ της Τρίτης όπου τελέστηκε η αναστάσιμη ακολουθία που κανονικά...
Μητροπολίτης Κοζάνης: «Τους έβαλε ο διάβολος και έκλεισαν τους ναούς»

Ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος εξαπέλυσε «μύδρους» κατά της κυβέρνησης, των «προοδευτικών» και όσων ασκούν κριτική στην εκκλησία, ακόμη και κατά του «άθεου γαλλικού διαφωτισμού».

Σύμφωνα με το kozanimedia.gr ο Μητροπολίτης Κοζάνης ενώπιον κληρικών και πιστών στον ιερό μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου το βράδυ της Τρίτης όπου τελέστηκε η αναστάσιμη ακολουθία που κανονικά τελείται το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου αναφέρθηκε στο θέμα.

«Οι προσευχές του λαού του Θεού, έστω κεκλεισμένων των ναών, αιχμαλώτισαν, πολιόρκησαν, δε βάζω τυχαία ρήματα, τη φιλανθρωπία του Θεού και, όπως πάντα, έτσι και τώρα, τη σκέπασε και η Παναγία και οι Άγιοί μας σκέπασαν το έθνος μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος υποστήριξε πως «μωροί και τυφλοί ζουν στο δικό τους κόσμο, της απιστίας, της αθεϊας, της παγκοσμιοποιήσεως, στον κόσμο του άθεου γαλλικού διαφωτισμού, του ΑΘΕΟΥ! Δεν το εύχομαι, γιατί είμαι κληρικός και δη αρχιερεύς αλλά αν δεν ιαθούν θα τα βρουν όλα μπροστά τους, σ’ αυτό το έγκλημα που διέπραξαν, να κλείσουν τους ναούς» προσθέτοντας πως «λένε κάποιοι και εσείς τι κάνατε; Δεν είναι εύκολα τα πράγματα, χρειάζεται υπευθυνότητα και σοβαρότης, γιατί αν ένα κρούσμα είχαμε μέσα σε ναό, θα εσείετο το σύμπαν, θα είχαν πανηγύρια στην Ομόνοια, στο Σύνταγμα, οι άθεοι και οι βλάσφημοι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επίθεση με βιτριόλι: Αυτό δεν το περίμενε η αστυνομία!

«Έκλεισαν τους ναούς στο μεγαλύτερο, στο αγιότερο, ιερότερο πνευματικό γεγονός, έτσι τους έβαλε ο διάβολος, αλλά δεν κέρδισαν τίποτα» είπε στο κήρυγμά του ο Σερβίων και Κοζάνης, ενώ έκανε επίθεση στον Πάπα, λέγοντας «ο Πάπας και οι άλλες ομολογίες είναι παραστρατημένοι, δε μπορώ να μην τα πω, αλλά όλες αυτές τις μέρες, τον Πάπα δώθε, τον Πάπα κείθε, λες και δεν έχουμε Οικουμενικό Πατριάρχη, με τόσα μηνύματα, αυτοί τον Πάπα! Και δόθηκε η ευκαιρία στους δαίμονες, σε όλους αυτούς που ασχολούνται με τις τηλεοράσεις, να προβάλουν γιόγκα, διαλογισμό, και όλες τις μαγγανείες των γκουρού του Θιβέτ».

«Ξέρει τώρα η γιαγιά στη Δαμασκηνιά, λέω τώρα εκείνο το χωριό που το απέκλεισαν, τον ψυχίατρο, και ο παππούς! Τον παπά ήθελαν να δουν οι άνθρωποι, την καμπάνα και το κύριε ελέησον», ανέφερε ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης, ενώ συνέχισε λέγοντας πως «2000 χρόνια τώρα η εκκλησία μας βρίσκεται υπό διωγμόν, όχι αίματος, αλλά συνειδήσεως».

Δείτε το απόσπασμα μετά το 3.04.00:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μητροπολίτης Κοζάνης: «Τους έβαλε ο διάβολος και έκλεισαν τους ναούς»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.