ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μητσοτάκης: Ανακοινώνει μείωση σε ΕΝΦΙΑ, εισφορά αλληλεγγύης και κοινωνικό μέρισμα

Λύση στις αδικίες με τους ΑμεΑ στο κοινωνικό μέρισμα, έξτρα μείωση ΕΝΦΙΑ και εισφοράς αλληλεγγύης
Μητσοτάκης: Ανακοινώνει μείωση σε ΕΝΦΙΑ, εισφορά αλληλεγγύης και κοινωνικό μέρισμα

Νέα «δώρα» ετοιμάζεται να ανακοινώσει ο Μητσοτάκης κατά την ομιλία του για τον προϋπολογισμό του 2020 στη Βουλή,

Λύση στις αδικίες με τους ΑμεΑ στο κοινωνικό μέρισμα, έξτρα μείωση ΕΝΦΙΑ και εισφοράς αλληλεγγύης στη βραδινή εξαγγελία Μητσοτάκη στο Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dikaiologitika News, νέες φοροελαφρύνσεις αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής αργά το βράδυ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο πακέτο θετικών μέτρων περιλαμβάνει αποκατάσταση των αδικιών στο κοινωνικό μέρισμα καθώς και επιπλέον μειώσεις σε ΕΝΦΙΑ και εισφορά αλληλεγγύης.

Την νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ είχε προαναγγείλει ο υφυπουργός Οικονομικών τονίζοντας πως «Συνολικά οι φόροι ακίνητης περιουσίας μειώνονται από 2,805 δις ευρώ σε 2,799 δις ευρώ. Υπήρξε βελτίωση της εισπραξιμότητας. Μόνο στον ΕΝΦΙΑ ήταν 110 εκατομμύρια ευρώ καλύτερα φέτος. Δεν χρειάζεται να επιβάλλεται αυτός ο ΕΝΦΙΑ. Και του χρόνου θα είναι ακόμα καλύτερα τα πράγματα. Προετοιμαστείτε!».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ θα είναι από 5 έως 8%. Εάν όντως επαληθευτεί το ρεπορτάζ η κυβέρνηση θα μειώσει τον ΕΝΦΙΑ σωρευτικά σχεδόν 30% μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει τη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης από την 1η Ιανουαρίου 2020, που πληρώνουν περίπου 2 εκατομμύρια μισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες και συνταξιούχοι.

Οι σφοδρές αντιδράσεις από ΑμεΑ για την απόρριψή τους από το κοινωνικό μέρισμα έχει φτάσει στα αυτιά κυβερνητικών στελεχών και αναζητείται λύση την ύστατη ώρα. Για τον λόγο αυτό, ο πρωθυπουργός αναμένεται με παρέμβασή του το βράδυ στη Βουλή να δώσει λύση στην αδικία με τους ΑμεΑ και τις μαζικές απορρίψεις από το κοινωνικό μέρισμα.

Τέλος, η κυβέρνηση αναμένεται να δώσει λύση και στους πολύτεκνους ανέργους που απορρίπτονται από το κοινωνικό μέρισμα.

ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μητσοτάκης: Ανακοινώνει μείωση σε ΕΝΦΙΑ, εισφορά αλληλεγγύης και κοινωνικό μέρισμα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.