ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας Γαβριήλ: Προκλητικά αποσιωπήθηκε η Γενοκτονία των Ποντίων

Την Τετάρτη (19/5) έκανε προσωπική δήλωση για την 102η επέτειο από τη Γενοκτονία των Ποντίων.
Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας Γαβριήλ: Προκλητικά αποσιωπήθηκε η Γενοκτονία των Ποντίων

Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας Γαβριήλ: Την Τετάρτη (19/5) έκανε προσωπική δήλωση για την 102η επέτειο από τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Ιδού όσα αναφέρει ο Μητροπολίτης Γαβριήλ για τη Γενοκτονία των Ποντίων:

«Τετάρτη 19 Μαΐου σήμερα και ο απανταχού Ελληνισμός αποτίει τον επιβαλλόμενο φόρο τιμής και μνήμης στους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες της Μικράς Ασίας και του Πόντου, που έχασαν την ζωή τους και εκδιώχθηκαν με βίαιο τρόπο από τις πατρογονικές τους εστίες, πέφτοντας θύματα μιας απάνθρωπης και διεστραμμένης τουρκικής πολιτικής.

Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, αν και προκλητικά αποσιωπήθηκε ή και παραποιήθηκε από πολιτικές συνιστώσες στο όνομα κάποιων υποτιθέμενων δημοκρατικών συμφερόντων, σημάδεψε τραυματικά την παγκόσμια ιστορία, αφού η γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού αποτελεί ένα στυγερό έγκλημα κατά ολόκληρης της ανθρωπότητας.

Οφείλουμε ως λαός να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορική αλήθεια, όχι µόνο για να µας θυµίζει, αλλά κυρίως για να μας διδάσκει ότι οφείλουμε ως χριστιανοί να αντιστεκόμαστε απέναντι σε κάθε είδους µισαλλοδοξία, ξενοφοβία, διάκριση ή ρατσισµό.

Προσευχόμαστε στον Πανοικτήρμονα Θεό να αναπαύσει τις αδικοχαμένες ψυχές των αειμνήστων Ποντίων αδελφών μας και να επουλώσει ταχύτερα τις ανοικτές πληγές του εθνικού παρελθόντος».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Γενοκτονία Ποντίων – Επιστολή μελλοθάνατου: «Την Τρίτην δεν θα είμεθα εν ζωή…»

Γενοκτονία Ποντίων, Γενοκτονία Ελλήνων!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας Γαβριήλ: Προκλητικά αποσιωπήθηκε η Γενοκτονία των Ποντίων», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.