ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας Γαβριήλ για δηλώσεις Μόσιαλου: «Είναι αδιανόητο»

Ο ιεράρχης άφησε αιχμές για τα όσα έχουν ειπωθεί για τη Θεία Κοινωνία
Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας Γαβριήλ για δηλώσεις Μόσιαλου: «Είναι αδιανόητο»

«Οφείλουμε πρωτίστως να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία» υποστήριξε στον τηλεοπτικό αέρα του ΟPEN ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ.

Επίσης υπογράμμισε ότι «όλοι οι ναοί της χώρας σύμφωνα με την ΚΥΑ τηρούν τα απαραίτητα μέτρα. Πάνω απ’ όλα θα σεβαστούμε το μεγάλο αγαθό της δημόσιας υγείας».

Σε συνέντευξή του στο ΟΡΕΝ ο ιεράρχης, ωστόσο σημείωσε ότι: «Από τις 17 Μαΐου τα πράγματα αλλάζουν και επιστρέφουμε στην κανονικότητα». Σε ερώτημα δε, για το θέμα που θέτουν επιστήμονες για τη Θεία Κοινωνία ο Μητροπολίτης ανέφερε: «Θα σεβαστούμε τα μέτρα αλλά από την άλλη αυτό που θα κάνει η εκκλησία είναι ότι θα έχει περισσότερες λειτουργίες την Κυριακή για να μοιραστεί ο όγκος των ανθρώπων και να μην υπάρχει συνάθροιση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Tσιόδρας: Και στην Ευρώπη δεν εξετάζουν αν πέθανε με ή από κορονοϊό

Ως προς τη Θεία Ευχαριστία, ο Μητροπολίτης είπε: «Δεν είναι κάτι το οποίο η εκκλησία μπορεί να το συζητήσει περισσότερο. Είναι αδιανόητο να τελείται η Θεία Λειτουργία και να μην υπάρχει Θεία Ευχαριστία. Αυτό δεν έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα. Όταν βγαίνει ο ιερέας και καλεί τους πιστούς να μεταλάβουν το σώμα και το αίμα του Κυρίου, προσέρχεται όποιος θέλει, με ελεύθερη βούληση.

Δείτε όλα όσα είπε ο Μητροπολίτης για το πότε θα επιτραπεί η Θεία Κοινωνία:

Η Πολιτεία όπως είδατε έχει τοποθετηθεί σύμφωνα με τις θέσεις των επιστημόνων. Για εμάς, όμως, είναι συστατικό στοιχείο της εκκλησίας μας. Είναι θέμα πίστεως. Δεν μπορεί να δεχθεί η εκκλησία κάτι τέτοιο το οποίο λέγεται ευρέως αυτή την περίοδο. Όταν μιλάμε για την πίστη μας, δεν έχουμε κάτι να φοβηθούμε». Ο ιεράρχης συμπλήρωσε ότι «όποιος άνθρωπος νιώθει έτοιμος και προετοιμασμένος μπορεί να έρθει από τις 17 του μηνός να λάβει τη Θεία Κοινωνία».

Πηγή: vimaorthodoxias.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας Γαβριήλ για δηλώσεις Μόσιαλου: «Είναι αδιανόητο»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.