ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μητσοτάκης: «8.000 εμβολιασμοί τη μέρα – Οι τρεις αρχές του σχεδιασμού» (vid)

Όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, Θα γίνονται 8.000 εμβολιασμοί την ημέρα, ενώ τρεις θα είναι αρχές του Εθνικού σχεδιασμού.
Μητσοτάκης: «8.000 εμβολιασμοί τη μέρα – Οι τρεις αρχές του σχεδιασμού» (vid)

Σήμερα το πρωί (Παρασκευή 8 Ιανουαρίου) πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για τον κορονοϊό με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Στη σύσκεψη αυτή συζητήθηκε το πώς θα πραγματοποιηθεί όσο πιο ομαλά γίνεται ο εμβολιασμός του ελληνικού πληθυσμού.

«Ο εμβολιασμός στη χώρα μας προχωράει με ικανοποιητικό ρυθμό, με μεθοδικότητα, με ασφάλεια, με διαφάνεια και το κυριότερο, χωρίς λάθη έως σήμερα, ανέφερε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «Από την πρώτη στιγμή είχαμε συμφωνήσει, ότι οι αρχές του σχεδιασμού μας είναι τρεις:

  • Ασφάλεια στην ανάπτυξη των εμβολιαστικών δομών και διαδικασιών,
  • πλήρης διαφάνεια και λογοδοσία ως προς τους διενεργούμενους εμβολιασμούς και τις ομάδες προτεραιότητας και
  • ταχύτητα», κατέληξε ο Πρωθυπουργός, κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του στη σύσκεψη για τον COVID-19.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμπλήρωσε ακόμη ότι «η προτεραιότητα την οποία είχε καθορίσει η επιτροπή εμβολιασμών ήταν σαφής: εμβολιασμός υγειονομικών σε δημόσια και σε ιδιωτικά νοσοκομεία και βέβαια εργαζόμενοι και φιλοξενούμενοι σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές φροντίδας και φιλοξενίας ηλικιωμένων.

Στις 4/1 μπήκαν στο πρόγραμμα με επιτυχία και χωρίς προβλήματα άλλα 51 νοσοκομεία, σήμερα προστίθενται άλλα 55 νοσοκομεία και στις 11/1 τα τελευταία 19 νοσοκομεία στη νησιωτική Ελλάδα».

Eπίσης ο Πρωθυπουργός τόνισε:

«Αναπτύσσονται στα νοσοκομεία μας 223 εμβολιαστικές γραμμές. Η καθημερινή δυνατότητα εμβολιασμού θα αυξηθεί από τις 5.000 ημερησίως περίπου στις 8.000, ενδεχομένως και λίγο παραπάνω.

Επενδύουμε όπως είπα στη διαφάνεια και στη λογοδοσία και στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr αναρτώνται καθημερινά λίγο πριν τις 18:00 οι εμβολιασμοί που έχουν πραγματοποιηθεί στο σύνολο της επικρατείας και σε κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας.

Είναι μία διαδικασία -θέλω να το τονίσω- η οποία είναι πλήρως ψηφιοποιημένη από τις υπερσύγχρονες αποθήκες έως τα κέντρα εμβολιασμού, ώστε να διασφαλίζεται ο αναγκαίος έλεγχος σε κάθε κρίκο της αλυσίδας και η άμεση παρέμβαση όπου χρειάζεται».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επανάσταση των Ρώσων: «Ο νέος κινητήρας στα Su-57 αποτελεί επίτευγμα»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μητσοτάκης: «8.000 εμβολιασμοί τη μέρα – Οι τρεις αρχές του σχεδιασμού» (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.