ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μητσοτάκης για Γενοκτονία των Ποντίων: «Ημέρα τιμής, μέχρι να ξημερώσει ημέρα δικαίωσης»

Το δικό του μήνυμα θέλησε να στείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη σημερινή πολύ σημαντική μέρα, της Γενοκτονίας των Ποντίων. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός, αναφέρθηκε στην πρωτοφανή θηριωδία, που πραγματοποιήθηκε πριν από έναν αιώνα και τα όσα πέρασαν οι Έλληνες του Πόντου. Ακόμα, τόνισε ότι αυτή ημέρα θα μείνει στην ιστορία ως ημέρα μνήμης, μέχρι να...
Μητσοτάκης για Γενοκτονία των Ποντίων: «Ημέρα τιμής, μέχρι να ξημερώσει ημέρα δικαίωσης»

Το δικό του μήνυμα θέλησε να στείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη σημερινή πολύ σημαντική μέρα, της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός, αναφέρθηκε στην πρωτοφανή θηριωδία, που πραγματοποιήθηκε πριν από έναν αιώνα και τα όσα πέρασαν οι Έλληνες του Πόντου.

Ακόμα, τόνισε ότι αυτή ημέρα θα μείνει στην ιστορία ως ημέρα μνήμης, μέχρι να ξημερώσει δικαιοσύνη για τα θύματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γενοκτονία των Ποντίων: Είναι γενοκτονία Ελλήνων!

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

Πριν από έναν αιώνα, οι Έλληνες του Πόντου έπεσαν θύματα μιας πρωτοφανούς θηριωδίας. Διώχθηκαν, εκτοπίστηκαν, αφανίστηκαν. Όσοι γλίτωσαν, άφησαν πίσω τις πατρογονικές εστίες για να αναστηθούν στην μητέρα-πατρίδα. Με τη λύρα τους να θρηνεί ακόμη τον ξεριζωμό. Αλλά και με το δοξάρι της να τραγουδά την ελπίδα. Και να ζητά δικαίωση.

Η Πολιτεία ανταποκρίθηκε ομόψυχα στο αυτονόητο καθήκον της αναγνώρισης της Γενοκτονίας. Και αγωνίζεται για τη διεθνοποίηση και την παγκόσμια προβολή της. Ταυτόχρονα η Ελλάδα ενσωματώνει στη νέα πορεία της το δυναμισμό των παιδιών της του Πόντου. Εκείνων που κρατούν ζωντανή τη μνήμη και τις παραδόσεις του τόπου τους. Θα τιμούμε την “Ημέρα Μνήμης” μέχρι να ξημερώσει η Ημέρα της Δικαίωσης».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μητσοτάκης για Γενοκτονία των Ποντίων: «Ημέρα τιμής, μέχρι να ξημερώσει ημέρα δικαίωσης»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.