ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: Εμπαθής και κακόπιστος ο Φίλης (vid)

«Ζητάμε ότι ισχύει για όλους να ισχύσει και την για την Ορθόδοξη Εκκλησία», ανέφερε ο Μητροπολίτης Πειραιώς
Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: Εμπαθής και κακόπιστος ο Φίλης (vid)

Την απόφαση του ΣτΕ για το μάθημα των θρησκευτικών σχολίασε, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, ενώ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στον Κώστα Γαβρόγλου αλλά και στο Νίκο Φίλη.

“Στην Ελλάδα το νομικό πλαίσιο για την Παιδεία αναγνωρίζει το έννομο δικαίωμα στις μειονότητες τις θρησκευτικές, δηλαδή στους μουσουλμάνους, Εβραίους και Ρωμαιοκαθολικούς να έχουν το μάθημα των Θρησκευτικών που επιλέγουν οι θρησκευτικές τους ηγεσίες… Το Συμβούλιο της Επικρατείας ήρθε και αποκατέστησε αυτή την προφανή δυσμενή διάκριση εις βάρος της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Γιατί η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν πρέπει να έχει την ίδια αντιμετώπιση από την ελληνική Πολιτεία;” υποστήριξε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ και συνέχισε λέγοντας:

“Απορώ πως ανέχονται αυτή την ανομία, μια τέτοια διάκριση σε βάρος της Εκκλησίας δημοκρατικοί άνθρωποι όπως ο κ.Φίλης και ο κ. Γαβρόγλου”, τόνισε ο Μητροπολίτης Πειραιώς, σημειώνοντας: “γιατί αυτή η δυσμενής διάκριση; Αυτό μου επιτρέπει εμένα να πιστέψω ότι (ο κ. Φίλης) είναι εμπαθής και κακόπιστος απέναντι στην Ορθόδοξη Εκκλησία” ενώ ζήτησε «ότι ισχύει για όλους να ισχύσει και την για την Ορθόδοξη Εκκλησία».

Δείτε το βίντεο:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: Εμπαθής και κακόπιστος ο Φίλης (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σία Ανδρικάκη

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.