ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μητσοτάκης: Αντικατάσταση πληθυσμού με ανοιχτό προσκλητήριο σε μετανάστες – «Η Ελλάδα είναι κυψέλη ενσωμάτωσης»

Για άλλη μια φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε σαφές ότι δεν ενδιαφέρεται για πραγματικές λύσεις στο δημογραφικό και στην ανεργία των Ελλήνων.
Μητσοτάκης: Αντικατάσταση πληθυσμού με ανοιχτό προσκλητήριο σε μετανάστες  – «Η Ελλάδα είναι κυψέλη ενσωμάτωσης»

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία για τις εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φρόντισε να αποκαλύψει για μια ακόμη φορά το ανθελληνικό σχέδιο του για σταδιακή αντικατάσταση του Ελληνικού πληθυσμού με «εισαγόμενα» και πάμφθηνα εργατικά χέρια που θα εξασφαλιστούν μέσω διμερών συμφωνιών με τρίτα κράτη, στο πλαίσιο ενός σύγχρονου «σκλαβοπάζαρου» που προωθείται από την Κομισιόν.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στην εκδήλωση που διοργάνωσε το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και ούτε λίγο – ούτε πολύ έδωσε ανοιχτό προσκλητήριο προς κάθε αλλοδαπό που εισήλθε ή σκοπεύει να εισέλθει στην χώρα, για να γίνει μέρος της «δημιουργικής κυψέλης» της εργασίας στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα είπε ότι: «Η Ελλάδα δεν αποτελεί σήμερα μόνο το ανατολικό φυλάκιο της Ευρώπης. Αποτελεί και μία δημιουργική κυψέλη ενσωμάτωσης όλων όσοι δικαιούνται, μπορούν και θέλουν να συνεχίσουν τη ζωή τους στην πατρίδα μας».

Βλέπουμε λοιπόν, πως αντί για ουσιαστικές λύσεις στο πρόβλημα του δημογραφικού και αντί για καλύτερες αμοιβές και δημιουργία ελκυστικότερου περιβάλλοντος εργασίας που θα «φρενάρει» και το ασταμάτητο «brain – drain» που συμβαίνει στη χώρα μας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επενδύει αποκλειστικά σε μια αλόγιστη «ενσωμάτωση» μεταναστών.

Με την αθρόα εισαγωγή ενός ετερόκλητου μείγματος λαών, ο πρωθυπουργός «ευλογεί» τον συστηματικό αφελληνισμό της χώρας ως μέρος ενός ευρύτερου ανθελληνικού σχεδίου που στοχεύει στο να συμπληρωθούν τα κενά των γεννήσεων από δήθεν «ενσωματωμένες» οικογένειες μεταναστών.

Η κυβέρνηση αντί να ενισχύσει τα νοικοκυριά και να προσφέρει δελεαστικά κίνητρα στα νεαρά ζευγάρια για την γέννηση παιδιών και την μείωση της υπογεννητικότητας, ποντάρει στην εισαγωγή έτοιμων «ανταλλακτικών» για την βιομηχανία της «Αριστείας» και των «επενδυτών».

«Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση που ξέρουμε ότι ο πρωτογενής μας τομέας, οι κατασκευές, ο τουρισμός έχουνε μεγάλη ανάγκη από προσωπικό. Όπως και πολλές επιχειρήσεις αιχμής. Για το πρώτο, η χώρα μας συνάπτει ήδη συμφωνίες συνεργασίας με τρίτα κράτη ώστε να γίνει πράξη αυτό το οποίο είπε και η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οργανωμένοι δίαυλοι νόμιμης μετανάστευσης προς την Ευρωπαϊκή Ένωση», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρεται στις συμφωνίες που ήδη έχει συνάψει ο Νότης Μηταράκης με το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν, για την νομιμοποίηση χιλιάδων μεταναστών που θα λάβουν βίζα ως εποχικά εργαζόμενοι. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα συγκεκαλυμμένο και νομότυπο «σκλαβοπάζαρο» που επιδιώκει να καλύψει τα κενά της ελληνικής αγοράς εργασίας, που η ίδια η κυβέρνηση δημιουργεί με τις πολιτικές της.

Ο πρωθυπουργός αντιμετωπίζει την χώρα σαν μια τεράστια «επιχείρηση» που αποτελείται από εργατικές «μέλισσες» (της «δημιουργικής κυψέλης» που φαντάζεται ο πρωθυπουργός) και απλά θα αντικαταστήσει όσες του λείπουν, σαν ψυχρός τεχνοκράτης που δεν ενδιαφέρεται διόλου για την επιβίωση του έθνους.

Την ίδια στιγμή που η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην νεανική ανεργία και αργοπεθαίνει μέσα στο τέλμα του δημογραφικού, ο Έλληνας πρωθυπουργός με απροκάλυπτο τρόπο ομολογεί πως αδιαφορεί πλήρως για την επιβίωση των Ελλήνων και στρέφεται σε άλλες «πορτοκαλιές» που κάνουν φθηνότερα «πορτοκάλια» και συμφέρουν περισσότερο την καπιταλιστική βιομηχανία που σαρώνει την Ελλάδα…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μητσοτάκης: Αντικατάσταση πληθυσμού με ανοιχτό προσκλητήριο σε μετανάστες – «Η Ελλάδα είναι κυψέλη ενσωμάτωσης»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.